В момента чета...39

• 57 414
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Все още чета "Тайната история" на Дона Тарт - 9-ти ден и съм на по-малко от 50 %.  ooooh!
Книгата е написана добре, превода е прекрасен, чете се сравнително леко, обаче ... ми докарва главоболие, не мога да я понасям.
Развръзката е ясна от първа страница, вече са ясни и мотивите, и етапите, през които минават героите, но май ще я зарежа преди да разбера (евентуално) какви са последствията от действията им върху психиката и живота им.

# 346
Сиси ♥♥ , значи заедно ще четем "Балканска сага". Аз съм прочела около 30% от книгата и определено има нещо, което ме дразни в нея... Нещо първично и провинциално, нещо твърде крайно при изграждане на образите, нещо противоречиво..., нещо неописуемо с думи дори...  Crossing Arms

Петя, и аз в момента чета книгата и имам абсолютно идентични усещания - изграждането и развитието на образите е някак противоречиво и нелогично.
Нямам усещането за реални хора, а именно за литературни герои, чиито характери се изграждат и напасват към нуждите на повествованието, без да следват някаква вътрешна логика и естествено развитие.
Липсват ми плавност, естественост и убедителност.
Да, човек е изтъкан от противоречия, но личността е цялостна, а не просто куп характерови особености.

Все пак продължавам с прочита Rolling Eyes

# 347
.♥.Петя.♥., {Тони}, аз съм още съвсем в началото, но веднага ми напомни за героите в "Нестинарка", не знам дали сте я чели, но и там бяха представени по подобен начин, дори като се замисля и тези в "Тангра и неговият син".. Може би това е част от стила и вижданията й,  улавям и влияние от Стайнбек, може би авторката му е почитател.

# 348
  • Benelux / Varna

buttinsky, масово в ревюта, коментари за книгата недоволстват заради това, че Деян Енев посочва Априлското въстание.

Точно това изключително много ме подразни в книгата, през цялото време очаквах нещо да се развие в тази насока и накрая рабрах, че е пълна заблуда, това развали удоволствието от четенето ми. Има препратка може би към Баташкото клане, поне аз така си прдставих докато четях, но до там.Мисля, че и голямата реклама и истерия са пресилени. Да , хубава е книгата, но не разбирам чак толкова шуменето около нея има и много други такива хубави книги, тоя народ не чете ли, че вече в събитие превръщаме това? Всеки се хвали, че я чете, че била шедъовър, нещо незабравимо и т.н, само цитирали от нея,,,че какво толкова има пък да се цитира?

# 349
Благодарение на lafka и аз чета "Балканска сага" (  bouquet). Интересна ми е засега, но съм много в началото. Имам един малко тъп въпрос: Непосредствено след Балканската война ли се развива действието? С "Нестинарка" имах същия проблем - трудно ми беше да се ориентирам за времето, особено в началото.

# 350
Все още чета "Тайната история" на Дона Тарт - 9-ти ден и съм на по-малко от 50 %.  ooooh!
Книгата е написана добре, превода е прекрасен, чете се сравнително леко, обаче ... ми докарва главоболие, не мога да я понасям.
...
И аз имам някакъв проблем с тази книга  и даже не мога да го определя какъв е точно ooooh!
Започнах я, почти се бях отказала, започнах отново - на около 35 % съм. В електронен вид ли я четете на български?

# 351
Здравейте,споделете мнение за книгата Вила с басейн на Харман Кох.

# 352
  • Ямбол
Здравейте,споделете мнение за книгата Вила с басейн на Харман Кох.
Здравей. В темите има много мнения за тази книга. Ако не ти се рови назад, ето така със сигурност ще стане с Гугъл(естествено излиза и друг форум, който е копирал темата и не само, но на първо място има това, което търсим). А темата е В момента чета.

# 353
Здравейте,  не съм писала до сега тук. Имам големи почивки в четенето, но започна ли, чета буквално до сред нощ.

Последно от тези дни,

Калуня-каля, която оказа се съм чела  от първо издание  и през  цялото време  ми  звучеше много  познато.
За Априлското въстание хич не  съм съгласна,  според мен не се визира нещо толкова  мащабно.

Гръцко кафе, Катерина Хапсали - очаквах повече от  книгата.

Един+един, Джоджо Мойс...май повече  книги от нея няма да чета. Тази беше точно като някой евтин чиклит.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 09:12 от Sesylle

# 354
Чета "Човек на име Уве". Хем ми харесва, хем нещо не ми достига. Поне засега не разбирам съвсем всеобщия възторг по тази книга. Все още съм в началото обаче, може и да се променят нещата.

# 355
...
И аз имам някакъв проблем с тази книга  и даже не мога да го определя какъв е точно ooooh!
Започнах я, почти се бях отказала, започнах отново - на около 35 % съм. В електронен вид ли я четете на български?
В електронен вид я четях. Laughing

# 356
Чета

Какво да кажа? Ще цитирам един от коментарите в goodreads, който напълно се покрива с моето впечатление от книгата - If I had a religion, I would be a Carl Saganian.  Laughing Laughing

# 357
Започнах "Крайбрежие" на Джоан Харис...за сега, бива. Дано има някакво развитие обаче.

# 358
  • Ямбол
Започнах "Крайбрежие" на Джоан Харис...за сега, бива. Дано има някакво развитие обаче.

Ох, на мен никак не ми хареса тази книга - обрат след обрат и то все едни недомислени ми се видяха  Rolling Eyes .

Подхванах "Северно сияние" на Филип Пулман - първата от поредицата "Тъмните му материи":
Скрит текст:

Мисля, че филмът "Златният компас" е по книгата.

# 359
Чета "Човек на име Уве". Хем ми харесва, хем нещо не ми достига. Поне засега не разбирам съвсем всеобщия възторг по тази книга. Все още съм в началото обаче, може и да се променят нещата.
И аз преди време я прочетох.В началото дори ми беше досаден този човек на име Уве,но когато продължих напред историята ми стана много симпатичен,а накрая ...просто не исках да свършва книгата

Общи условия

Активация на акаунт