Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 393
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Хриси, от София съм.
Докторът е Пламен Миков, частен кабинет.
Имам желание да отида на друго място, където (реално) да работят със здравната каса.
Дали личната лекарка ще ми даде друго направление? И изобщо се чудя да ходя ми пак при него, не стига, че не ми обръща достатъчно внимание, ами и по две пътеки си взима парите- и от здравната каса, и от мен.
Касова бележка за прегледа да споменавам ли, че нямаше нито първия път, нито сега?   Close

# 76
Моят личен лекар като ми даваше направлението, с което да се запиша на ЖК, ми каза, че ако реша да сменя лекаря, може пак да ми даде направление.
Аз още се чудя къде да се следя. Записах по ЗК в Майчин дом и сега се чудя къде да ходя на частно, защото от МД не очаквам кой знае какво - освен болничен и полагащите ми се направления за изследвания.

# 77
Това пък е още по нагло, да вземеш пари от бременна жена която идва с направление, и на всичко отгоре да не обясни нищо  #Cussing out а това с касовата бележка е друг въпрос, после иди докажи че ти е взел пари.
Бременните са освободени дори от потребителска такса.
Аз търсих по темите за добри гинеколози и така намерих моята, която в последствие ми беше препоръчана от още хора. Много обяснява, дори и без да питам, аз принципно забравям каквито въпроси съм си подготвила и вече няколко пъти се хващам как като започне да ми говори се усещам че това щях да го питам.   Rolling Eyes
На първия преглед ми даде визитка и каза да звъня ако нещо ме безпокои, досега вече съм звъняла няколко пъти и винаги е много мила.
Ако искаш да смениш твоя лекар ти я препоръчвам.
Принципно джипито има право да ти даде друго направление, но не съм сигурна дали може в същия месец, а ако не си взимала талон за регистрация на бременност нямаш грижи със смяната на гинеколога

# 78
Хриси1232,
Скрит текст:
може ли да ми дадеш инфо за допълнителното ти здр. осигуряване и проследяващата ти лекарка? Може и на лични   bouquet

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 10:45 от -Дес-

# 79
Здравейте и от мен Simple Smile Цяла вечер неможах да спя от често уриниране,незнам колко пъти съм станала,но сега се чувствам като парцал!Заведох малкия на детска ,закусих (стабилно) и сега смятам да си подремна!Вие как сте аз да ви кажа иначе се чувствам добре,гърдите са ми малко (леко) чувствителни,болки нямам в корема,апетит имам голям и съм много крива и много ми се спи,друго не се сещам  bouquet  bouquet  bouquet

# 80
това с пишкането и мен много ме тормози. по цели нощи ставам до тоалетната и сутрин както се очаква не съм в кондиция. вчера претърпях един малък кошмар и освен всичко цяла нощ сънувах кошмари. дъщеря ми, която е на 3 и половина, вчера падна по очи по стълбите от втория етаж. толкова много се изплаших, че бях въоръжена с но-шпа и бях готова да изпия поне 3, за да не стане белята. размина ми се, но някак днес още не мога да се отърся от шока. а недоспиването е на макс.

# 81
  • София
И аз не се наспах тази нощ, да пишкам не ставам още, но сънувах някакви щуротии и се мятах като риба на сухо. Вече не ми е удобно почти никак.
За капак сутрин трябва да стана преди всички, да подготвя единия за у-ще, другия за градина.. нещо си правя набързо за закуска и после на работа.. Crazy
gossip.girl, как е сега дъщеричката ти? Представям си колко си се уплашила.. За жалост малчуганите не ни спестяват и такива емоции.. И моят син ме е изправял на нокти n на брой пъти, бременна с малката..  Hug

Джилда, къде си? Rolling Eyes

На всички слънчев и много приятен ден.  Nature Sunny

# 82
И аз не се наспах тази нощ, да пишкам не ставам още, но сънувах някакви щуротии и се мятах като риба на сухо. Вече не ми е удобно почти никак.
За капак сутрин трябва да стана преди всички, да подготвя единия за у-ще, другия за градина.. нещо си правя набързо за закуска и после на работа.. Crazy
gossip.girl, как е сега дъщеричката ти? Представям си колко си се уплашила.. За жалост малчуганите не ни спестяват и такива емоции.. И моят син ме е изправял на нокти n на брой пъти, бременна с малката..  Hug

Джилда, къде си? Rolling Eyes

На всички слънчев и много приятен ден.  Nature Sunny

нищо и няма слава Богу. Уплаши се повече, но не се удари много. Добре, че беше малкия дявол.

# 83
Здравейте,виждам,че не само аз имам проблем със съня,рядко ставам да уринирам два пъти седмично най-много,но се събуждам всяка вечер все едно не съм спокойна за нещо,а за капак и днес ме боли главата и повръщам  Sick

# 84
hrisi1232 , да, ако може драсни два реда за твоята и къде се намира да видя дали ще ми е удобно като локация.

# 85
Здравейте, минавам за отчет Simple Smile
Днес видях моето мъниче как маха с ръчички и как тупти малкото му сърчице. Още ми е някак нереално, но явно ми трябва време да го осъзная. Пожелавам на всички, които още очакват тази "среща" да им се случи в най-скоро време!  Hug
Док каза, че всичко си му в наред и най-сетне мога да си отдъхна. Дори ми разреши да си летя със самолет ако се чувствам ок за това. Днес ни показа 9 +3 гс, което по моите сметки със зачеване на 3ти април си е абсолютно в норма. Но тъй като аз реално имам цял месец без цикъл не можем да се водим повече по датата на ПРМ и ми сметна нова спрямо зачеване и днешния преглед - 27 март. Да ама аз нещо се обърках, защото като се обадих да си запиша час за ФМ и жената в Марковс ми сметна, че ще съм в 12гс чак на 22 юни.  А след като затворихме си броих седмиците отново спрямо днес и излиза че даже ще съм в 13. Някой може ли да реши тази сложна математическа задача. Защото ако жената е права ще трябва задължително да отменим пътешествието. А док сметна, че трябва да направя ФМ между 8ми и 16 ти юни...дано да съм описала ситуацията правилно.

