Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мама САННЯ, аз бях  Embarassed Нищо лично   bouquet

Моля ви редактирайте и допълвайте мненията си.
Непрекъснато се бълват доклади "двоен пост - нарушение на правилата".

# 136
  • СОФИЯ
Мама САННЯ, аз бях  Embarassed Нищо лично   bouquet

Моля ви редактирайте и допълвайте мненията си.
Непрекъснато се бълват доклади "двоен пост - нарушение на правилата".

Добре, приемам забележката, но защо не изтри втория пост, който е информативен, а първия, в който имаше съдържание. При това двата ми поста трябва да са били с разлика няколко часа /темата в момента не е много активна, първия го пуснах от бач, а втория вечерта от вкъщи/, изобщо не съм забелязала, че са поредни  Grinning

И да попитам нещо идиотско де, за да не ровя сега да чета правилата на форума - недопустими са само два поредни поста, или като цяло да се старая да редактирам предишни близки? Щото ако е второто, добрата комуникация тук ще се загуби, в случай че всички започнем да си редактираме и допълваме мненията от деня напр.

# 137
  • СОФИЯ
Пак стават два поредни поста, но са минали няколко дни, а иф е важна и ми се ще да е в отделен пост.
Имаме отговор от омбудсмана, изпратил е препоръка до министъра на финансите за издаване на наредба.
http://www.ombudsman.bg/news/3584

# 138
  • София
Пак стават два поредни поста, но са минали няколко дни, а иф е важна и ми се ще да е в отделен пост.
Имаме отговор от омбудсмана, изпратил е препоръка до министъра на финансите за издаване на наредба.
http://www.ombudsman.bg/news/3584

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 Сууууупер. Дано има някакво развитие, защото с този НЕприем при нас доста добре ще ни дойдат в бюджета тези пари. Или ако ги плащат директно в яслата.

# 139
  • София
Тук можете да прочетете самото писмо от омбудсмана
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362869.msg31053303#msg31053303

# 140
Ееее момичета браво на вас за старанието и постигнатата стъпка напред. Знам, че още е много рано, но дано да има ефект и скоро поне този проблем да се реши. Наистина родителите изнемогват и е доста трудно да осигуриш на детето си частна ясла. Лишенията не са за пренебрегване, а в нашата действителност определено си имаме нужда от поне малко помощ!
Отново благодаря на момичетата за труда   bouquet!

# 141
  • СОФИЯ
Ееее момичета браво на вас за старанието и постигнатата стъпка напред. Знам, че още е много рано, но дано да има ефект и скоро поне този проблем да се реши. Наистина родителите изнемогват и е доста трудно да осигуриш на детето си частна ясла. Лишенията не са за пренебрегване, а в нашата действителност определено си имаме нужда от поне малко помощ!
Отново благодаря на момичетата за труда   bouquet!
Основно следва да се благодари на man_darin_ka  Heart Eyes

Напредък е и обстоятелството, че омбудсманът възприе СНБМ като субект по чл. 24, ал (2) (Нова - ДВ, бр. 29 от 2012 г., в сила от 11.05.2012 г.) Жалби и сигнали пред омбудсмана могат да подават и представители на юридически лица, създадени в обществена полза, в чийто предмет на дейност е защитата на правата на човека.

За тежките ученически раници бяхме принудени да сезираме от ФЛ, член на УС.

Утре ще отговорим на писмото на омбудсмана. Все пак най-важно и необходимо практично е да има реален резултат. 
Аз лично се съмнявам. Имам предположения и за аргументите, дано се окажа лош пророк.

# 142
Момчета ,някой може ли да ми обясни как така изчезва едно свободно място(от обявените в понеделник) в район Илинден,179 ОДЗ Синчец.Бяха обявени 10 свободни с 1 незаписано,а сега влизам и какво да видя -9 свободни и 1 незаписано.....???????

# 143
Както беше изчезнало при миналото класиране едно място от 64 ОДЗ в Люлин... само дето сега пак се появи + още 2 места  Grinning щура работа.

# 144
  • СОФИЯ
http://news7.bg/Новина/България/Общество/Държавата-не-плаща-помощи-за-децата-извън-забавачки_l.n_i.152712_c.22.html#.VYbr_M4cTIU

# 145
Може ли малко светлина относно приетите с протокол при директора - тях кога ги свалят от общата опашка? И те взимат място от обявените свободни, за които е опашката или са в дадена допълнителна бройка?

# 146
Може ли малко светлина относно приетите с протокол при директора - тях кога ги свалят от общата опашка? И те взимат място от обявените свободни, за които е опашката или са в дадена допълнителна бройка?
Допълнителна бройка са. Може въобще да не са фигурирали в списъците като чакащи или да са толкова над нещата, че въобще да не ги махнат.

# 147
http://news7.bg/Новина/България/Общество/Държавата-не-плаща-помощи-за-децата-извън-забавачки_l.n_i.152712_c.22.html#.VYbr_M4cTIU

Да, юридически "интересно" е становището на министъра на финансите, което се вижда в репортажа и след това е коментирано и от Пенчев  #Crazy

Мисля си, че явно финансовият министър няма да даде пари  Sad

Да се надяваме, че гласуваното на първо четене в Народното събрание субсидиране И на частните детски ясли и градини, което се предвижда да започне през 2018 г., да остане окончателно и на второ четене  Praynig Така ще имат 2 години да се подготвят с разчетите за парите  #Crazy Money Money Money

# 148
  • София

Да, юридически "интересно" е становището на министъра на финансите, което се вижда в репортажа и след това е коментирано и от Пенчев  #Crazy

Мисля си, че явно финансовият министър няма да даде пари  Sad

Да се надяваме, че гласуваното на първо четене в Народното събрание субсидиране И на частните детски ясли и градини, което се предвижда да започне през 2018 г., да остане окончателно и на второ четене  Praynig Така ще имат 2 години да се подготвят с разчетите за парите  #Crazy Money Money Money

Тъц, яслите изобщо ги няма в проектозакона, както и не всички градински групи са там - разпоредбата за субсидирането се отнася само за задължителното образование, т. е. от трета гр. до осми кл. (по новия закон май ставаше до седми, не помня вече  newsm78Peace

# 149
Някой може ли да ми разясни какво точно означава "Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца"?
Ако и двете са родени в един и същи месец, например голямото на 15 май, а малкото на 2 май, приема ли се?
А ако голямото е родено 10 април 2013, а малкото 17 април 2015, това предимство важи ли?
Или трябва голямото и малкото да са родени в два последователни месеца?
Естествено не коментирам случаите, когато разликата е видимо по-малка от 24 месеца. Интересуват ме граничните варианти.
Благодаря на отговорилите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт