Навън пеят прoлетните птички, а ДЕКЕМВРИЙЧЕ маха с крачета и ръчички!

• 41 536
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
  • Добрич
Аз съм ЗА естественото раждане!По добрия вариант е както и да го погледнеш.По добре за бебето и за тебе самата.Боли си,ама и секциото после боли.Операция си е това.Аз съм първо раждане.И ще се доверя изцяло на АГ,който ми следи бременността.И ми се иска и него да си извикам на самото раждане!Избора трябва изцяло да е на лекаря дали ще родиш нормално или със секцио!Да не е на пациента!То на страха очите са големи!
Хайде  декември ще му мислим!Живи и здрави!Хубав петък! Simple Smile
Ако има бъдещи мамчета от Добрич,ще се радвам да ми пишат и да се запознаем!

# 301
Аз също съм за естественото раждане. Но какво естествено раждане в България? От това което съм чувала и преживяла знам, че няма почти нито един естествен момент в процеса на цялото раждане. В следствие на което, жените са по-травмирани бебетата също. Не знам защо, но и процента на нещастни случаи в България е по-висок от държавите, където се ражда естествено. Не знам кое е по-добре - частна или държавна болница. Първия път раждах в държавна, там шанса да не ти се бъркат да те оставят да родиш естествено е по-голям защото няма да им се занимава, но отношението често пъти е ужасно. В частна болница шанса за по-добро отношение е голям, но там се престарават и много силно се намесват и объркват естествения процес на раждането. Резултата е повече болки, повече усложнения и повече следродилни проблеми. Разбира се те са лекари и повечето пъти оправят нещата, но защо трябва да се стига до там? Моя съвет е, ако имате възможност, да разберете всичко за естественото раждане, после да намерите място, където ще се съобразят с изискванията ви.

# 302
  • София
Добро утро!

Аз също съм ЗА естественото раждане. Първото дете родих естествено, без проблеми, без никакви шевове и прочие. Нямаше доктор на, който да се доверя и за това реших, че е по добре когато му дойде момента да отида и така си и стана. Обаче акушерката ми беше позната и общо взето ми спести доста от негативните емоции. Може би за това съм останала с такова положително впечатление. Сега си имам доктор, на който вярвам, въпреки, че за мен е безумно да се дават хиляди левове за най-естественото нещо на света- раждането. Ще видим какво ще каже док по този повод. Още е доста рано да го мисля...

Хубав ден от мен    bouquet

# 303
Аз бях за естественото раждане и направих всичко възможно да бъде естествено, но не се получи. От инат да родя естествено рискувах живота на бебето и се наложи спешно секцио като започнаха да се губят тоновете.
Слава богу всичко приключи добре, но възстановяването ми беше в пъти по бавно заради големия разрез от бързане да спасят бебето.
Затова ви препоръчвам да послушате съвета на лекаря който ви наблюдава, той ще каже дали е възможно нормално раждане или се налага секцио поради някаква причина.

# 304
И аз съм за естественото раждане.  Надявам се да няма противопоказания това да се случи.  Но със сигурност ще е с избор на екип за да бъда по -  спокойна.  Дай боже всичко да е наред ще видим доки какво ще ме посъветва и се надявам това да е естественото раждане. 

# 305
Стига всичко да е ОК и аз ще раждам естествено. Първото си дете родих естествено без упойка дори, аз исках, но нещата при мен се развиха толко бързо, че нямаше време за упойката. Като се замисля ме е повече страх от секциото. Ще поживеем, ще видим........

# 306
  • София
Извинявай ღолчеღ за първи път пиша в подобен форум и не съм много наясно с правилата,така че ако бъркам нещо моля да ме извините.Иначе съм от София 😊 И благодаря много за инфото 😊

Hug

И двете си деца съм родила естествено, дано и с №3 ми се получи. Praynig Как ще премине самото раждане е въпрос на физиология, повече на избор на лекар/акушерка, на които да се довериш и не на последно място - въпрос и на малко или повече късмет.
Аз бих избрала екип, не защото ги дипля парите, нито, че не ме дразни фактът, че ми удържат грешни такива за осигуровки, които няма как да ползвам.. но политиката на болницата, която съм избрала е такава и нямам избор. Не раждам всеки ден, още повече че това раждане ще ми е последното и искам да е максимално леко и нерисково всичко. Второто ми раждане беше толкова експресно, нямаше и половин час от приемането, дефакто нямах нужда да викам настоящата ми лекарка.. Но това си е късмет. Ако се беше закучило нещо и нямаше на кой да разчитам.. Бррр. Здравето и живота ни, моят и на бебето, са безценни. Пари се печелят, изобщо не ми стои като въпрос това.

