Сполучливи имитации на маркови парфюми - 8

• 127 630
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
За мен версията на Alien на Сан Сиро също е много добра, имам оригинала и съм ги сравнявала  Peace

Колко ѝ е трайността при теб?
Ти писалка ли си ползвала или от големите разфасофки?

# 436
  • BG-DE
Ползвала съм от 50мл и се държеше точно както ми седи и оригинала т.е. първите 4-5 часа доста интензивно, а после постепенно затихва но макар и леко на кожата ми се усеща близо 12ч.  Peace

# 437
Здравейте, моля, дайте идея къде в София да намеря новия Рефан, който е реплика на Ла Нуи Трезор, питах на две места и ме гледат недоумяващо, а  и при тях №129 все още е Ла Лун на Долче и Габана?! Praynig

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 20:11 от evaq

# 438
  • София
evaq, доколкото си спомням Menerva спомена магазина на ул. Тунджа.  Peace

# 439
Здравейте, може би е коментиран този парфюм, но няма как да изчета всичко назад. Може ли да ме посъветвате за добра имитация на Alien Thierry Mugler. Влюбена съм в аромата, но цената не се пипа Sad
Скоро ми попадна малка 10мл мостра на това парфюмче - невероятно е. Знае ли някой дали в Бг може да се намери или как да се закупи отвън? A Thousand Wishes Bath and Body Works for women
http://www.fragrantica.com/perfume/Bath-and-Body-Works/A-Thousan … Wishes-28523.html

Благодарение на една мила дама от форума (Elefteria) успях да се запозная с имитацията на Alien на Degaje. Моя приятелка се напръска с него за да го пробва, а тя обожава аромата и го използва в оригинал и също потвърди, че приликата е много голяма. Сравнително траен е. Имам и версията на Parfen, която също е докарана.
Версията на Refan за мен бяга твърде много от оригинала и не ми допада.

# 440
Здравейте, моля, дайте идея къде в София да намеря новия Рефат който е реплика на Ла Нуи Трезор, питах на две места и ме гледат недоумяващо, а  и при тях №129 все още е Ла Лун на Долче и Габана?! Praynig

В магазина на ул. Тунджа 18, в близост до 5те кьошета и в магазина на бул. Мария Луиза близо до Лъвов мост, винаги първо получават новите аромати. Специално сега не съм стигнала още да отида, но досега е било винаги така.

# 441
Здравейте на всички!
Аз ползвам с удоволствие както оригинални парфюми, така и парфюми - реплики. Очарована съм от качеството на една серия аромати /китайчета/, казва се ELODE:
http://pesteliv.com/category/833/elode.html
Някой знае ли аналози на кои оригинални парфюми са тези?...Аз в момента ползвам "ELODE SO LOVELY EDP" и намирам поразителна прилика с "Incanto Shine Salvatore Ferragamo for women":  

Траен ли е аромата, защото ако е траен цената е повече от прилична Simple Smile

И един въпрос искам да ви задам. Капките, които слагат в наливните парфюми на Рефан трайността ли удължават или силата на аромата. Защото си взех 30 мл с 30 капки, но скоро след напръскването не го усещам. Или може би свиквам с него и затова. Та се чудя дали да не отида да ми капнат още 30  newsm78
Трайността на ELODE е 12 часа /може би и повече, но това е моят ден от къпане до къпане - сутрин и вечер и ELODE-то "стои" все така уверено не само по дрехите ми, но и на кожата ми, която иначе е хладна/.
Капките на Рефан /доколкото са ми го обяснявали химици/ са някакъв вид "стабилизатор" на аромата, а не са масла. Аз винаги слагам 20 капки на 10 мл. и всичките парфюми, които ползвам добиват и от двете качества - и трайност и плътност. Не мога да ползвам "лек" парфюм, това просто ме невротизира...Същети тези химици са ми обяснявали, че няма никакъв смисъл от 30 капки на 10 мл, защото ефекта ще се преобърне. 20 капки на 10 мл са точната концентрация за да стане аромата траен и плътен.

# 442
  • София

Трайността на ELODE е 12 часа /може би и повече, но това е моят ден от къпане до къпане - сутрин и вечер и ELODE-то "стои" все така уверено не само по дрехите ми, но и на кожата ми, която иначе е хладна/.
Капките на Рефан /доколкото са ми го обяснявали химици/ са някакъв вид "стабилизатор" на аромата, а не са масла. Аз винаги слагам 20 капки на 10 мл. и всичките парфюми, които ползвам добиват и от двете качества - и трайност и плътност. Не мога да ползвам "лек" парфюм, това просто ме невротизира...Същети тези химици са ми обяснявали, че няма никакъв смисъл от 30 капки на 10 мл, защото ефекта ще се преобърне. 20 капки на 10 мл са точната концентрация за да стане аромата траен и плътен.
[/quote]
Тоест на 30 мл парфюм, примерно, се слагат 60 капки? Правилно ли разбрах?  newsm78

# 443
Тези ELODE никъде не мога да намеря кой кой имитира...

# 444
Тоест на 30 мл парфюм, примерно, се слагат 60 капки? Правилно ли разбрах?  newsm78
Да, съвсем правилно!

Тези ELODE никъде не мога да намеря кой кой имитира...
И аз така. Затова и писах тук с надеждата някой да знае. Но от личен опит твърдя, че има много общо между "Инканто Шайн" и розовото ELODE.

П.П. Някой може ли да ме насочи към правдива и трайна имитация на "Коко" на "Шанел"?

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 21:15 от solar_fields

# 445
  • София
solar_fields, благодаря   bouquet

# 446
Няма за какво.
 Hug
Между другото /отново за ELODE-тата/... Grinning
Картонените опаковки са ми много много познати, но не мога да "зацепя"... Grinning Виждала съм ги тия цветове и оформление при оригиналните парфюми по сайтовете, сигурна съм, че, ако се сетя на кого ми приличат картонените опаковки, ще разберем и чии имитации са парфюмите.... Laughing

# 447
  • Стара Загора
Чудя се на кои ми напомнят тези Елодита.... първия не знам защо ми заприлича на това Кавали
http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Caval … -Acqua-17310.html
Присетих се и за един Кристиан Лакроа по шарките, но май не е бил той.

Тези си мисля, че са

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Fleur-de-Noel-2011-13691.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Fruit-de-Noel-2011-13692.html

Лилавия на този ми бие, Blackberry-то

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Fruits-Noirs-Blac … erries-28574.html

# 448
  • BG-DE
Здравейте, моля, дайте идея къде в София да намеря новия Рефан, който е реплика на Ла Нуи Трезор, питах на две места и ме гледат недоумяващо, а  и при тях №129 все още е Ла Лун на Долче и Габана?! Praynig

Аз си го взех от магазина на ул. Тунджа и в момента май само там го има (за Мария-Луиза не знам)  Simple Smile

# 449

Не ги познавам ароматно, но първият So Lovely с дървото на кутийката си ми "шепне" за Nina (Nina Ricci), а другият - J'adore. Понякога цветът и илюстрацията са по-вярната диря към оригинала Grinning

Общи условия

Активация на акаунт