Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте Simple Smile пуснах малкия в системата средата на август.първо желание ни е СДЯ, на 13то място сме в списака на чакащи.Вчера изписа, че има 15 незаети места.Това означава ли че ще го приемат? Благодаря    bouquet
Първо влизат децата с по-голям брой точки от вашите, ако има повече места от тези деца, останалите бройки се заемат като децата с равен брой точки се теглят по случаен принцип чрез жребии. Няма значение реда на децата, те са по азбучен наредени.

# 271
Мили майчета, предполагам, че няма какво да се направи по моя случаи вече, но все пак искам да се посъветвам с вас.
Казусът ми е следния. Жиеем в район Триадица, но бяхме приети единствено в кв. Изток, поради малкото места и многото деца в район Триадица. На следващо класиране юни ни приеха във филиал на градина в Триадица, но като видях състоянието не записах детето. Сега не знайно как се появиха 7 нови места в района и мога да кандидаствам за тях, но вече нямам 3т. за първо желание, защото във филиала ми било първо желание и нямам право до догодина според системата. Казаха ми т. 2.2.15
"2.2.15. (нова - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) В случай, че родител /настойник/ на дете, класирано за конкретно детско заведение, не запише детето си до определения краен срок за записване, кандидатурата за същото детско заведение отпада, като се губи правото за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания. Детето участва в следващото поредно класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, на което е класирано, се губят, а за по-ниските от него желания се намаляват с 1 точка."
В същото време аз се подведох по т. 3.2.2 която каза вочно обратното.
3.2.2. (нова - Решение № 480 по Протокол № 46 от 12.09.2013 г.) В случай, че родител /настойник/ на дете, класирано за определено детско заведение, не запише детето си до определения краен срок за записване, кандидатурата за същото детско заведение отпада. Детето участва в поредното класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, на което е класирано, както и за по-ниските от него желания, се намаляват с 1 точка. Допълнителните точки за поредност на желанията се възстановяват по реда на т. 3.2. за всички следващи класирания, в които детето участва.

Много се ядосах и ще подам сигнал в съда, решила съм не за мен, а заради другите подведени да подам жалба. Мислите ли, е имам шанс.
В заключителните разпоредби има един текст които си пропуснала
§ 2. (Отм. - Решение № 480 по Протокол № 46 от 12.09.2013 г.)
(изм. и доп. - Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г., в сила от 8.05.2015 г.) Тези правила влизат в сила от извършване на първото класиране за прием през м. септември 2015 година и могат да бъдат изменяни или допълвани по реда на тяхното приемане.
Това е отменено решение и заменено с ново от 2015 година което казва точно че се губят точките. Това е новата промяна тъй като много майки пускат децата на опашки на всяко класиране и не ги записват и така деца които искат да ходят в това Детско заведение не успяват. Съжалявам, че ти го казвам но наистина е било хубаво да решиш къде искате да бъдете и да четеш внимателно правилника. Вероятно стария текст е стоял заради текущите класирания които са течали по него, а от първото голямо класиране май месец важат новите правила.

# 272
Ако лекарят е съгласен. Добре е, че повечето детски лекари не правят проблеми на родителите, за да удовлетворят градинските изисквания.

Скрит текст:
Лична здравно-профилактична карта дадох при записването, сега незнам дали пак трябва, а и не ми казаха.
ЛЗПК се дава само веднъж в началото на учебната година. Тази, която е дадена при записването е достатъчна. Само ако междувременно са правени нови ваксини, поискайте от личния лекар бележка, в която са описани.

В у-ще е веднъж годишно, в ДГ е на 6 месеца  Peace На мене при записването този път също ми взеха, казах, че ще искат и при постъпването...
Опита ми е с две деца и три ДЗ. Представяла съм ЛЗПК само в началото на учебната година и при направена ваксинация през годината бележка, за да я отразят в картона, който е в ДЗ.

