Страсти – градините в София, кампания 2015/2016

• 71 975
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Значи, до 22.02.2016 да си траем, и после да актуализираме кандидатурите си до май месец. А, текущи класирания  ще има през март, те с какво биха ни помогнали?
Текущите класирания през март остават за 'големите набори' - 2012, 2011, 2010.
Ясленчетата и 1-ва градинска група т.е. 2015, 2014, 2013 правят кандидатури след 22.02 и кротко си чакат класирането май месец.

# 691
  • София
Ясноооо Simple Smile

# 692
  • София
Значи, до 22.02.2016 да си траем, и после да актуализираме кандидатурите си до май месец. А, текущи класирания  ще има през март, те с какво биха ни помогнали?
Текущите класирания през март остават за 'големите набори' - 2012, 2011, 2010.
Ясленчетата и 1-ва градинска група т.е. 2015, 2014, 2013 правят кандидатури след 22.02 и кротко си чакат класирането май месец.

Набор 2014 до кога трябва да попълнят исканията - февруари или май месец?

# 693
  • София

6. Какво значи свмейството да живее в района (настоящ адрес на единия?)? Как се проверява какъв ми е настоящият адрес и как св сменя?

Трябва поне единият родител да има удостоверение за настоящ адрес, издадено от общината, в която живее. То се издава преди класирането, но се показва при записване на детето в градината.

Ако по лична карта се водим в квартала, в който ще кандидатстваме за ясла трябва ли ни някакво удостоверение преди да е класирано детето?

# 694

Набор 2014 до кога трябва да попълнят исканията - февруари или май месец?
Може по всяко време между 22 февруари и 12 май.

Ако по лична карта се водим в квартала, в който ще кандидатстваме за ясла трябва ли ни някакво удостоверение преди да е класирано детето?
Не, тогава копия от личните ви карти (и при необходимост представяне на оригинал за сверяване), са достатъчни.

# 695
  • София
Когато стартира кампания 2016/2017, възможно ли е допълнителните критерий обявени на страниците на ДЗ да са различни от сегашните?
В ЦДГ има ли ясла?
За 2ра яслена група това, което виждаме ли са свободните места или изваждаме тези от първа, които минават автоматично  newsm78
Защо за 116 ОДЗ и филиалите му никъде не ми излиза яслена група? Има ли по принцип яслени групи във филиали на ОДЗ?
На картата с ДЗ има филиал на 93 ОДЗ на ул. Род. извор/район Красно село, но няма страница на това ОДЗ. Съществува ли изобщо?
За 55 СДЯ как се формират точките? Няма информация.

Извинявам се за многото въпроси, но се опитвам да се ориентирам. Simple Smile

# 696
  • Sofia
Когато стартира кампания 2016/2017, възможно ли е допълнителните критерий обявени на страниците на ДЗ да са различни от сегашните? Всяко ДЗ само си решава за допълнителните критерии, и следователно може да ги промени. Но по мои наблюдения това не се случва често.
В ЦДГ има ли ясла? Не, в ЦДГ няма яслени групи.
За 2ра яслена група това, което виждаме ли са свободните места или изваждаме тези от първа, които минават автоматично  newsm78 Тези, които минават автоматично от предната група не ги обявяват за свободни. Това, което виждаш в сайта на ИСОДЗ като свободни места, това са реално свободните места, нищо не изваждаш от бройката.

# 697
Защо за 116 ОДЗ и филиалите му никъде не ми излиза яслена група? Има ли по принцип яслени групи във филиали на ОДЗ? 116 ОДЗ Мусала - филиал "Гърдова глава" има яслена група. Но може би не всички ОДЗ-та обявяват такава всяка година, особено ако няма място / персонал.
На картата с ДЗ има филиал на 93 ОДЗ на ул. Род. извор/район Красно село, но няма страница на това ОДЗ. Съществува ли изобщо? Най-добре звънни и питай директорката.
За 55 СДЯ как се формират точките? Няма информация. Може би стандартно, като за другите ясли.  newsm78

