Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Явно не обяснявам като хората Simple Smile пробвах да редактирам в системата, не може.ако случайно се класира, ще се сменява ЛК.Благодаря    bouquet

# 286
Alice_Star, до колкото разбрах аз, вашата ситуация е следната: Ти си на адрес в район А, бащата е на адрес в район Б. Кандидатствате за ДГ в район Б. Таткото се води по ЛК в район Б, но на адрес б1, а реално живеете в същият район, но на друг адрес - б2. Питанката ти е дали е нужно да се доказва реалният адрес ..... Правилно ли те разбрах? Моля те да опишеш по-подробно ситуацията, за да можем да ти помогнем!

# 287
  • София
Alice_Star, до колкото разбрах аз, вашата ситуация е следната: Ти си на адрес в район А, бащата е на адрес в район Б. Кандидатствате за ДГ в район Б. Таткото се води по ЛК в район Б, но на адрес б1, а реално живеете в същият район, но на друг адрес - б2. Питанката ти е дали е нужно да се доказва реалният адрес ..... Правилно ли те разбрах? Моля те да опишеш по-подробно ситуацията, за да можем да ти помогнем!
Точно.
Аз съм дала адрес b2 ,на който живееме от две години.Аз не искам да си сменям адреснага регистрация,а таткото се мотае.
Най вероятно нищо няма да стане, спирам с спама.поне да си знам за по натам Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 22:05 от Alice_Star

# 288
Добре де, а защо държиш да сте в системата с настоящият ви адрес? Така или иначе имате адрес по ЛК в района който искате. Пишете този адрес и не се обяснявайте повече. Лесно ще докажете този адрес и никой няма да ви разпитва къде реално живеете .... Просто си редактирай профила с адреса и не се занимавай със смяна на лични карти и адресни регистрации  Peace.

# 289
  • Пловдив
 И аз това се чудих. Просто вкарай на мъжа ти адреса от ЛК

# 290
Alice_Star, имам приятели - регистрирани са на един адрес, живеят от години на друг, макар че и двата са в района на градината, за която кандидатстваха. Приеха детето без проблем.

# 291
  • София
Системата не позволява да го редактирам. Благодаря ви Simple Smile

# 292
  • Sofia
Системата не позволява да го редактирам. Благодаря ви Simple Smile

Няма как системата да не ти позволява, освен ако не се е бъгнала нещо в момента. Иначе ето как става:
Влизаш си в профила с Потребител и Парола; после най-горе имаш три бутончета -Начало, Деца, Родители - щракваш на бутончето Родители; Там само в "профила" на единия родител (в нашия случай майката) можеш да впишеш адрес, в "профила" на другия (в нашия случай бащата) можеш само да избереш опция, че е с постоянен адрес на територията на Столична община и др. и наистина не можеш да впишеш точен адрес. НО МОЖЕШ ДА ОБЪРНЕШ ДВАТА ПРОФИЛА! Просто впиши НАНОВО родителите (име, презиме, фамилия и т.н.) като запишеш бащата на твоето място (в полетата на първия родител), а теб се запиши в досегашните негови полета, и готово.... успех Hug

# 293
  • Sofia
Явно не обяснявам като хората Simple Smile пробвах да редактирам в системата, не може.ако случайно се класира, ще се сменява ЛК.Благодаря    bouquet

Смяна на лична карта или на настоящ адрес трябва да се направи преди класирането. Ако смяната я направите след като се класира детето, директорката ще откаже да ви запише!

# 294
  • София
Промених го по ЛК на бащата Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:48 от Alice_Star

# 295
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Здравейте!Имам един въпрос,към миналите по "пътя" ДЯ/ДГ. Водя се по адрес в Слатина-София ,бащата се води в Ловеч,но не живеем нито в Слатина,нито в Ловеч,а в Надежда.Възможно ли е,ако сме вписани в домова книга,да ни извадят бележка подписана от домоуправителя и с договора за наем,да ни издадат бележка в общината ,че живеем наистина в Надежда и дали това ,ще свърши работа,ако се представи в ДГ?
Само да поясня.Детето сега е с 8 точки,но ако сменя настоящ адрес получава 2 точки и резултата е 7.1 точки,с които шансовете са нулеви за прием.

# 296
  • София
Възможно ли е,ако сме вписани в домова книга,да ни извадят бележка подписана от домоуправителя и с договора за наем,да ни издадат бележка в общината ,че живеем наистина в Надежда и дали това ,ще свърши работа,ако се представи в ДГ?

НЕ!
Трябва да си промените настоящия адрес официално, за да ви издадат документ от общината и той да е валиден пред ДЗ.

# 297
Смяната на адресната регистрация в общината става само с нотариален акт и присъствие на собственика на жилището. Процедурата става малко сложна.
Вариантът ви е да си се впишете с адреса, който е в Слатина, тъй като поне него можете да докажете като софийски и да си ползвате тази точка.

# 298
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
По принцип и аз така мисля да оставя нещата с адрес в Слатина.Но явно съм била подведена и/или не съм разбрала,тъй като  ходих в градината и питах директорката,която каза,че можело освен настоящ адрес да се извади само уверение с договора за наем,че живеем в района.Освен това,градината е нова,ще отвори врати чак февруари,та се надявам да има и такива,които,ще се откажат...Благодаря ви все пак за разяснението(честно заболя ме главата от цялата история).

# 299
Смяната на адресната регистрация в общината става само с нотариален акт и присъствие на собственика на жилището. Процедурата става малко сложна.
Или с нотариално заверено пълномощно от собственика на жилището, че е съгласен да се регистрирате там + заверен нотариален акт... миналата година така направихме (квартирата ни беше в Благоевград, собственика - в София).

Общи условия

Активация на акаунт