За кърменето също съм твърдо ЗА. Момичета от ЛЛЛ познавам лично, много са ми помагали и на мен. Добра подготовка е и да се прочете Библиотеката на Кърмаческия подфорум, аз смятам да си припомня нещата, че както казах, все едно ми е за сефте всичко. Crazy

# 307
  • Кърджали
Аз и с предишната ми бременност не се навивах предварително как искам да родя. В крайна сметка, родих секцио. Не съвсем по желание (макар че по едно време ми се прииска). Възстаних се много бързо, още в болницата забравих, че съм оперирана. За мен е важно и аз и бебето да се приберем здрави в къщи, пък по какъв начин се е появило на бял свят е без толкова значение. Екип не бях избрала,май нямаше и такава възможност в болницата.  Не можех да се оплача от нещо кой знае какво.
За кърменето също се бях казала - както дойде. Кърмих щерката година и месец -два. Бих искала и повече, но тя сама отказа. Съвети от кого да получавам нямаше, майка ми си беше навила на пръста че няма да мога да кърма, та малко на инат се помъчиха нещата. Сега се надявам да кърмя пак поне година, моля се направо бебето да не е като кака си (Кати сякаш чакаше млякото само да и падне в устата, беше едно бавно сукане, едно блееене. Пък ни шише ни биберон е помирисвала). Здраво да е само....
Сега ще видим как ще протекат нещата.

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 10:33 от Aлекcандрa

# 308
За кърменето съм за с две ръце, няма нищо по добро за бебето, а и за майката. Но е добре да се информираме възможно най-много.
С първото дете слушах педиатърката, която каза - кърмене на 3 часа, без нощни хранения, след 2-3 месеца каза че бебето не наддава добре и да започвам да дохранвам, в резултат тя се отби на 4 месеца.
Втория път вече твърдо решена да кърмя по дълго време не слушах такива съвети и кърмих до година и три месеца. 
Ако попадна на курс бих отишла с удоволствие.

# 309
Здравейте и от мен. И аз съм за всичко естествено:) макар че раждах в Токуда и там не съм сигурна какво ми сложиха в системата честно казано. Отидох с 5см разкритие и яки контракции и ми беше все едно какво се случва. Дори мъжът ми проспа раждането в колата пред болницата, защото забравих да му се обадя да се качи:) Сега отново се надявам да родя естествено, възможно най-бързо и лесно. Избрала съм Щерев. И аз се ядосвам, че трябва да си плащам за отношение, но по-добре това, отколкото да се наложи да вдигам скандали в някоя държавна болница.
Колкото до кърменето, добре че бяха от ЛЛЛ, за да ми кажат да спра да се цедя. Бях на крачка от мастит, защото имах свръхпроизводство на кърма и почнаха да се образуват бучки от задържане на млякото в гърдата. В болницата нито ми помогнаха с кърменето, нито нищо. Човек в нашата държава трябва изцяло да разчита на самообразоване. Благодаряние на това още си кърмя баткото на 1.10м.

# 310
Здравейте,момичета въпросът ми е към тези които са бременни за трети път,казват че второто раждане било по-лесно така ли е?Знам,че още е рано,но всеки ден си мисля как да родя,кое ще е по безболезнено и т.н #Crazy

# 311
Здравейте момичета!Аз вече официално съм в болничен.Не се чувствам добре на работа,а и работим с доста вредни материали и затова с ММ решихме да си остана в къщи.В голяма чуденка съм къде да си направя БХС и ранната фетална морфология-някакви отзиви за Щерев?

За раждането-този път ще е с избор на екип.Първия път раждах нормално,без екип,без опойка,но сега не искам да е така.Притеснява ме факта,че термина ми е на 25-ти декември и докторите са хора и те ще празнуват тогава(леле от какви неща се притеснявам.... hahaha)
Аз се бях поуспокоила,че гаденето е отминало,но вчера се възвърна с пълна сила и с повръщане за разкош.Направо бях като парцал.Утре сме на сватба и се надявам да съм по-добре,че как ще изкарам-незнам.Хайде хубав и усмихнат ден от мен Hug Hug Hug

# 312
  • София
Гери0213, сигурно 1% от жените раждат точно на термина си. Не го мисли отсега, всичко ще се подреди.
За гаденето ти съчувствам, защото и при мен е на периоди. Tired

Petar Ani Zlatanovi, моето второ раждане го пожелавам на всички. Поставих рекорд в старата ми отчетна, нищо не разбрах от раждане. И първото беше бързо, но второто беше направо мечта. Дано и сега имам същия късмет. Praynig

# 313
Гери0213 аз ходих в Щерев на БХС при д-р Янкова. Дадох кръв в 2ч., прегледа ми беше в 16ч. и резултатите ми излязоха веднага. Доволна съм от вниманието, което ми обърнаха. Друго няма как да кажа, тъй като лекарят какво вижда и дали правилно взима размери - само той си знае:). Цената е 120лв., като те гледат на 3Д, тоест като ранна ФМ.

# 314
Гери0213, сигурно 1% от жените раждат точно на термина си. Не го мисли отсега, всичко ще се подреди.
За гаденето ти съчувствам, защото и при мен е на периоди. Tired

Petar Ani Zlatanovi, моето второ раждане го пожелавам на всички. Поставих рекорд в старата ми отчетна, нищо не разбрах от раждане. И първото беше бързо, но второто беше направо мечта. Дано и сега имам същия късмет. Praynig
Пожелавам ти го,аз също родих бързо и нормално,и докато се усетя вече си видях малкия калпазанин  Laughing,моля се и сега да е така  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт