Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Имам нужда от спешен съвет и не зная към кого да се обърна. Писах на мама Саня, същия текст на ЛС, но ще съм много благодарна ако и друг ме посъветва!
Майките от отчетната ми група, предложиха да потърся съвет тук.
Ситуацията е следната:
Направих профил на моя син малко след като се роди (09/01/2014 се роди).
Тогава бях с работодател Софарма АД. В системата бях въвела статус: отпуск по майчинство, а работодател именно Софарма АД.
През Октомври 2014 тръгнах на работа при НОВ работодател, като съпруга ми остана по бащинство да гледа сина ни.
В системата коригирах името на работодателя си, имам спомен че промених и статуса_ от отпуск по майчинство на работеща по трудов договор.Края на Януари 2016, съпруга ми се върна на работа, детето гледаше майка ми, а от Април прехвърлихме майчинството на свекърва ми и тя се води в момента бабинство.
Не вярвах, че ще имаме късмет ( с 8.1 точки), но ето че на последното класиране синът ми е класиран. Какво беше удивлението ми, когато преглеждайки документите, видях следното: Служебна бележка от НОВИЯ РАБОТОДАТЕЛ, че съм отпуск по майчинство. А Аз не съм. Аз си ходя на работа и работодателя може да ми издаде служебна бележка,че съм на постоянен трудов договор, а НЕ ЧЕ съм отппуск по майчинство. Очевидно, че системата е възприела промяната в името на работодателя, но статуса ми е останал непроменен. Директорката каза,че ще го запише при предоставяне на описаните в системата документи,а аз няма как да представя бележка,че съм отпуск по майчинство. Как да постъпя? Директорката каза, да пиша през обратна връзка и ако от там получа съгласие, тя ще го запише. Моля ви поссъветвайте ме какво да напиша. Представянето на служебна бележка от НОВИЯ РАБОТОДАТЕЛ, който е отразен в системета, че съм работеша по трудов договор, а не в отпуск по майчниство не променя по никакъв нчин точките на детето, и не би трябвало да е основание да откажат записване. Моля ви посъветвайте ме какво да напиша, че да получа съгласието им?

# 166
  • София
излизаш в майчинство, вземаш бележка, записваш детето и пак започваш работа.
така не става ли  newsm78

# 167
Приеха ни на четвърто класиране в 61 ОДЗ Шарено петле в Слатина. Днес подадохме документите, но като поисках входящ номер, директорката каза, че сме щели да получим имейл като го въведе в системата. Обаче в момента нямали интернет... Работя в държавна структура, откъдето ми правиха служебната бележка цяла седмица, и се страхувам, че ако се окаже, че не ни е записала, няма да имам време да реагирам отново с документите. Някой с подобен проблем? Гледам, че като цяло в тази градина много малко деца от последното класиране са записани.

# 168
  • София
Приеха ни на четвърто класиране в 61 ОДЗ Шарено петле в Слатина. Днес подадохме документите, но като поисках входящ номер, директорката каза, че сме щели да получим имейл като го въведе в системата. Обаче в момента нямали интернет... Работя в държавна структура, откъдето ми правиха служебната бележка цяла седмица, и се страхувам, че ако се окаже, че не ни е записала, няма да имам време да реагирам отново с документите. Някой с подобен проблем? Гледам, че като цяло в тази градина много малко деца от последното класиране са записани.

Колежката също ги замотаха - мъжът й е на договор за управление и съответно няма трудова книжка; ако я чуя, ще я питам какво е станало, че нали още е по майчинство...

# 169
Мерси за бързото включване. Аз за служебната книжка нямам притеснения, тъй като отправих запитване към ИСОДЗ и ми отговориха, че за държавни служители е достатъчна само бележката. Питането ми беше по-конкретно дали има някой в същото 61 ОДЗ, на който не са му дали входящ номер при записването. Това ми е притеснението - че ако стане нещо, по никакъв начин не мога да докажа, че съм подала документи. А да събирам нови няма да имам време.

# 170
  • София
Мерси за бързото включване. Аз за служебната книжка нямам притеснения, тъй като отправих запитване към ИСОДЗ и ми отговориха, че за държавни служители е достатъчна само бележката. Питането ми беше по-конкретно дали има някой в същото 61 ОДЗ, на който не са му дали входящ номер при записването. Това ми е притеснението - че ако стане нещо, по никакъв начин не мога да докажа, че съм подала документи. А да събирам нови няма да имам време.

Последно като се чухме и на тях не им бяха дали вх. номер в 61 ОДЗ; не знам дали вече са се оправили с трудовата кн. и дали са ги отразили в с-мата...

# 171

Последно като се чухме и на тях не им бяха дали вх. номер в 61 ОДЗ; не знам дали вече са се оправили с трудовата кн. и дали са ги отразили в с-мата...
[/quote
Нищо не са отразили. Проверявам ги едва ли не на всеки кръгъл час. Направо ще се побъркам от притеснение с това записване (преди това и с кандидатстване то,де) 😠

# 172

[/quote
Нищо не са отразили. Проверявам ги едва ли не на всеки кръгъл час. Направо ще се побъркам от притеснение с това записване (преди това и с кандидатстване то,де) 😠
[/quote
Току-що получих потвърждение на мейла, ,че са ни записали на ясла.

# 173
Момичета, на мен нито от яслата, нито от градината ми дадоха входящ номер при записването (макар че и двата пъти видях, че записаха децата в една голяма книга с номера и т.н.) - но пък почти веднага получих имейл, че са записани.

# 174
  • София
Нашата директорка записва в системата пред родителя - вика те да гледаш. Чудесна практика и всъщност нищо не й коства... Отнема точно, ама точно 1 минута.

# 175
При нас директорката каза, че нямали интернет в момента и щяла да го отрази в системата, като им го оправят. Е, вчера явно са го оправили. А дали записва в някаква книга въобще не обърнах внимание. Абе, мина и това.

# 176
  • София
При нас директорката каза, че нямали интернет в момента и щяла да го отрази в системата, като им го оправят. Е, вчера явно са го оправили. А дали записва в някаква книга въобще не обърнах внимание. Абе, мина и това.
Ще се радвам да се запознаем Wink Като записвах малката, и на мен не ми даде входящ номер.
Не мисля, че ще има проблем. Още повече, че вече си видяла променения статус в системата.

# 177
Ще се радвам да се запознаем Wink Като записвах малката, и на мен не ми даде входящ номер.
Не мисля, че ще има проблем. Още повече, че вече си видяла променения статус в системата.
Може и да се познаваме (не официално) някъде от градинките в квартала 😊

# 178
Относно свързването на системите - имам писмо от Мария Минчева - копие от писмо до директора на дирекция "Информационно облслужване и технологии" в СО, в което тя се обръща към него за компетентно становище относно техническите възможности за свързване.
Сега да видим с какво становище ще излязат оттам...

# 179
  • София
Относно свързването на системите - имам писмо от Мария Минчева - копие от писмо до директора на дирекция "Информационно облслужване и технологии" в СО, в което тя се обръща към него за компетентно становище относно техническите възможности за свързване.
Сега да видим с какво становище ще излязат оттам...

newsm10 newsm10 Страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт