Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Искат и копие на съответната страница от трудовата книжка

# 466
  • София
По тази логика, ако работодателя ти е близък на сл бележка може да пише каквото искаш  Peace

# 467
  • Sofia
В общи линии, да

# 468
Мерси, явно няма да успеят да ни издадат необх,док.от фирмата на мъжа ми....... Sad
Ако не успеем, какво следва-да се обадя в ОДЗ,че няма да се запишем ли?
а за следващи кандидатствания, ще ни възстановят ли отново 3-те точки за 1 желание?
мерси

# 469
Здравейте,
Не можете да си представите каква аномалия. След като ни класираха по първо желание, предадохме документите вчера, детето ни още не е записано. Обяснението от градината е, че системата не ги допуска, а от ИСОДЗ че трябва да търсим директорката

# 470
Няма да ви възстановят точките до кандидатстването май за септември 2016. Ще имате с 1т. по-малко.

# 471
  • някъде на юг
Здравейте майчета! Детето ми е на 1г. и 4 месеца ( родено 2014г.) мисля вече да я регистрирам в системата макар, че ми казаха да изчакам следващата година. Въпросът ми е ако я регистрирам по рано шанса да се класира по голям ли е? Имам ли право да сменям желанията на градините? Благодаря.

# 472
Въпросът ми е ако я регистрирам по рано шанса да се класира по голям ли е? 
Не, по-ранната регистрация не влияе върху шансовете. Факторът "време" не играе роля. Важно е да намерите градина, където стигате поне до томбола, а оттам нататък е въпрос на късмет.
Имам ли право да сменям желанията на градините?
Да, може. Преди всяко класиране има посочен ден и час на заключване на системата - съответно промени (разместване, добавяне, триене на кандидатури) могат да се правят до този момент.

# 473
Няма да ви възстановят точките до кандидатстването май за септември 2016. Ще имате с 1т. по-малко.

Точките се възстановяват, направих запитване в ИСОДЗ, че се притеснявах дали ще набавим всички документи и ето отговора им: Уважаеми господин/госпожо,

На 27.10.2015г. получихме запитване със следното съдържание:
да питам-класирани сме,но може да не успеем в срок -те точки ще се възстановят ли,за да кандидатстваме пак по 1 желание за същото одз,ако има места занапред

Нашият отговор:
Ако не успеете да съберете "необходимите документи", за да запишете детето, но желаете да запазите правата на детето да участва в следващите класирания за учебната 2014/2015 г. е необходимо да направите "Отказ от записване". "Отказ от записване" се прави от родител на място в детското заведение в писмен вид при директора. Директорът извършва необходимата процедура, системата Ви изпраща имейл: "Записването е отказано по желание на родител", след този имейл точките за желанията автоматично се възстановяват. Ако не направите това ще настъпи на 30.10.2015 г., след 17.00 часа служебно елиминиране на Вашата кандидатура, а това ще донесе санкция по т. 2.2.15. на детето. В секция "Въпроси и отговори" в точка 13. Използване на допълнителни точки за поредност на желанията, моля прочетете текста в точка 13.3. "...В случай, че не заявите отказ от записване на място в детското заведение или не представите необходимите документи за записване в указания краен срок, кандидатурата ще бъде елиминирана. Съгласно т. 2.2.15 от правилата за прием губите правото за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания (до първото генерално класиране за следващата учебна година). Може да направите кандидатури за други детски заведения, като точките за новите кандидатури ще се изчислят по следния начин:• класираните и елиминирани по първо желание ще имат 2 точки по първо желание, 1 точка по второ желание, 0 т. за трето и по-ниско желание; • класираните и елиминирани по второ желание ще имат 3 точки по първо желание, 1 точка по второ желание, 0 т. по трето и по-ниско желание; • класираните и елиминирани по трето желание ще имат 3 точки по първо желание, 2 точки по второ желание, 0 т. за трето и по-ниско желание. Точките за поредност на желанията ще бъдат възстановени за класиранията за следващата учебна година". Вземете Вашето решение, но ако няма да запишете детето, не оставяйте за последните часове от срока, да посетите директора и да направите "отказ от записване" на място в детското заведение, процедурата отнема време.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 474
Здравейте. Как изглеждат нещата в районите, в които следите - освобождават ли се места за детските градини след изтичането на 60-дневния срок за започване на посещенията?

В Лозенец за набор 2012 се се появили 6 места, само в една детска градина, и то, като гледам в новините на ИСОДЗ, 5 от тях са увеличение по искане на директорката, и едва ли са освободени от непосещаващи. Може да се предположи, че евентуално 6-тото място може да е освободено от непосещаване  newsm78 .

# 475
  • София
Под непосещаване имаш предвид "нетръгване" в тримесечния срок от началото на годината ли? Ако да, той още не е изтекъл...

# 476
Под непосещаване имаш предвид "нетръгване" в тримесечния срок от началото на годината ли? Ако да, той още не е изтекъл...
Тримесечен е срокът за яслените групи, за градинските е двумесечен.

2.3.9. (нова - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Постъпването на класираните за прием през м. септември деца да се извършва поетапно, но не по-късно от 90 дни за яслени групи и 60 дни за градински групи.

http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/Pravila2015.html

# 477
  • София
Хубаво уточнение, благодаря... не знаех за тази разлика, за нас ясленските правила са актуалните  Peace

# 478
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте! Бебето ми навърши десет месеца, направих си регистрация в ИСОДЗ, но честно казано не мога да се ориентирам как и къде се кандидатства?

# 479
  • София
Здравейте! Бебето ми навърши десет месеца, направих си регистрация в ИСОДЗ, но честно казано не мога да се ориентирам как и къде се кандидатства?
Още е рано за новата кампания. Свободните места за вашия набор най-вероятно ще бъдат обявени през февруари 2016г. Следете темата и календара на ИСОДЗ - http://kg.sofia.bg/isodz/calendar
Ще има и информация в 1вия пост.
След като се обявят местата ще можете да добавяте ДЯ (ясли) и ОДЗ в профила на детето.

Общи условия

Активация на акаунт