Възможно ли е втората да стане първа?

• 46 285
  • 986
  •   1
Отговори
# 675
В събота и неделя не писа нищо. Нито дума. В неделя вечерта в един момент получих една огромна тирада съобщения, в която ми се обясняваше, че не може да живее без мен, че има нужда от терапия, че не мога просто така да си тръгна, че ме обича, т.н.  Аз бях преглътната в неделя сутринта, че просто всичко е свършило, останах така.... Shocked Днес продължава да иска да се видим. А...и ми каза, че преди седмица !!! е казал на един колега, че "има чувства към мен, че е влюбен"...и аз ужасно се притесних.  Rolling Eyes Колегата е свестен човек, близки сме и двата с него много, но....защо му е да казва точно сега? Нищо не разбирам. Нищо.
E, какво толкова сложно има за разбиране?!
В събота и неделя жена му е в къщи, как си представяш да се занимава той с любовници....
В неделя вечерта е заминала за града, в който работи, той свободен да ти пълни главата с мухи.Както и е направил.
Защо намесва колегаи?Ха познай.    Laughing
Подковава се човека.Нищо чудно в някой прекрасен ден да ти предложат да напуснеш.

Чета, чета.. И се чудя възможно ли е наистина някои от съфорумците да гледат толкова повърхностно на нещата..Може би е нормално, за тях това е просто една тема, в която си чешат езиците и си правят гимнастика на пръстите.
И все пак, малко човещина и емпатия не е никога излишна.
Много малко хора тук осъзнават в каква наистина трудна ситуация са авторката и любовникът.
Докато вие остроумничите, техните души се разкъсват.
Най-повърхностните хора в тая тема са авторката и любовника.Сътворили са върховна глупост, без дори да се замислят, като забъркват в кашата си още двама души, без никаква вина и две деца.И честно казано, малко ме интересува колко им се "разкъсват " душите-те сами са си създали този ад, никой не им го е натресъл насила.Нали?
Не знам за другите, но аз бих могла да проявявам човещина и състрадание към хора морални, човечни, също състрадателни, справедливи и честни.
Как да изпитам състрадание към човек, на когото не му пука за другите, който се интиресува само от собственото си удоволствие и его, който гони само и единствено собствения си интерес, без изобщо да го вълнува какво причинява на хората около себе си?
А авторката и нейничкия правят точно това.
То поне да бяха честни с хората до тях, да кажат открито какви са ги сътворили и да си понесат последствията.
Бих била човечна към някого, сгрешил в брака си, влюбил се в друг, но честно и почтено напуснал половинката си, за да бъде с новата любов.
Подобни мишкувания обаче ....не мисля, че заслужават одобрение.Най-малкото.

# 676
В крайна сметка една от разликите между хората и животните е, че се предполага, че хората могат да контролират нагона и емоциите си. Така че ай стига са им се разкъсвали душите чак толкоз много. Вече казах, ако ми се живее в драми, лъжи и интриги, мога всеки ден да се влюбвам.

# 677
Трещерица,
подминах първото ти проклинане, второто вече някак си ми идва малко в повече.
Какво и как, и на кого ще се случи, вероятно не е в твоите правомощия да кажеш.
За мен добрият тон и социалната компетентност на човека са приоритети.
Ще те помоля съвсем доброжелателно да се въздържаш от клетви и пожелания,
сигурна съм, че за злобата ти и отрицателната енергия има причина,
но не съм аз човекът, над който да ги излееш.
Благодаря за вниманието. Whistling

# 678
И ти ли си развела мъжа си?

# 679
Така ми мирише и на мен.

# 680
Ако се беше наложило, сигурно - бих. Толкова много го обичах и обичам.
Но за щастие се срещнахме и влюбихме, когато бяхме на по 19-20, така че бракове-разводи не беше в графата.
Позицията, която защитавам, а именно - да умея да се поставям на мястото на другия и да го разбирам - може би е своеобразно професионално изкривяване, а и просто особеност на чувствителната ми и добра душа.
Ежедневно работя с хора с драми. Голяма част от тях - изпаднали точно в такава ситуация.
И да, тези хора страдат. Не ви лъжа.
И с изоставени съпруги работя. Да, и те страдат.
Затова разбирам и съчувствам на всички. Не поединично.