# 273
  • Sofia
Здравейте Simple Smile пуснах малкия в системата средата на август.първо желание ни е СДЯ, на 13то място сме в списака на чакащи.Вчера изписа, че има 15 незаети места.Това означава ли че ще го приемат? Благодаря    bouquet
Зависи, може да се появят дечица с повече точки и това да ви избута по-надолу в списъка. И обратното може някои деца от списъка да се откажат от тази ДЯ и да изберат като първо желание друго ДЗ... Тези списъци не са нещо статично.

# 274
Tz123 много благодаря за обяснението, аз лично бях с идеята да запиша детето, но в двора се натъкнах на миризма на тоалетна, животински изпражнения, а вътре не ме допъснаха. Не съм правист, но в нормативен акт не е редно да седят текстве, които са отменени въпреки текста в заключителните разпоредби.

# 275
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile    bouquet

# 276
Tz123 много благодаря за обяснението, аз лично бях с идеята да запиша детето, но в двора се натъкнах на миризма на тоалетна, животински изпражнения, а вътре не ме допъснаха. Не съм правист, но в нормативен акт не е редно да седят текстве, които са отменени въпреки текста в заключителните разпоредби.
Старите текстове може да са били в сила за другите набори с текущи класирания. По принцип е хубаво да оглеждаш градините и да прецениш къде точно искаш, но според мен водещото е на какъв учител ще попаднеш, как гледат децата защото има много хубави и модерни градини с лоши отзиви. Може да добиеш представа от някоя мама как е в градината към която си се насочила.

# 277
Здравейте, ако детето ми е прието на ниско желание и не го запиша, губя ли точките си за първо желание, или мога да продължа да чакам със същите точки за първо желание?

# 278
  • София
Лична здравно-профилактична карта дадох при записването, сега незнам дали пак трябва, а и не ми казаха.
ЛЗПК се дава само веднъж в началото на учебната година. Тази, която е дадена при записването е достатъчна. Само ако междувременно са правени нови ваксини, поискайте от личния лекар бележка, в която са описани.

При нас искат при записване и после всяка есен. Т.е. в годината на приемането - 2 пъти. Нямаме нови ваксини...

# 279
  • София
Имам следното питане. Аз съм с адресна регистрация в един квартал, бащата на друг, живеем на трети адрес.на таткото адресната е същия квартал в който живеем и кандидатстваме за ясла.ще има ли проблем с евентуално класиране?

# 280
  • София
Трябва да можете да докажете заявения в системата адрес с документ на 1 родител - лична карта или удостоверение за настоящ адрес.

# 281
  • София
Пише , че трябва удостоверението да се извади преди класирането.ние се прибираме в събота и няма как да стане
Ако сменя адреса в системата по лична карта на бащата.ще стане ли проблем?таткото се води в сущия квартал.

# 282
  • София
Май не сте много наясно с документите за временен адрес. Вие всъщност имате ли регистрация на временен адрес или не? Удостоверението за временен адрес има 2 дати: дата на регистрация и дата на издаване на самия документ. Макар да не е изрично прецизирано, повечето директори проявяват здрав разум и търсят датата преди класиране да е тази на регистрация. Това е въпрос, който така и не се доуточни изрично тази година - дано стане за догодина.

Ако сте класирани и направите промяна в профила след класирането, тя няма да ви е от полза, защото в системата при директора излизат данните към момента на заключване/класиране. Може да проверите като отворите Заявление и в него видите списъка на изискуемите документи.

Всъщност ако правилно се ориентирам, вие не сте класирани към момента, а тепърва кандидатствате, така ли? Можете да променяте данните по всяко време до заключване на системата. Просто вписва се това, което можете да докажете с документ.

# 283
  • София
Въобще не сме на ясно.Не очаквах, че може да се класира.то и сега не е сигурно.пише че е в чакащи.имаме 8,2 точки, но това с регистрацията може и да обърка нещата, знам ли? Ще носиме нотариален акт Wink таткото ще трябва да сменя ЛК, но и това ще отнеме време.домоуправителя на входа ни кара да попълним деклараций, но и така и не разбрах за пред кой са( мвр или община)

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 15:24 от Alice_Star

# 284
  • София
Предавам се - абсолютно нищо не разбрах за ситуацията ви. Дано друг се включи.

Общи условия

Активация на акаунт