Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   2
Отговори
# 450
  • София
Един бърз отчет относно изискваните на места документи за 90-дневното отлагане на ясленчетата.

Та писах аз през виртуалното деловодство - трЕбе или не трЕбе да се носят документи за този срок. Моето запитване все още 'не е приключило' демек това му е статуса през нета.
Но вчера като ходих да питам какво правим с това тръгване/забавяне/отлагане, разговорът протече много мило и любезно. Имаше бърз и кратък коментар, че съм била знаела много добре къде да пиша...

С две думи - не трябва да се носят документи, каквито и да били, преди да изтече 90-дневния срок. Не ми дадоха твърда дата кога да се явя с малката. Казаха ми да си броя 90-те дни, считано от 15.09 и преди да изтекат, трябва да я пусна.

Аз искам да си направи годинката само, не съм си правила сметки да държа мястото до март-април, примерно. Та ще се видим в началото на декември как ще й понесе яслата.

# 451
  • София
90те дни се броят от 1ви септември. Нали за всички беше еднаква наредбата? т.е до 1ви декември трябва да е тръгнало детето

# 452
   Здравейте,
Може ли с временна адресна регистрация само на бащата в СОфия да се кандидатства за ясла в София?
и двамата с бащата по лична карта се водим с адрес извън София.

# 453
  • София
90те дни се броят от 1ви септември. Нали за всички беше еднаква наредбата? т.е до 1ви декември трябва да е тръгнало детето

Точно по наредба учебната година е от 15.09. до 31.05. на следващата година  Peace

# 454
   Здравейте,
Може ли с временна адресна регистрация само на бащата в СОфия да се кандидатства за ясла в София?
и двамата с бащата по лична карта се водим с адрес извън София.

То, че може - може. Но ще сте с точка по-малко, което силно ще се отрази на шансовете ви за прием.

# 455
Здравейте, до скоро не бях наясно с някои подробности около детските градини. Детето си седеше в системата, ходеше си чинно на частна детска градина, докато не се наложи да изкарвам документи и стана на въпрос с личната лвкарка на дъщеря ми. От близо две години детето ми е със сериозни отити, но в последствие се оказа, че е и с намален слух. И понеже винаги ходим на един и същ УНГ специалист, той ме посъветва да я заведа на ЛКК-комисия. До тук всичко, което беше необходимо сме минали, бях писала на системата kg.sofia за да ми отговори от тук нататък как стоят нещата. Отговора беше, че трябва да се ходи на място в ОДЗ и ЦДГ-тата, които били длъжни, ако има места разбира се, да приемат детето ми. Е и това направих, и от 5 такива, получих 5 отказа. При положение, че в едно от желаното от мен ОДЗ, забелязвам че има 2 свободни места за набора на дъщеря ми. Нещо друго прави ли се от тук нататък. Моля за съвет, предложение и така Simple Smile

# 456
  • София
Здравейте, до скоро не бях наясно с някои подробности около детските градини. Детето си седеше в системата, ходеше си чинно на частна детска градина, докато не се наложи да изкарвам документи и стана на въпрос с личната лвкарка на дъщеря ми. От близо две години детето ми е със сериозни отити, но в последствие се оказа, че е и с намален слух. И понеже винаги ходим на един и същ УНГ специалист, той ме посъветва да я заведа на ЛКК-комисия. До тук всичко, което беше необходимо сме минали, бях писала на системата kg.sofia за да ми отговори от тук нататък как стоят нещата. Отговора беше, че трябва да се ходи на място в ОДЗ и ЦДГ-тата, които били длъжни, ако има места разбира се, да приемат детето ми. Е и това направих, и от 5 такива, получих 5 отказа. При положение, че в едно от желаното от мен ОДЗ, забелязвам че има 2 свободни места за набора на дъщеря ми. Нещо друго прави ли се от тук нататък. Моля за съвет, предложение и така Simple Smile

Кандидатстването става при директора на детското заведение с необходимите медицински документи. Вече по усмотрение на директора, мединцинския персонал и комисия от общината преценяват дали могат да приемат детето Ви. Дали имат нужните условия за да го гледат ако бъде прието. След тези откази можете да кандидатствате през следващата учебна година в същото ОДЗ.

