Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив/София
Пипи, в интерес на истината не са чак толкова много децата с повече от 8.2 точки, но нищо не може да се твърди със сигурност, докато не се обявят свободните места и родителите не започнат да редят кандидатурите на децата.

Всички детски заведения обявяват в ИСОДЗ брой на свободните места, имената на кандидатстващите през системата деца и точките на кандидатстващите. Ти ще можеш да видиш точките на другите деца.

супер, ясно, мерси много. То ще падне по-голямо дебнене от класиранията за университет Simple Smile)

# 661
  • София
Така се получава или поне тръпката и усещането за мен са като при кандидатстване в елитна гимназия или ВУЗ - затова вероятно темата се казва "страсти".

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 12:06 от Ashia

# 662
Здравейте, нас ни приеха с друг набор/тя е 2013, приета е с набор 2012/, имаше 7 свободни места в ОДЗто, което е близо до нас, за първа група /набор 2012/ и никакви кандидати. За яслата /набор 2013/ нямаше нито едно място и много кандидати и т.к. дъщеря ми е родена в началото на годината, месец февруари, взехме решение да я прехвърлим към предишния набор, сменихме жилището и старата градина ни идва далечко.
Като разбера подробности ще пиша тук за всички, които се интересуват от въпроса.
В нашия квартал в 3 детски градини имаше около 25 места свободни за първа група и никакви кандидати. За мен е странно, предвид, че уж имало недостиг на места в детските градини...  newsm78 Къде отиват децата, които са извън системата. То излиза, че набор 2012 в Младост всички деца са приети.  newsm78

Понеже получих лично съобщение с въпроси, ще пиша и тук повече подробности. За подмяна на набора /за кандидатстване с предишния набор/ се чака няколко часа.
 Пишете пак и пак и пак, накрая отговарят, имам усещането, че първите 1-2 отговора са автоматични. Ако това го чете човек, доста повърхностно му е отношението по въпроса, на първите са 2 писма получих сухи съобщения с най-обща информация, че трябва да кандидатствам есента. В крайна сметка бях настоятелна и изпращах въпрос след въпрос и накрая отговорите станаха адекватни, обяснявам си го с това, че се включи човек. Ако не ви отговарят, упорствайте. Казах за кое ОДЗ става дума, казах, че няма чакащи за въпросния набор, за който искам да кандидатствам, те подмениха набора и кандидатствахме на въпросното класиране с другия набор.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 12:35 от Анонимен

# 663
  • София
Цитат на: Пипи2013 link=topic=848024.msg32368285#msg32368285 date=1453108611

супер, ясно, мерси много. То ще падне по-голямо дебнене от класиранията за университет Simple Smile)
[/quote
Ааа,по-трудно е приемането в ясла/дг отколкото в университет.Като знам за каката доката обявят резултатите за дг си беше голям стрес.Пък страницата беше блокирала...абе драми!

# 664
Пипи, Мусагеница е в общ. Студентска, а не в Младост. В Студентска влизат Мусагеница, Дървеница, Ст. Град и Витоша.

# 665
  • Пловдив/София
Пипи, Мусагеница е в общ. Студентска, а не в Младост. В Студентска влизат Мусагеница, Дървеница, Ст. Град и Витоша.

о, мерси. Не е проблем, защото тогава ще взема моята месторабота и пак ще го имаме този критерий, но е важно да се знае. Не намерих списък кои квартали към кой район са, имате ли линк случайно?

Сега разбрах, че яслата, която си бях харесала (и за която сме с повече точки), ще пусне само 15 места. Мисля все пак да пробвам, дори да съм на опашката,може пък с лотарията да имам късмет...Някак ми е на сърце,от години минавам оттам и си говорих един път с бебешорите 1ва група, бяха много доволни и веднага им се скараха, че говорят с непознат през оградата (и бяха навън, през октомври).А другата е с повече места, но сме с масовия брой точки и някак не ме влече към нея по принцип.

# 666
  • София
Ето линк към административната карта на София - можеш с кликване да увеличиш образа:

http://sfadm.gis-sofia.bg/displayImage.php?folder=Sofia_30000_GIS_logo/

Пипи, щом за по-харесваната градина сте с повече точки, по-добре си я сложи на 1-во желание. Почти съм сигурна, че с 8.3 няма да ви се наложи да стигате до лотария, дори само с 15 свободни места, но това ще се покаже със сигурност, когато повечето хора си подредят кандидатурите.

# 667
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бих искала да попитам къде мога да видя списък с детските ясли и/или градини, аз живея в Люлин и се опитвам да разбера къде около нас има, колко са и т.н.
Работя на бул."Ботевградско шосе". близо до кв."Враждебна", но не го откривам в списъците с кварталите? Къде се води?
Опитвам се да реша кое е по-добре, да кандидатствам за ясла по местоживеене или по месторабота.
Благодаря предварително

# 668
Бих искала да попитам кога мога да кандидатствам за детска ясла -детето ми е родено октомври 2015г

# 669
  • София
Бих искала да попитам къде мога да видя списък с детските ясли и/или градини, аз живея в Люлин и се опитвам да разбера къде около нас има, колко са и т.н.
Работя на бул."Ботевградско шосе". близо до кв."Враждебна", но не го откривам в списъците с кварталите? Къде се води?
Опитвам се да реша кое е по-добре, да кандидатствам за ясла по местоживеене или по месторабота.
Благодаря предварително
По - добре е да се кандидатства по местоживеене. Защото работата се сменя, даже и самия офис може да се премести. Да не говорим, че ако отсъстваш от работа и е далече от вас, ще трябва някой да заведе само детето. По месторабота бих кандидатствала само, ако е близо до мястото, където живея. В сайта има списъци, можеш да си ги сортираш по райони.

# 670
Бих искала да попитам кога мога да кандидатствам за детска ясла -детето ми е родено октомври 2015г
Мисля, че детето трябва да е навършило поне 10 месеца, за да можеш да кандидатстваш... т.е. евентуално на междинните класирания есента. Или следващата пролет.

Момичета, не трябва ли да има вече нова тема за Кампания 2016/2017, или е рано още?  newsm78

# 671
  • София

Момичета, не трябва ли да има вече нова тема за Кампания 2016/2017, или е рано още?  newsm78

На 22.02 ще обявят свободните места за 2016/ 2017г. Ще има нова тема, когато изпишем тази, не виждам смисъл да пускаме по- рано.  Тя и без това тази е на приключване. Ще бъда благодарна, ако някой друг се заеме с тази работа, че моите ще бъдат вече ученици тази есен.  bouquet

# 672
  • София

На 22.02 ще обяват места за учебната 2016/2017 и ще има места за набор 2015 . Тогава ще можете да кандидатствате и да тръгне от септември.

# 673
  • Sofia
По - добре е да се кандидатства по местоживеене. Защото работата се сменя, даже и самия офис може да се премести. Да не говорим, че ако отсъстваш от работа и е далече от вас, ще трябва някой да заведе само детето. По месторабота бих кандидатствала само, ако е близо до мястото, където живея. В сайта има списъци, можеш да си ги сортираш по райони.

кв. Враждебна е в район Кремиковци - там винаги има свободни места, шансовете зе прием са големи дори и с малко точки

# 674
  • София
Какво значи да кандидатстваш по местожителство или по месторабота? Как избираш по кое от двете, нали се въвеждат данните и на двете?

Общи условия

Активация на акаунт