Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 536
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Феталната моефология е платено изследване, нали така и всяка жена може да си го направи където реши? А като цени как вървят при Вас?

# 121
Тук такава(ранна) не се прави. Освен, ако не съм забравила. В петък ще разбера подробности.
Трети път минавам през това, но за първи ми е толкова зле. Всеки ден постоянно гадене, а пийна ли сутрин вода и повръщане. Според мен е по-добре спокойна и без неразположения бременност. Позитивноте мисли помагат много, за разлика от излишното притеснение и вкарване във филми.

# 122
Момичета,още едно питане имам. В 11г.с. съм и от известно време имам сериозен запек. Възможно ли е да се дължи на бременността. Някой да е имал подобен проблем?Много се надявам да отшуми след третия месец. Crying or Very sad

# 123
  • Parsberg
Здравейте и от мен. Току що се върнах от преглед, с бебето всичко е наред голямо е 6,5см,но все още си имам киста, която е 5см.Доктора каза, че би трябвало да изчезне и ще ме следят на вс две седмици. Говорихме и за БХС, но ние взехме решение да направя Амниоцентеза и за това няма нужда да го правя. Тук. БХС струва 200 евро. Страх ме е от Амниоцентеза, но това си остава най-сигурният диагностичен метод за генетични и хромозомни болести.Сега трябва да ди запазя час, защото тук това е голям проблем. И да попитам, някой да е правил Амниоцентеза?

# 124
Здравейте и от мен. Току що се върнах от преглед, с бебето всичко е наред голямо е 6,5см,но все още си имам киста, която е 5см.Доктора каза, че би трябвало да изчезне и ще ме следят на вс две седмици. Говорихме и за БХС, но ние взехме решение да направя Амниоцентеза и за това няма нужда да го правя. Тук. БХС струва 200 евро. Страх ме е от Амниоцентеза, но това си остава най-сигурният диагностичен метод за генетични и хромозомни болести.Сега трябва да ди запазя час, защото тук това е голям проблем. И да попитам, някой да е правил Амниоцентеза?
моя приятелка си прави амнио заради притеснения от Даун. в майчин дом я направиха. притесненията са големи, но изследването е бързо и всичко е минало абсолютно гладко. няма как да не се притесняваш то е ясно, но само по себе си изследването не е нито болезнено нито толкова страшно. Успех!

# 125
Момичета,още едно питане имам. В 11г.с. съм и от известно време имам сериозен запек. Възможно ли е да се дължи на бременността. Някой да е имал подобен проблем?Много се надявам да отшуми след третия месец. Crying or Very sad
аз съм така от 7 ма седмица някъде. чуствам се ужасноооо. пробвах какво ли не, но без резултат. дано по-скоро отмине. сега наблягам на плодовете и се надявам те да помогнат, но не съм видяла резултати все още Sad

# 126
Запекът най-добре да се бори със сушени сини сливи, сушени кайсии, или други свежи плодове, които е известно, че действат разхлабително. Аз например с една леко кисела ябълка обикновено си решавам проблема, сега на пазарите има и череши, а след някой друг месец ще си хапвам и от любимите ми дини, които винаги ми действат добре.  Blush
Ако ядете основно сухи храни като хляб или ориз да речем, те доста стягат ситуацията.
Мисля си, че има достатъчно естествени храни, с които може да се преборите с този проблем, вместо да посягаме към хапчетата.

Успех! Peace

# 127
Запекът най-добре да се бори със сушени сини сливи, сушени кайсии, или други свежи плодове, които е известно, че действат разхлабително. Аз например с една леко кисела ябълка обикновено си решавам проблема, сега на пазарите има и череши, а след някой друг месец ще си хапвам и от любимите ми дини, които винаги ми действат добре.  Blush
Ако ядете основно сухи храни като хляб или ориз да речем, те доста стягат ситуацията.
Мисля си, че има достатъчно естествени храни, с които може да се преборите с този проблем, вместо да посягаме към хапчетата.

Успех! Peace
е аз какво ли не пробвах. и сушени плодове и топла вода на гладно и сокове и само супи по цяла седмица и няма файда. явно си е хормонално. при мен поне нищо не действа.

# 128
Да ви кажа и аз имах страхотен проблем със запека.По принцип си имам супер редовен стомах,но откакто забременях стана ужасно.Пробвах какво ли не и никакъв ефект.Направо положението беше плачевно:))😊 докато една приятелка не ме посъветва да си купя дамски душ от аптеката.Това е единственното което ми помага за сега.

# 129
Здравейте,

За запек на мен ми помогна единствено сутрин на гладно лъжичка мед, после се изпива чаша топла вода. Помага много, но трябва да се прави всеки ден.

Успех на мамите, които ги очаква БХС. Моят е на 2-ри Юни. Ще съм в 13гс, но докторката каза, че не е проблем.

