Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Манастирски ливади
мадлен14, правилата са такива, каквито ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙® е написала.
Моят съвет е да направиш запитване от формата за запитване в ИСОДЗ, с конкретна градина и виж какво ще ти отговорят.

# 91
Моят съвет е да направиш запитване от формата за запитване в ИСОДЗ, с конкретна градина и виж какво ще ти отговорят.

Да,да знам че правилата са такива.Писах им преди малко и чакам отговор,но реших и вас да питам,все пак някой може да се е зблъсквал с този проблем.Благодаря ви все пак Simple Smile

# 92
Да знаете само как се израдвах преди малко! Нали все си ходя с надеждата, че ще се появи някое свободно местенце за детска градина в нашия квартал за моето момче... е реших пак да метна един поглед на свободните места за неговия набор, и направо се облещих: обявени 10 (десет!) свободни места в ОДЗ-то, което е залепено до яслата, в която приеха сестра му! Това явно е съвсем ново, защото днес следобед го нямаше. Веднага го тупнах като първо желание, на 6-то място в чакащите сме... и сега остава само да се моля да си останем така. В събота имам РД  Embarassed и след предното класиране, на което нищо не стана, тайничко си пожелах това да ми е подаръка за РД - да го приемат в удобна градина (че иначе щяхме да се видим в чудо как ще се водим и прибираме с двамата, когато мъжа ми го няма в София). Много, много се надявам този път да ни огрее!  Praynig Praynig Praynig

# 93
  • София
Здравейте, не знам дали въпросът не е задаван вече,но искам да попитам ако кандидатствам в друг район и ни приемат ( това мисля да направя защото има места и ще влезем ) после има ли възможност да се прехвърлим в друга ясла по место живеене и след колко време!? Благодаря ви  Embarassed

# 94
  • София
Можете да се размените с дете от желаната от Вас ясла, ако има желаещи от там за вашето място и ако двете директорки са съгласни. Другата възможност е да си кандидатствате отново по общия ред и да се надявате на късмет.

# 95
  • София
Можете да се размените с дете от желаната от Вас ясла, ако има желаещи от там за вашето място и ако двете директорки са съгласни. Другата възможност е да си кандидатствате отново по общия ред и да се надявате на късмет.

Cry  Благодаря ти за отговора. Направо съм се отчаяла вече, а и без работа оставам та направо.... Притеснявам се дали ако го приемат и остана без работа ще е проблем-май имаше нещо такова...  newsm78

# 96
Мисля, че е важно да си на работа за приемането - след това никой нищо не може да ти каже. В крайна сметка на всеки може да му се случи да остане без работа; не може автоматично да махат децата от градината, нали?

# 97
  • София
Мисля, че е важно да си на работа за приемането - след това никой нищо не може да ти каже. В крайна сметка на всеки може да му се случи да остане без работа; не може автоматично да махат децата от градината, нали?

И аз на това се надявам, много ти благодаря за отговора поуспокоих се Simple Smile

# 98
  • София
Cry  Благодаря ти за отговора. Направо съм се отчаяла вече, а и без работа оставам та направо.... Притеснявам се дали ако го приемат и остана без работа ще е проблем-май имаше нещо такова...  newsm78
Проблем е ако останете без работа преди да приемат детето. Защото тогава точките намаляват с 1 и шансовете за прием почти изчезват. Ако обаче приемат и запишете детето, след това няма значение дали сте с или без работа.

# 99
  • София
Благодаря успокоих се Simple Smile  bouquet

# 100
Запис за да не ви изпусна Peace

# 101
  • София

Да,да знам че правилата са такива.Писах им преди малко и чакам отговор,но реших и вас да питам,все пак някой може да се е зблъсквал с този проблем.Благодаря ви все пак Simple Smile

Моята дъщеря беше приета по този начин, но на текущите класирания (от септември).
На нас късметът ни се усмихна в началото на октомври-опашка с 6 деца при 7 места.
Отправих запитване в системата, като посочих градината.
Минути преди да заключат системата, ми изпратиха съобщение, че наборът на детето ми е сменен и да запиша кандидатурата си.
Получи ни се-успех и на Вас!  Praynig

# 102
Здравейте мами и татковци. С моята половинка сме щастливи родители на Никола, който вчера навърши 7 месеца. Роден е на 3 Ноември и понеже заради ипотеки, кредити и т.н. няма да имаме възможност да се възползваме от 2-а година майчинство. С отпуските, които мама е натрупала имахме намерение да го пуснем след нова година на ясла. Късно се усетихме, че класиранията (1 и 2-о) за прием 2015/16 са вече минали и няма прием освен септември (което на нас ни е доста раничко да си пуснем бебчето  Cry). Въпреки това вчера го регистрирахме в системата, но никъде не виждаме опция да нареждаме заведения по желания (1,2,3-о и т.н.), а такива писания срещнах на няколко места във форума/сайта на ИСОДЗ. В момента изобщо участваме ли реално в някакви класирания?

# 103
  • София
Здравейте мами и татковци. С моята половинка сме щастливи родители на Никола, който вчера навърши 7 месеца. Роден е на 3 Ноември и понеже заради ипотеки, кредити и т.н. няма да имаме възможност да се възползваме от 2-а година майчинство. С отпуските, които мама е натрупала имахме намерение да го пуснем след нова година на ясла. Късно се усетихме, че класиранията (1 и 2-о) за прием 2015/16 са вече минали и няма прием освен септември (което на нас ни е доста раничко да си пуснем бебчето  Cry). Въпреки това вчера го регистрирахме в системата, но никъде не виждаме опция да нареждаме заведения по желания (1,2,3-о и т.н.), а такива писания срещнах на няколко места във форума/сайта на ИСОДЗ. В момента изобщо участваме ли реално в някакви класирания?

Да  Peace Влезте в профила на детето и вляво горе има "Кандидатури"...

# 104
ganchoto, първо трябва да си изберете ясли, и след това ще можете да си ги подредите по поредност на желанията. Влезте в "кандидатури", има едно правоъгълниче - "добави градина", натискате и ви дава падащо меню с кварталите. Отивате на удобния за вас и си маркирате ясла и ОДЗ-та с яслена група, които имат места за вашия набор. И после подреждате. Но побързайте, защото в петък заключват системата и ще е третото класиране.  Simple Smile И успех!!!

Не съм сигурна дали ще можете да го държите вкъщи чак до след нова година  newsm78 май трябва ноември най-късно да тръгне на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт