Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Общ критерий 5 от Правилата:
Цитат
Детето посещава общинска самостоятелна детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване - 1 т.
Не съм много сигурен ако яслената група е в ОДЗ какво е положението.
Никакво не е. Точката е само за СДЯ, ако детето е в ОДЗ си продължава без да се налага ново кандидатстване. А ако иска да се мести от ОДЗ... всеки си преценява възможностите и шанса.

# 526
  • София
Здравейте Simple Smile
Синът ми направи 1 г.наскоро и смятам да ползвам и втората година майчинство.
Сега започнах да се интересувам от приема в ясла и регистрирах детето в сайта. Въпросът ми е кога е кандидатстването ако искам да тръгне Септември(ако го приемат)...или поне след него.
Или ако някъде има написани срокове и подобни да ме упътите.
Гледах в сайта, но не намерих.Предполагам, че пише някъде, но аз не знам къде и какво да гледам.

# 527
И аз съм на този етап, Ирайн. Мисля февруари обявяват новите места и април/май ще е класирането. Има на сайта календар със сибитията, но до мин.седмица си беше за 2015. Поглеждам от време на време кога ще обновят за новата година.

# 528
  • София
Да, аз гледах календара но има само до края на годината.
Чувала съм, че някъде след Февруари започва кандидатстването и класиранията.
Сега се чудя и дали да не си сменя регистрацията. С таткото сме на различни адреси, живеем на трети. Може би трябва да си изкарам поне документ за временно пребиваване на този адрес.Иначе в системата искат само него, т.е. адреса на който живее семейството.

# 529
До колкото четох, адресът трябва да се докаже някак. Т.е. с лична карта или адресна регистрация (на единия родител е достатъчно май лична карта)

# 530
Ирайн, Късметче, за датите можете да се ориентирате по 2015 година, предполагам, че ще са сходни. Класиранията ще започнат сигурно началото на май 2016.

# 531
Ирайн, Късметче, за датите можете да се ориентирате по 2015 година, предполагам, че ще са сходни. Класиранията ще започнат сигурно началото на май 2016.

Simple Smile

# 532
  • София
Здравейте Simple Smile
Синът ми направи 1 г.наскоро и смятам да ползвам и втората година майчинство.
Сега започнах да се интересувам от приема в ясла и регистрирах детето в сайта. Въпросът ми е кога е кандидатстването ако искам да тръгне Септември(ако го приемат)...или поне след него.
Или ако някъде има написани срокове и подобни да ме упътите.
Гледах в сайта, но не намерих.Предполагам, че пише някъде, но аз не знам къде и какво да гледам.
За новата кампания 2016/2017, класирането ще е някъде  април-май. Оринетир са датите от тази година. Тръгването е септември най-рано. Ясленчетата може да се отложат 90 дена, считано от 15.9. Т.е. до 13.12 тр. детето да е тръгнало, иначе следва отписване. При градината - там може 60 дена да се бави тръгването т.е. до средата на ноември.

Ashia , от днес има ново крило, ти да видиш. Но пък от понеделник пак минават в режим сборни групи заради празниците - това до края на месеца Simple Smile
Така, че нова година - ново тръгване ще е при нас.

# 533
Направо не мога да повярвам за новото крило! С нетърпение чакам да разделят групите, та дано като са едни и същи сестрите, лелите и децата моят синковец да реве по-малко и да свикне по-бързо. Той в момента не ходи, че имахме здравословни проблеми, но между празниците ще трябва все пак да го пусна, щото отсъствието му ще стане доста дълго и хич не ми се правят нови изследвания. В тоя ред на мисли, някой знае ли при колко дълго прекъсване е необходима контактна бележка?

# 534
  • София
Мисля, че при отсъствие от 10 дни и повече се изисква бележка за липса на контакт със заразно болни.

# 535
Мерси. Явно ще посещаваме педито скоро.

# 536
  • София
Благодаря ви, момичета.
Надявам се да го приемат, макар че нямам много надежда...мернах, че близо 100 деца чакат за ясла в една от детските градини в района  Tired От нашия набор са.

# 537
  • СОФИЯ
Савина "През последните 9 години успяхме да изградим 83 детски градини и да разкрием 216 нови групи в тях"
http://www.focus-news.net/news/2015/12/18/2167561/irina-savina-p … turni-saloni.html

Laughing Нещо не ми излиза сметката  Laughing 83 ДЗ х 200 деца = 16 600 Ако беше вярно недостигът щеше да е преодолян!
Или дори 216 групи х 30 деца = 6 480 нови места. Няма ги в ИСОДЗ.

# 538
Привет, кажете ми моля, децата с еднакъв брой точки .. как става класирането там? Азбучният ред има ли значение?  Rolling Eyes не, че и ние имаме шанс за държавна... Thinking

# 539
  • София
Привет, кажете ми моля, децата с еднакъв брой точки .. как става класирането там? Азбучният ред има ли значение?  Rolling Eyes не, че и ние имаме шанс за държавна... Thinking
Разбира се, че азбуката няма никакво значение. Децата с еднакъв брой точки попадат в гранична група и се тегли жребий.

Общи условия

Активация на акаунт