В момента чета...39

• 57 470
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Миж, дадоха ми я, а аз нали не мога да отказвам... Grinning, ще я пробвам, нямам идея за що иде реч, но ми се кълнат че си заслужава да се прочете, уил сии, както казват Хамериканците Grinning

# 256
  • София
Сиси, и на мен ми казаха, че "Бард" са си оставили ръцете, направо са за убиване!  Crossing Arms

Аз я четох на английски (който иска мога да му я пратя в електронен вид) и е великолепна. Това е една от много малкото книги, на които съм дала 5 звезди в GR. Преводът е от изключително значение в случая, защото хумор и то специфичен се превежда най-трудно. Не бих се учудила, ако не ти хареса толкова заради българския превод.

може ли на мен  Praynig
Скрит текст:

# 257

Тази започнах, нямам никаква препоръка, просто ми попадна в библиотелата, хареса ми корицата!

Имаш една препоръка от мен.

Аз ще се пробвам с "Императрицата" от Шан Са

# 258
Чета

Преди нея прочетох "Сянката на вятъра" - разкошна книга, но за малко да си тегля ножа  Mr. Green

# 259
Почетох "Живот наяве и насън" на Весела Люцканова и започвам "Окръг Форд" на Гришам

# 260
Преди нея прочетох "Сянката на вятъра" - разкошна книга, но за малко да си тегля ножа  Mr. Green

Защо?

# 261
Започнах тази

Изненадана съм много приятно от книгата - роман с главен герой, фабула, известно количество научни факти и всичко това в съчетание с чудесен стил на писане.

# 262
  • София
_dexter_ , пиши после как е. Фен съм и на филма, и на поредицата "Космос". Велик е Сейгън  Heart Eyes

# 263
  • USA, Steak State
Продължавам с

# 264
  • Belgium
Приключих с 300 мъки "Ще бъдеш ли тук?". Дадох ѝ 2 звездички, само защото като цяло съм фен на Мюсо (е, след тази книга една идея по-малко  Mr. Green )

Започнах "Щастието е чаша чай с теб" дано ми хареса  Praynig

дъщерята на Мистрал, пратих Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 19:01 от Лу

# 265

Тогава изобщо не започвай "Играта на ангела" Laughing Peace  Доста по-мрачна е, но пък на мен ми хареса повече от "Сянката", която също оцених високо.

# 266
  • София

Тогава изобщо не започвай "Играта на ангела" Laughing Peace  Доста по-мрачна е, но пък на мен ми хареса повече от "Сянката", която също оцених високо.

на мен всичко на Сафон ми харесва досега
Играта на ангела я прочетох преди сянката, с те са поредица, макар, че не разбрах дали са свързани

# 267
  • София
Дочетох "Деликатност". Хич не беше любов от първите страници  Simple Smile Първите 10% четях и си мислех колко не ми харесва стила - кратките изречения, избора на думите и как звучаха в главата ми. Постоянно се разсейвах, това рядко е добър знак при четене.
После, някъде около един повратен за главната героиня момент, цялото ми усещане се преобърна и ме спечели. Започнах да харесвам как пише Фоенкинос. Има чудно хубави, поетични изречения в тази книга и необичаен вид хумор, за който също ми трябваше време да оценя. И главният герой ми хареса, обичам да чета за непохватни, срамежливи хора и ситуациите около тях.
Не ми хареса, че книгата е раздробена на цели 115 глави. Сюжетните линии рядко са повече от 2 и спокойно можеше повествованието да е по-монолитно. И на моменти ми идваше в повече прекалено детайлното задълбаване в емоциите на героите.
4/5 и ще се гледа и филма. То всъщност книгата ми я "продаде" корицата с изящния профил на Одри Тоту  Heart Eyes
Започвам "The Rosie Project", след препоръката на Лу очаквам да е забавна.

# 268
  • Варна
След "Вакантен пост", Сафон ми се вижда като лек романист, а "Играта" и "Сянката" - като четива за разтуха.

В момента съм на "Забравената градина".

# 269
  • Belgium
А пред Кох и Джилиан Флин, "Вакантен пост" е детска играчка.

Общи условия

Активация на акаунт