Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Привет, кажете ми моля, децата с еднакъв брой точки .. как става класирането там? Азбучният ред има ли значение?  Rolling Eyes не, че и ние имаме шанс за държавна... Thinking
Не, няма значение азбучния ред, на случаен принцип компютъра раздава номерца на децата и са приети тези с най-малките номера. И един съвет - никога не се отказвайте; сина ми го приеха чак на трето класиране, и то в ОДЗ, което е точно до яслата на сестра му. Успех!!!

# 541
Савина "През последните 9 години успяхме да изградим 83 детски градини и да разкрием 216 нови групи в тях"
http://www.focus-news.net/news/2015/12/18/2167561/irina-savina-p … turni-saloni.html

Laughing Нещо не ми излиза сметката  Laughing 83 ДЗ х 200 деца = 16 600 Ако беше вярно недостигът щеше да е преодолян!
Или дори 216 групи х 30 деца = 6 480 нови места. Няма ги в ИСОДЗ.
Със сигурност не са 83 нови детски градини - може би в сметката влизат и заведенията с пристроени нови групи/крила. А тези "216 нови групи в тях" може би са преброени заедно с вече съществуващите.
Т.е. в градина Х, която е била за 6 групи, правят пристройка за още 2 нови групи. Обаче за статистиката я броят като "нова детска градина с 8 групи". И така са докарали сметката (която щеше да е много хубаво, ако беше истина, ама не е).

# 542
  • София
Не можете да не им признаете обаче умения да отчитат  hahaha
Като ги четеш, нямаш думи , само едно възхитено ЕЕЕЕЕЕЕЕ ти иде...

# 543
Докато наваксат броя на недостатъчните места, току-виж вече няма нужда от нови градини и пристройки.
Много усърдно се стараят властимащите да прогонят хората в детеродна възраст и, види се, усилията им никак не са напразни......

Драматичен срив: Родиха се 10 000 бебета по-малко

Даже направо да спират да строят! На този етап при около 15 000 родени деца в София-град за 2015 г., 16 600 места са напълно достатъчни.

# 544
  • СОФИЯ
Доскоро поне ги наричаха "обекти", а сега вече са "детски градини".

# 545
Безумие...

# 546
  • София
Без думи  ooooh!

# 547
  • София
Регистрирам се в ИСОДЗ, иска да попълня месторабота, но работя на две места - имам постоянен трудов договор и отделно се самоосигурявам, имам еоод, като адреса на фирмата ще се премести на новия ни адрес по местоживеене, което до колкото разбрах дава по-голям шанс за приемане. Хубаво, но няма място за втора работа?

# 548
  • София
Регистрирам се в ИСОДЗ, иска да попълня месторабота, но работя на две места - имам постоянен трудов договор и отделно се самоосигурявам, имам еоод, като адреса на фирмата ще се премести на новия ни адрес по местоживеене, което до колкото разбрах дава по-голям шанс за приемане. Хубаво, но няма място за втора работа?
Въвеждаш само едната работа.

Изчакай да излязат местата за новата кампания и виж какви допълнителни критерии са обявили градините, които те интересуват. Примерно в нашето ОДЗ на последната кампания добавиха месторабота. До тогава (предните 5г) този критерий не беше избран.
И вече ще си прецениш с коя работа имате повече шанс за прием.

# 549
  • София
мерсиии

# 550
  • някъде там
Въвеждаш само едната работа.

Изчакай да излязат местата за новата кампания и виж какви допълнителни критерии са обявили градините, които те интересуват. Примерно в нашето ОДЗ на последната кампания добавиха месторабота. До тогава (предните 5г) този критерий не беше избран.
И вече ще си прецениш с коя работа имате повече шанс за прием.

Привет!
Кога излизат местата?
И още два тъпи въпрос.Къде мога да видя колко точки съм събрала или сама си ги изчислявам?Кога и къде се пишат желаните градини?

# 551
  • София
Здравейте! След 9 години и аз пак се включвам в кандидатстването. Един бърз въпрос, че съм пропуснала доста от страстите. В системата гледам, че при необходимите документи пише: копие от трудовата книжка. А на първа страница на темата го няма. Трябва ли това копие, защото преди нямаше такова изискване при документите и каква е целта на изискването му? Извинявам се, ако задавам коментиран многократно въпрос.  Blush

# 552
  • София
Aннa, копието от трудовата книжка се носи при записването на място в градината и е изискване за записването, валидно от 2015 година. Не беше необходим документ за самото кандидатстване. Смисълът може би е да се докаже местоработата.

_СиСка _,
ако кандидатстваш през ИСОДЗ, системата ще ти изчисли сама броя на точките и ще те води към добавяне на детски заведения по първо, второ, трето и т.н. желания. Не помня кога излязоха местата миналата година - може би след 01.01.2015 ....

# 553
  • София
Всяка година средата или края на ФЕВРУАРИ обявяват новите места.

22 февруари обявяване.
13 май първо класиране.  Shocked Shocked

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 10:54 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 554
Здравейте! Предполагам, че този въпрос е коментиран вече, но аз не намерих категоричен отговор на него. Ще съм благодарна за всяко споделено мнение. Детето ми е набор 2013 г. и посещава детска ясла вече втора година. Предстои ни кандидатстване в детска градина, разчитам много на заветната една точка и се надявам, че с 9.1 шансът ни е голям. Проблемът е, че моят съпруг мисли май март месец да напусне работа (сега е работещ по договор за управление) и да започне на граждански договор. Дали ще имаме проблем при записването? Какви документи би следвало да представим? Сърдечно благодаря предварително за отговорите и помощта.

Общи условия

Активация на акаунт