Някой беше питал за цени. В Щерев е 120лв. Гледах на други места: 35лв за ехографски преглед за размерите и после 40лв в Майчин дом, така че явно цените са близки. Но за мен има много голямо значение и апарата на който се гледа. В Щерев ще е на 3Д и реално ще е като ранна ФМ.
Така че по-добре сега да дам повече пари, но да ми е спокойно. А ако има някакви смущаващи данни, ще продължа с изследванията и ще направя и прена тест, ако се наложи. Знам, че всичко е Божа работа, но искам да мога да взема информирано решение, ако се наложи...

# 130
И аз имам проблеми със стомаха. Особено от както спрях цигарите положението стана много зле. А и колита ми се възбуди... Опитвам се и аз с плодове и супички, но няма кой знае какъв резултат до момента.
Сега се връщам от преглед- имам си едно малко човече с ръчички и крачета, отговарящо точно на 10 навършена г.с., а аз днес точно я навършвам.  Много съм щастрива.

# 131
200 EUR за БХС.......????  Shocked ooooh! Shocked

За Варна цените са :
БХС - 30лв Данните за р-ра на бебето са дадени от лекаря,който ме следи на ЖК(не плащам)
ФМ -80лв(2-ра и 3-та на места 50лв )
Амниоцинтеза нямам представа за цена ,но за мен се прави единствено и само при сериозен риск от аномалии от предишните две изследвания  Confused Може и да е малък риска от спонтанен аборт ,но все пак го има  Sad
Запека ви е хормонален,момичета,ще мине  Hug Аз лично нямам .

# 132
  • Parsberg
Тази цена от 200 евро на БХС е в Германия  Wink Амниоцентеза тук се поема от здравната каса. В Бг не знам как е. Тук лекарите ми обясниха, че за да съм на 100% сигурна Амниоцентеза е решението. Естествено и Пренатест обсъдихме, но дори и с него процента е 99% и в крайна сметка ако БХС или Пренатест дадат лоши резултати пак се стига до Амниоцентеза. Аз ще я направя, защото съм на 36г.

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 15:11 от Naraia

# 133
  • София
Абсолютно съм съгласна с теб,освен с това ,че не може да се прецени на по-късен етап Wink
Нухалната гънка(показател за Даун)  до 13 г.с. не трябва да е повече от 3мм , а до 20г.с  не повече от 6 мм

Да, но нали затова се води ранен скрининг за установяване на риск от спина бифида или анцефалия? След 15 г.с. хормоналните нива са най - показателни, наистина, но при тревожни р-ти и потвърдили ги амнио или хорионбиопсия е опасно да се предприемат някакви мерки и рядко майката има избор. Че е понякога невярно, също съм съгласна, но комбинирано с обстойно уз изследване е по - добре да се направи, отколкото не.
В Шейново струва 110 лв (БХС+УЗ)

Трети път минавам през това, но за първи ми е толкова зле. Всеки ден постоянно гадене, а пийна ли сутрин вода и повръщане.

Ронка, коя седмица си? Доскоро и аз се бях отчаяла така. От влизането ми в 11-та, има някакво подобрение. Дано и при теб размине гадното скоро. Hug
И на мен ми предстои ЖЗ за трети път, а имам чувството, че всичко съм забравила. Все едно ми е за първи.. И определено много повече се притеснявам и го мисля, въпреки, че всички около мен ми казват, че съм гърмян заек и само ще се наслаждавам на всичко.. ooooh!

# 134
Олче, по калкулатор днес влизам в 10-та седмица. Дано скоро отминат тези неразположения. Не се бях виждал с родителите ми 2-3 седмици. Работа, почивните дни все сме нанякъде в последно време и така. Та днес като ги видях казаха, че съм отслабнала, зарадваха ми се. Не подозират нищо за бременността ми. Мм иска да изчакаме предстоящия преглед, и тогава да казваме(май е по-притеснен от мен).
Живот и здраве ще свикнем наново с всичко, което сме забравили. Моите тъкмо започнаха сами да се оправят-обличане, миене на зъби, ходене до тоалетна. Сервиране, отсервиране.... Дъщеря ми ми помага с миялната, а онзи ден и в простирането(по нейн си начин, но имаше желание, а щом има аз не чупя мераци). Та сега всичко наново. Безсънни нощи, колики, зъби, памперси... Но пък е и тооолкова хубаво. Радвам се, че пак ми се случва.

На мен нищо не ми се яде, следователно и нищо не ми се готви. Повдига ми се само при мисълта за нещо различно от салата и плод. Но питките си ми остават слабост, след малко ще врътна една... Пък ММ, ако иска да прави скара, няма да готвя 😏

Общи условия

Активация на акаунт