# 457
  • София
Не се броят от 1.09. В един от последните протоколи на РГ е уточнено, че се броят от 15.09. Виж Протокол №57/28.04.2015 г. от тук - http://kg.sofia.bg/isodz/wrk-grp;jsessionid=D4786F90C45785738D5F7C7308991AC3

# 458
  • София
Не се броят от 1.09. В един от последните протоколи на РГ е уточнено, че се броят от 15.09. Виж Протокол №57/28.04.2015 г. от тук - http://kg.sofia.bg/isodz/wrk-grp;jsessionid=D4786F90C45785738D5F7C7308991AC3

За мен лично няма никакво значение, тъй като нямам намерение да отлагам и детето ми посещава ясла. Това ми е останало като спомен от разговорите тук в темата , когато течеше генералното класиране. Явно се е променило. Но и наата директорка твърдеше, че се броят от 1ви.
Така че съвета ми по-скоро е да се пита от кога ги брои директорката. Не са малко случаите на разминаване и последвали ядове

# 459
  • София, Манастирски ливади

От 15.09. се броят, като 1 седмица преди крайния срок, системата щяла да изпрати предупредително съобщение. Ето целия отговор, който получих от ИСОДЗ преди 2 дни.

Скрит текст:
Нашият отговор:
Съгласно т. 2.3.9. от Правилата за приемане децата, класирани за прием през септември в яслени групи, трябва да постъпят в детското заведение до 90–тия ден, като съгласно решение на Работната група срокът за постъпване се отчита от 15.09.2015 година, т.е. вашето дете трябва да постъпи до 13.12.2015 година. Една седмица преди да изтече 90-дневния срок за постъпване, родителите ще получат предупредителни съобщения от системата, ако детето не е постъпило или не е представен медицински документ, удостоверяващ невъзможността детето да посещава детското заведение. В медицинският документ трябва да бъде посочено заболяването и периода, в които детето няма да може да посещава детското заведение. Този документ и срокът му се въвеждат в системата от директора. Ако до определения краен срок за постъпване детето не постъпи или не се представи документ, системата ще изпише детето и ще се наложи санкция – детето няма да може да кандидатства за съответното детско заведение до началото на класиранията за следващата учебна година, а ако се направят кандидатури за други детски заведения за участие в следващи класирания точките за новите кандидатури ще се изчислят по следния начин: класираните и записани по първо желание ще имат 2 точки по първо желание, 1 точка по второ желание, 0 т. за трето и по-ниско желание;   класираните и записани по второ желание ще имат 3 точки по първо желание, 1 точка по второ желание, 0 т. по трето и по-ниско желание; класираните и записани по трето желание ще имат 3 точки по първо желание, 2 точки по второ желание, 0 т. за трето и по-ниско желание. Точната дата за постъпване на Вашето дете трябва да получите от директора. За конкретни въпроси по изследванията и дата на постъпването, моля, обръщайте се към директора на детското заведение.

# 460
Здравейте,

Слава Богу по неведоми пътища сме приети в градина близо до квартала през системата и ни предстои преместване. Знаете ли как следва да се случи? Трябва вероятно да се отпиша от градината, в която детето ходи към настоящия момент. Мога ли документите оттам да ползвам и за тази, в която сме приети? Знаете ли повторно ли трябва да правя изследвания?

# 461
  • София
Ще отпишете детето от градината, която посещава след като вече сте го записали в новата, не преди това. Щом детето посещава ДГ и няма да има прекъсване няма нужда да правите нови изследвания.

# 462
Здравейте, имам питане- относно сл.бел.за работа в даден район- Как стои въпроса, ако фирмата е регистрирана на адрес РАЗЛИЧЕН от адреса на извършване на работа?

Сл, бел. как се проверяват в даденото ОДЗ?

АДРЕСА НА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИРМАТА Е В ЕДИН КВАРТАЛ, А РЕАЛНО СЕ РАБОТИ В ДРУГ- Може ли да бъде проблем в градината при предоставяне на такава бележка.
МЕРСИ

# 463
  • Sofia
Ето какво пише в ИСОДЗ:

"7.12. Кой адрес ще се взима за месторабота - този на конкретен офис доказано със служебна бележка или адреса на регистрация на фирмата?
Ще се гледа адреса на месторабота от служебната бележка. "

В самата сл. бележка трябва да пише къде реално ти е местоработата (а не къде е регистрирана фирмата). В ОДЗ-то не ги интересува къде е регистрирана фирмата.

# 464
Ето какво пише в ИСОДЗ:

"7.12. Кой адрес ще се взима за месторабота - този на конкретен офис доказано със служебна бележка или адреса на регистрация на фирмата?
Ще се гледа адреса на месторабота от служебната бележка. "

В самата сл. бележка трябва да пише къде реално ти е местоработата (а не къде е регистрирана фирмата). В ОДЗ-то не ги интересува къде е регистрирана фирмата.

Благодаря Ви. Друг документ, освен сл. бележки искат ли?

Общи условия

Активация на акаунт