# 86
Здравейте, минавам за отчет Simple Smile
Днес видях моето мъниче как маха с ръчички и как тупти малкото му сърчице. Още ми е някак нереално, но явно ми трябва време да го осъзная. Пожелавам на всички, които още очакват тази "среща" да им се случи в най-скоро време!  Hug
Док каза, че всичко си му в наред и най-сетне мога да си отдъхна. Дори ми разреши да си летя със самолет ако се чувствам ок за това. Днес ни показа 9 +3 гс, което по моите сметки със зачеване на 3ти април си е абсолютно в норма. Но тъй като аз реално имам цял месец без цикъл не можем да се водим повече по датата на ПРМ и ми сметна нова спрямо зачеване и днешния преглед - 27 март. Да ама аз нещо се обърках, защото като се обадих да си запиша час за ФМ и жената в Марковс ми сметна, че ще съм в 12гс чак на 22 юни.  А след като затворихме си броих седмиците отново спрямо днес и излиза че даже ще съм в 13. Някой може ли да реши тази сложна математическа
задача. Защото ако жената е права ще трябва задължително да отменим пътешествието. А док сметна, че трябва да направя ФМ между 8ми и 16 ти юни...дано да съм описала ситуацията правилно.

Здравей,

аз днес бях на БХС и ехография. В края на 12г.с. съм. Всичко е наред засега- бебо си има всичко  и даже имаше предположение за пола Simple Smile Относно как да си сметнеш правилно кога да отидеш ти, до колкото разбрах си имала 1 пропуснат месец без цикъл, нали? А ти трябва да си преброиш гестационните седмици от 1 първия ден на последния цикъл. Ти си знаеш кога си забременяла най-добре от всички. Дори и да не са ти в момента изчислени ок гестационните седмици не е фатално, можеш да си направиш БХС и на по-късен етап или да го съчетаеш с феталната морфология,за да не си отменяш пътуването. Дано съм те разбрала правилно Simple SmileУспех!

# 87
Привет, дами Simple Smile

gossip.girl, направо настръхнах, като прочетох за преживяването ти с малката, добре че не се е ударила много, но шока си е нечовешки, надявам се всичко да е наред и ти да се поуспокоиш от тази неприятна случка  Hug Аз преживях, не точно същото, но много стресиращо за мен преживяване, преди 2 седмици, бяхме на вън с малката и започна внезапно буря, небето стана за минутки черно и едни гръмотевици...страшни... бягахме към вкъщи, но малко преди да стигнем, един гръм падна много близо, до толкова, че земята се разтрепери под краката ми, детето писна, а през мен преминаха едни такива тръпки на стах и ужас, грабнах я и не помня как сме се прибрали, но сърцето ми щеше да изкочи.
ღолчеღ не знам дали при всички бременни  е така, но аз и с каката и сега, сънувам какви ли не щуротии и много сънища за една нощ, през останалата част от живота ми не сънувам, нито така интензивно, нито такива странности  newsm78, дали е от хормоните!? Или бременлийския ми мозък нещо прищраква  newsm78
Бонбони супер готино ти започва деня, щом си видяла малкото човеченце да маха с ръчички и крачета  Hug Аз днес също си записах час за ФМ /също за 22.06/, и имах някакви такива чуденки, бях убедена че трябва да се прави изследването м/у 11-13гс и мислех, че е най-удачно да я правя по мои изчесления на 15ти юни, но от регистратурата в клинкиата на Щерев ми обясниха, че щяло да е рано, трябвало да съм в 13та седмица newsm78, чак тогава... и си записах час според техните препоръки... Не знам дали това би ти помогнало с товята задачка, но може жената от Марковс
 нещо да се е объркала или да ти е избрала дата за 13та седмица. newsm78 Оф и аз се обърках...
До скоро от мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 13:47 от November_girl

# 88
Здравей, благодаря за бързия отговор. Аз съм убедена вече в датата на зачеване, защото бебето през цялото време отговаряше на тази сметка. Да, няма как да сметнем по Прм, защото тя просто липсваше. Имам чувството, че док е сметнала грешно 27 март вместо 21. Ако е на 21ви прм излиза, че гс по ехо  и дата на зачеване е точно 9+3 и е правилна. И понеже дадох за референция 27ми на рецепционистката в Марковс тя ме изкара с около седмица по-късно дори спрямо днешния преглед.  Пътуването е от 18ти юни до 6 юли. много се чудя дали да звънна пак и да се презапиша по-рано. Не съм сигурна дали ще пътувам още, но ще ми стане криво ако отменя и се окаже грешка...

# 89
По-добре е да отидеш по-рано и ако се наложи да те върнат, отколкото обратното. Запиши си по-ранен час. А относно пътуванията -щом се чувстваш добре и лекаря ти е казал, че няма проблем, не отлагай.

Общи условия

Активация на акаунт