Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Какво значи да кандидатстваш по местожителство или по месторабота? Как избираш по кое от двете, нали се въвеждат данните и на двете?
Мисля, че различните детски заведения ползват различна част от критериите за точки. Така че може на едно място да ви зачетат само домашния адрес, на друго - само служебния адрес.

# 676
  • Sofia
Кандидатстваш по местожителство, когато избереш като първо желание ДЗ, което е в района на местожителството - първото желание дава три точки - следователно и най-голям шанс за прием (второто две, третото една).
Кандидатстваш по месторабота, когато избереш като първо желание ДЗ, което е в района на местоработата.
Точките се начисляват автоматично след като си наредиш кандидатурите.

# 677
  • София
Да, да, направила съм го по местожителство Simple Smile

# 678
  • София
Какво значи да кандидатстваш по местожителство или по месторабота? Как избираш по кое от двете, нали се въвеждат данните и на двете?
Мисля, че различните детски заведения ползват различна част от критериите за точки. Така че може на едно място да ви зачетат само домашния адрес, на друго - само служебния адрес.
А може ли да не се дават доп. точки за нито едно от двете. Например 8 ОДЗ /Красно село/, не виждам да има такова изискване. Това значи ли, че може да се кандидатства независимо къде живееш или работиш за това ОДЗ без да се намалят точкитe?

Кандидатстваш по местожителство, когато избереш като първо желание ДЗ, което е в района на местожителството - първото желание дава три точки - следователно и най-голям шанс за прием (второто две, третото една).

Какво общо имат 3те точки за първо желание с местожителството? Те не се ли дават просто за 1во желание?

И как да разбирам това:"...при равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер."
Значи ли това, че има значение кога е пусната кандидатурата?

# 679
  • Sofia
Жената беше попитала "Какво значи да кандидатстваш по местожителство или по месторабота? Как избираш по кое от двете, нали се въвеждат данните и на двете?"
Аз именно това се опитах да обясня - че кандидатстването било то по местожителство, било то по месторабота зависи от поредността на желанията, защото първото желание дава най-много точки (и това независимо от допълнителните критерии, които приемат различните ДЗ. А тези допълнителни критерии "местожителство/месторабота в адм. район на ДЗ" носят по-скоро подточки - 0.1, 0.2 и т.н., а не точки). Явно не съм се изразила достатъчно ясно, извинявам се за което.  Embarassed

Можеш да кандидатстваш в което и да е ДЗ в София, стига да сте с постоянен или настоящ адрес в София. Например: живеете в Люлин, работите в Младост, но поради някакви причини кандидатствате за ДЗ в Овча купел - тогава ще си имате трите точки за първо желание, трите точки от постоянния или настоящия адрес и двете точки за работещи родители (общо 8т.), но няма да имате подточки (0.1) свързани с допълнителните критерии "месторабота/местоживеене в адм. район на ДЗ", които някои ДЗ приемат, други не.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 17:05 от muguet

# 680
  • СОФИЯ
...
И как да разбирам това:"...при равен брой подточки се прилага третично подреждане по входящ номер."
Значи ли това, че има значение кога е пусната кандидатурата?
Това от къде го цитираш? Факторът време не следва да влияе върху класирането. При равен брой точки се тегли жребий.

# 681
  • София
От страницата на 8 ОДЗ/Красно село в ИСОДЗ.

# 682
  • СОФИЯ
От страницата на 8 ОДЗ/Красно село в ИСОДЗ.
Хм, да, видях го, нещо не е наред, противоречи на "3.6. В случаите, когато за едно и също детско заведение броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия - с равен брой точки, е по-голям от броя на свободните места, се прилага процедура по генериране и присъждане на случайни числа." от Правилата.
Мисля, че е добре да се пише на Обратна връзка, за да се коригира тази иф.

# 683
Това с третичното класиране го има в правилата от много време насам.  Peace

# 684
  • СОФИЯ
Това с третичното класиране го има в правилата от много време насам.  Peace
Коя точка? Отдавна няма бързи пръсти.

Същият текст го има и при 29 ОДЗ  newsm78

От "Въпроси и отговори"
9.3. Случайният номер ще включва ли час и минута на подаване на заявката? Ще имаме ли по-големи шансове, ако подадем заявка в по-ранен час?
Не. Няма да има заявки за входящ номер! Случайните номера ще се получават автоматично от системата на случаен принцип за всички кандидатури, за всяко класиране.

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 11:49 от мама САННЯ

# 685
  • София
Най-вероятно са написали входящ номер, вместо случаен номер.

# 686
Това с третичното класиране го има в правилата от много време насам.  Peace
Коя точка? Отдавна няма бързи пръсти.
Преди 4 години със сигурност съществуваше. Тогава системата беше същата. Не си спомням под коя точка от правилата се е намирало.  Rolling Eyes

# 687
  • СОФИЯ
Отдавна отпадна. Или от  недоглеждане не е махнато, или както казва Анна
Най-вероятно са написали входящ номер, вместо случаен номер.
Моля някой с регистрация в ИСОДЗ да пише на Обратна връзка. Не знам кога ще е следващата РГ за да поставим въпроса. Не съм погледнала всички ДЗ, но го има при 8 и 29 ОДЗ.

# 688
  • София
Значи, до 22.02.2016 да си траем, и после да актуализираме кандидатурите си до май месец. А, текущи класирания  ще има през март, те с какво биха ни помогнали?

# 689
  • Sofia
Текущи класирания има през цялата година (следващото е на 23-ти януари ако не се лъжа). Те се организират заради места, освобидили се от напуснали дечица или отворени нови групи. Ако се класира детенцето на текущо класиране - започва веднага да посещава ДЗ. Ако детето се класира на основните класирания през май, тръгва през септември.

Общи условия

Активация на акаунт