Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте мами и татковци. С моята половинка сме щастливи родители на Никола, който вчера навърши 7 месеца. Роден е на 3 Ноември и понеже заради ипотеки, кредити и т.н. няма да имаме възможност да се възползваме от 2-а година майчинство. С отпуските, които мама е натрупала имахме намерение да го пуснем след нова година на ясла. Късно се усетихме, че класиранията (1 и 2-о) за прием 2015/16 са вече минали и няма прием освен септември (което на нас ни е доста раничко да си пуснем бебчето  Cry). Въпреки това вчера го регистрирахме в системата, но никъде не виждаме опция да нареждаме заведения по желания (1,2,3-о и т.н.), а такива писания срещнах на няколко места във форума/сайта на ИСОДЗ. В момента изобщо участваме ли реално в някакви класирания?

Първо не ми става ясно коя година ноември месец е детето?
Второ не е ясно дали въобще след като сте направили регистрацията сте добавили профил на детето Ви с неговите данни (имена, ЕГН)?
Ако сте въвели неговият профил и след като цъкнете горе в дясно на неговите данни ще Ви излезе меню от ляво "Кандидатури" и там трябва да цъкнете и след това да изберете "район' и от него да изберете желаните детски заведения.

# 106
Здравейте мами и татковци. С моята половинка сме щастливи родители на Никола, който вчера навърши 7 месеца. Роден е на 3 Ноември и понеже заради ипотеки, кредити и т.н. няма да имаме възможност да се възползваме от 2-а година майчинство. С отпуските, които мама е натрупала имахме намерение да го пуснем след нова година на ясла. Късно се усетихме, че класиранията (1 и 2-о) за прием 2015/16 са вече минали и няма прием освен септември (което на нас ни е доста раничко да си пуснем бебчето  Cry). Въпреки това вчера го регистрирахме в системата, но никъде не виждаме опция да нареждаме заведения по желания (1,2,3-о и т.н.), а такива писания срещнах на няколко места във форума/сайта на ИСОДЗ. В момента изобщо участваме ли реално в някакви класирания?

Да  Peace Влезте в профила на детето и вляво горе има "Кандидатури"...

Благодаря много за бързия отговор. Ако го приемат и трябва да тръгне Септември има ли някакъв допустим срок, с който може да се отложи фактическото му постъпване, с оглед на това, че ще е доста малък? Друг въпрос - при подреждането на желанията, да разбирам ли, че местонахождението на заведението и постоянния адрес/месторабота на родител евентуално би генерирало повече/по-малко  подточки ако съвпадат/не съвпадат? Май доколкото разбрах не всички заведения признават тези допълнителни критерии, които дават подточки (0.1)?

# 107
  • София
Здравейте мами и татковци. С моята половинка сме щастливи родители на Никола, който вчера навърши 7 месеца. Роден е на 3 Ноември и понеже заради ипотеки, кредити и т.н. няма да имаме възможност да се възползваме от 2-а година майчинство. С отпуските, които мама е натрупала имахме намерение да го пуснем след нова година на ясла. Късно се усетихме, че класиранията (1 и 2-о) за прием 2015/16 са вече минали и няма прием освен септември (което на нас ни е доста раничко да си пуснем бебчето  Cry). Въпреки това вчера го регистрирахме в системата, но никъде не виждаме опция да нареждаме заведения по желания (1,2,3-о и т.н.), а такива писания срещнах на няколко места във форума/сайта на ИСОДЗ. В момента изобщо участваме ли реално в някакви класирания?

Благодаря много за бързия отговор. Ако го приемат и трябва да тръгне Септември има ли някакъв допустим срок, с който може да се отложи фактическото му постъпване, с оглед на това, че ще е доста малък? - Да. 3 месеца  PeaceДруг въпрос - при подреждането на желанията, да разбирам ли, че местонахождението на заведението и постоянния адрес/месторабота на родител евентуално би генерирало повече/по-малко  подточки ако съвпадат/не съвпадат? - Да  Peace Май доколкото разбрах не всички заведения признават тези допълнителни критерии, които дават подточки (0.1)? - Всички критерии в момента важат автоматично за СДЯ-тата, за ОДЗ-тата - пак "Да"  Wink

# 108

Благодаря много за бързия отговор. Ако го приемат и трябва да тръгне Септември има ли някакъв допустим срок, с който може да се отложи фактическото му постъпване, с оглед на това, че ще е доста малък? - Да. 3 месеца  PeaceДруг въпрос - при подреждането на желанията, да разбирам ли, че местонахождението на заведението и постоянния адрес/месторабота на родител евентуално би генерирало повече/по-малко  подточки ако съвпадат/не съвпадат? - Да  Peace Май доколкото разбрах не всички заведения признават тези допълнителни критерии, които дават подточки (0.1)? - Всички критерии в момента важат автоматично за СДЯ-тата, за ОДЗ-тата - пак "Да"  Wink

Супер мерси много. Сега остава да си подредим желанията. Жената иска да пишем само ОДЗ Слънчице в Студентски, ама там като гледам няма нито свободни, нито текущо незаписани. Това май означава, че освен ако не се разкрият допълнителни места, няма как да ни приемат?