# 698
  • София
Защо за 116 ОДЗ и филиалите му никъде не ми излиза яслена група? Има ли по принцип яслени групи във филиали на ОДЗ? 116 ОДЗ Мусала - филиал "Гърдова глава" има яслена група. Но може би не всички ОДЗ-та обявяват такава всяка година, особено ако няма място / персонал.
По принцип в ОДЗ-тата има яслени групи - това ги прави ОДЗ, а не ЦДГ. Но како са ти писали не винаги има прием за 1ва и/или 2ра яслена. Някои пък пускат места за 1ра и 2ра яслена, а след това за 1ва градинска група имат нулев прием.
На картата с ДЗ има филиал на 93 ОДЗ на ул. Род. извор/район Красно село, но няма страница на това ОДЗ. Съществува ли изобщо? Най-добре звънни и питай директорката.
За 55 СДЯ как се формират точките? Няма информация. Може би стандартно, като за другите ясли.  newsm78 Всички СДЯ приемат и 5те допълнителни критерия важащи за СДЯ. Там няма съмнение и очакване дали ще ги променят всяка година. Докато ЦДГ и ОДЗ решават всяка година на ново и би могло да има промени.

# 699
  • София
Благодаря за отговорите bouquet

# 700
Бих искала да попитам кога мога да кандидатствам за детска ясла -детето ми е родено октомври 2015г
Мисля, че детето трябва да е навършило поне 10 месеца, за да можеш да кандидатстваш... т.е. евентуално на междинните класирания есента. Или следващата пролет.

Момичета, не трябва ли да има вече нова тема за Кампания 2016/2017, или е рано още?  newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=894697.0;topicrefid=19 За мен не беше ясно, че в темата за 2015/2016 се пише и за този сезон и направих нова.

# 701
  • София
Бих искала да попитам кога мога да кандидатствам за детска ясла -детето ми е родено октомври 2015г
Мисля, че детето трябва да е навършило поне 10 месеца, за да можеш да кандидатстваш... т.е. евентуално на междинните класирания есента. Или следващата пролет.

Момичета, не трябва ли да има вече нова тема за Кампания 2016/2017, или е рано още?  newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=894697.0;topicrefid=19 За мен не беше ясно, че в темата за 2015/2016 се пише и за този сезон и направих нова.

Нова тема ще се направи като се изпише тази, а и има време за новата кампания.

# 702

Нова тема ще се направи като се изпише тази, а и има време за новата кампания.
Без да искам да съм груба - нещо не ми харесва тона ти. Аз съм точно толкова потребител, колкото и всеки друг и имам правото да създавам нови теми, без да искам разрешение от някой, като теб. Очевидно не само аз съм объркана от това, че в заглавието на темата е упоменат сезон 2015/2016. Темата е факт, и не виждам защо да не се пише в нея!? Ако така ще се почувстваш по-добре, то създай още една за предстоящия сезон 2016/2017.

# 703
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
lgdani, темата е важна и много хора се вълнуват от нея ... Следя "Страстите" вече ... май 6 години. Има доста работа по първия пост, за да са информирани всички и да не се задават едни и същи въпроси. Никой няма претенции с пускането на темата и щом искаш да го направиш - браво Simple Smile още повече, че и авторката на тази тема помоли да се направи от някой друг, защото вече не следи темата. Но направи я като включиш и инфото от първия пост от тази тема, за да е наистина информативна и полезна. Може да помолиш модератор да ти отключи първия пост на започнатата от теб тема и да го редактираш - става много лесно -> просто цитираш първия пост от тази тема; после го копираш в твоя първи пост като махаш "огражденията" за цитат (quiote) в началото и края Simple Smile После е хубаво да следиш новините в ИСОДГ, за да променяш календара в първия пост спрямо датите, които ще се публикуват за новата кампания ... Изобщо си е трудоемка работа създаването на точно тази тема, за да е наистина такава полезна през годините. Не е просто ей, така да се пусне ... Аз нямам това време и за това, въпреки че я следя не се наемам да я поддържам и създавам. Трябва си запознаване и постоянно следене на електронната система и новините в ИСОДГ...

# 704
Благодаря, Почти безобидн@  bouquet! Аз въобще не искам да се налагам с темата, която съм пуснала и не държа тя да е тази, в която да се пише. Когато я направих още никой не беше писал за 2016/2017 и не разбрах, че тази тема е продължение на някоя друга. По-късно разбрах за другата и помолих мод да премести постовете ни, но ... Наистина благодаря за разяснението и за добрия тон, защото малко са хората, които имат добрината да пишат разбрано и човешки.

Общи условия

Активация на акаунт