# 681
Да де, ама защо защитаваш горките страдащи любовници не мога да разбера, след като те причиняват страдание на всички около себе си. Не мога да те разбера. Добрата ти душа и състрадателност е насочена изцяло и само към грешната страна.
Не мога да разбера също кому е нужно да си причиняват страдание при положение че от тях зависи щастието им. То бива драми, розови романи и турски сериали, ама чак пък толкоз.

# 682
 desinkata_85 , ти им "съчувстваш" професионално, това ти влиза в задълженията, така си печелиш хляба.
Останалите обаче нямаме това "морално задължение".Нито зависим от тях, нито се налага да престъпваме принципите си заради тяхното поведение.И мисля, че никакви пари не би трябвало да са причина човек да отстъпва от принципите си.

Скрит текст:
Има обаче една морална граница, която аз лично, не бих преминала за нищо на света.Освен може би ако става дума за живота и здравето на децата и съпруга ми.

# 683
  • София
Тук е драма, защото освен емоцията към новата жена, има и много отговорност към семейството. Разкъсването е голямо и болезнено.

Ей сега пуснах една сълза за бедния страдалец (който всъщност е единственият, който страда най-малко в цялата конфигурация. В него е хляба, в него е и ножа, никакво страдание няма, щом не действа).

# 684

Ти си като комшийката ми леля Райна, дето на всички избори се чуди за кого да гласува, защото и БСП са добри, и СДС са добри, всичките са добри и не може да реши.

# 685

Ти си като комшийката ми леля Райна, дето на всички избори се чуди за кого да гласува, защото и БСП са добри, и СДС са добри, всичките са добри и не може да реши.
Joy Joy Joy

# 686
  • Бургас

Е, щом дилемата й не е между Бареков и Волен Сидеров, пак добре  Laughing

# 687

Е, щом дилемата й не е между Бареков и Волен Сидеров, пак добре  Laughing
За любовник ли?  Joy Joy Joy

# 688
  • Варна
Тук е драма, защото освен емоцията към новата жена, има и много отговорност към семейството. Разкъсването е голямо и болезнено.

Ей сега пуснах една сълза за бедния страдалец (който всъщност е единственият, който страда най-малко в цялата конфигурация. В него е хляба, в него е и ножа, никакво страдание няма, щом не действа).
Мдаа... Аз поне от опит(не професионален,  а много личен), мога да кажа, че не съм обвинявала "нашата" любовница. Нито, мъжа си - съм оправдала! Напротив - дадох им пълната свобода, да изживеят "великата си любов"(пак - служебен романс):
- като уведомих Нея, че злата кучка - не го задържа с 3-годишния ни син, който е много по - добре без скандалите, които "тати" правеше на мама, просто - защото искаше, да е на друго място;
- и любезно събрах неговият багаж.
Да, ама нещо - без криеницата явно, тръпката не била същата (пардон, Любовта). И, не са останали и  месец заедно. Знам и други, такива случаи.  
Така че, хайде поне да не прикриваме обикновения нагон, с гръмки фрази!  Взе, да ми писва вече, от начели се с Дж. Остин(да не обиждам с разни, трето-сортни писателки), романтични девойки и Герои-любовници.

# 689
Темата прие очаквания обрат Crazy
Сега липсва само Лилето и картинката е пълна Grinning
що ли па любовниците все са виновни аз не мога да разбера
толкова злобни коментари отдавна не бях чела Peace
авторке спри да хранищ с историята си жадни за зрелища  хора Peace

Общи условия

Активация на акаунт