# 109
  • София

Супер мерси много. Сега остава да си подредим желанията. Жената иска да пишем само ОДЗ Слънчице в Студентски, ама там като гледам няма нито свободни, нито текущо незаписани. Това май означава, че освен ако не се разкрият допълнителни места, няма как да ни приемат?

Peace 

В момента да, но може някое дете, особено при най-малките, да се откаже, като почнат септември болестите и тогава да ви приемат...

# 110
ganchoto, от тази година за ясла децата могат да отлагат до 90 дни, считано от 15.09. Та проверявайте около средата на м. декември за свободни места, ако не ви се получи на предходни класирания.

# 111
Съжалявам, но ни изникна друг въпрос. Да кажем, че приемат Никола септември, но се възползваме от опцията за 90-те дни. От кой момент губим правото на майчинство?

# 112
  • София
Съжалявам, но ни изникна друг въпрос. Да кажем, че приемат Никола септември, но се възползваме от опцията за 90-те дни. От кой момент губим правото на майчинство?

От момента, в който детето реално започне да посещава ДЗ.

# 113
Хм, тази вечер преди да заключат системата забелязах нещо странно  newsm78 в една от градините в нашия квартал бяха пуснали 4 свободни места за набор 2011. До обяд си бяха толкова, и изведнъж към 17:00 станаха 3. Кой ли са приели преди класирането, или просто са решили, че нямат възможност за 4 нови деца?  newsm78

# 114
  • София
Хм, тази вечер преди да заключат системата забелязах нещо странно  newsm78 в една от градините в нашия квартал бяха пуснали 4 свободни места за набор 2011. До обяд си бяха толкова, и изведнъж към 17:00 станаха 3. Кой ли са приели преди класирането, или просто са решили, че нямат възможност за 4 нови деца?  newsm78
Официално през системата се съмнявам да е прието дете. Или е станало записване по 'другия' начин, или са размислили за допълнителните бройки.
Но някак по-скоро ми се струва, че едно място е било покрито.

# 115
Да де, аз нямах предвид, че през системата е приет някой  Wink а през задния вход. Стана ми мъчно за родителите, които са се зарадвали, че имат точки и децата им са напред сред чакащите.  Sad

# 116
Здравейте!!!  #Crazy Приеха ни на градина на 3-то желание- НЯМА ТАКЪВ КЕФ Simple Smile
Сега ми остана питанката с адресните регистрации...уточниха ли нещата ? имам постоянен адрес в Надежда, а имаме и регистрация с настоящ адрес в Люлин, та кандидатствахме с настоящ Люлин и съм писала постоянен адрес на столична община и вмъкнах и 2-та адрес с коментар: постоянен и настоящ.
имаме и 0.1 за адрес в квартала т.е. имаме 8.1 дали ще ни се заядат за това? Мисля че не би трябвало след като съм си с лична карта София и имаме изрядна регистрация в община Люлин...ама знам ли ги
Иначе малкия сега ще е втора яслена група, но имаме стаж вече 1 година в Надежда и сега се пробвах да го прехвърля и най-накрая ни приеха в Люлин, защото си е голям зор всеки ден с колата от Люлин до НАдежда...

# 117
И аз да се похваля, че чакането ни беше възнаградено  newsm68 приеха баткото в детската градина до яслата на малката! Много съм щастлива!!!

# 118
  • София
И ние сме приети по първо желание!  Mr. Green
Имам притеснения относно служебната бележка на таткото-от страна от ЕС.
Ще я дам за превод във фирма с име и позиции в бранша,
но все си ме яде, че "легализиран" превод се разбира по два начина-превод на документ с Апостил или превод от легализиран преводач!?
Някой да се е сблъсквал с това?

# 119
И ние сме приети по първо желание!  Mr. Green
Имам притеснения относно служебната бележка на таткото-от страна от ЕС.
Ще я дам за превод във фирма с име и позиции в бранша,
но все си ме яде, че "легализиран" превод се разбира по два начина-превод на документ с Апостил или превод от легализиран преводач!?
Някой да се е сблъсквал с това?

Преводът трябва да се извърши от агенция за преводи във всички случаи (от заклет преводач, тъй като ще е легализиран, това  е работа на агенцията). Дали ще има апостил, зависи коя е държавата. Питайте в агенцията най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт