Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 483
  • 489
  •   1
Отговори
# 360
В Италия е пълно с кучета в магазини и заведения, но са предимно малки "джобни" породи. И аз не съм виждала Дог или Овчарка в магазин.

Проблема в България е и в липсата на регулация за развъждане. Всеки, който иска развъжда и съответно всеки може да се сдобие с куче от каквато си поиска порода. Професионалното развъждане отчита хиляди неща, като генетично състояние, характер и пр.

Разбирам приятелката ти. И аз в България излизах на разходка, като на война. Тук като дойдох и видях толкова много стафита направо се побърквах от ужас първите месеци, докато не установих, че тези животни са едни от най-лигавите същества.

Явно е въпрос на селекция и възпитание. За 8 години има само два случая на агресия с тежки последствия от страна на куче. При единия, брат и сестричката му се прибират, но нямат ключ и тя влиза през прозореца, собственото им куче я атакува, захапва и пуска, защото я разпознава, но е било достатъчно да нанесе сериозна травма. Другият беше отново в къщата на атакуващото куче - по-дребно куче влиза в двора и "пазачът" го убива. По принцип и най-кротките кучета са териториални и имат инстинкт за пазене на дома.

Собственото ми куче е със силно развит инстинкт и ми трябваше доста време, за да го преоодолеем.

Тонка Simple Smile. Може да комбинираме как е позволено да се влиза във фонтан с или без косми и да си носим ли калиев перманганат (розов фонтан ми звучи добре).

# 361
Виждам, че от фонтаните стигнахте до кучетата. Сега остава и да обсъдите кои кучета харесвате повече - дългокосмести или късокосмести. Все пак космите са достоен завършек на всяка себеуважаваща се тема.  Grinning

Късо. Другите ще задръстят фонтаните  Naughty

# 362
Темата трябва да се казва за фонтаните и хората (и кучетата)!
Иначе ако се върна на темата, в Пловдив приятелчетата ходят да се разхлаждат на гребната база и Хисар, който е на 20тина км и условията са ок. Тези фонтани са все пак в някаква по-репрезентативна част на града, така че ми се вижда неуместно да се изльоскаш във фонтана в центъра. Имат един фонтан-спирала в центъра, досега не съм видяла къпещи се там. Това случая с пеещите фонтани е било някаква еуфорична вакханалия затова, че са станали столица на културата.  Mr. Green

# 363
  • София
Даун, аз съм отраснала с кучета - и навън, и тук при бабите и дядовците ми винаги сме гледали кучета. Когато се отделих пък имах кокери, които си бяха живи плюшки, лакоми и любвеобилни до безобразие  Laughing За съжаление, когато съм ги разхождала съм имала много неприятни случки с други кучкари и техните песове, представители на далеч по-застрашителни породи. Единия път си спасих кучето на косъм.

Това е и причината, когато преди година и половина решихме да вземем животно у дома за дребната, да изберем котарак, въпреки голямото ми желание за лабрадор.
(после взехме и още една котка, че и хамстер  Grinning )

# 364
Гадно е да си неспокоен при разходките си с или без куче. Нали ти казах как треперих в началото тук. Просто е въпрос на подход към собственото ти животно. Рядко има природно гадни кучета, а и аз не разбирам какво удоволствие им доставя на някои индивиди да си избиват комплексите чрез животните.

Само в България съм срещала горди собственици на агресивни кучета. Къде им е удоволствието от разходката и общуването с животното не знам.

# 365
  • София
Не знам, мисля, че за такива индивиди кучето не е както за теб или мен - член на семейството, за който трепериш, обичаш и т.н. А е показен начин за избиване на комплекси, един вид си размахваш пищова и никой не може копче да ти каже.

Прехвърлят собствената си агресия върху животното, което отглеждат.

И друг проблем, за който трябва да има закони: нерегламентираното развъждане. Не може куцо и сакато да си развъжда и продава кучета. Това също е забранено в ''белите'' страни.

# 366
Споменах го по-горе. Нека да се регламентира и едно наистина породисто куче да струва 4-5 хиляди евро и набързо ще се реши проблемът с бездомните, а и доста кученца ще си намерят семейства.

Първото си куче закупих от някакъв развъдчик - бях потресена от условията и садизма му. Кученцето беше последното останало, защото беше недохранено и почти умряло. Майката и тя не беше в добро състояние. Купих я, защото иначе щеше да си умре.

Беше обезводнена и не можеше да поеме повече от лъжичка храна на час. От тогава се зареках да не купувам кучета и да не им пълня джобовете на подобни изроди.

# 367
Споменах го по-горе. Нека да се регламентира и едно наистина породисто куче да струва 4-5 хиляди евро и набързо ще се реши проблемът с бездомните, а и доста кученца ще си намерят семейства.

Нека, но не искат. Тези, от които зависи не щат да променят нищо. Затова са "драмите".

# 368
Мдам..много мнения изчетох в тази тема и се убедих, че комунистическите възпитаници са живи и будни да творят още поколения осакатени индивиди с грешни представи за "простащина" и "вандализъм".  Децата са "простаци" защото се радват на водичка. Възрастните и те са "простаци" щото в горещ ден си намокрили краката на фонтана. Дума да не става дете да тича по тревните площи в парка - сакън да не смачка..какво? Тревата? И на моето дете оня ден на детската площадка, един дядка му се скара, че се вдигало прах като си играе с пясъка в пясъчника, мърсял му въздуха и бил "мърльо" и "невъзпитан". Парковете само за гледане ли са според вас ? Да ходим строени по асфалтовите алеи като на манифестация? Децата да играят на метални катерушки върху гумени постелки и да вдишват осмърдяната от напеклото слънце гума? Това е по-естествено и нормално, отколкото дете+слънце+трева+вода? Моля - ваше право си е да си живеете само по бетон и асфалт, ама това не прави другите хора "простаци", а прави вас ограничени от собственато ви изопачено от тоталитарния режим "възпитание".

# 369
...Дума да не става дете да тича по тревните площи в парка - сакън да не смачка..какво? Тревата?...

Не. Ставаше дума за цветя, оформени в градина, за поляни и треви никой няма против  Peace

# 370
Дума да не става дете да тича по тревните площи в парка - сакън да не смачка..какво? Тревата?

Някакъв вътрешен монолог ли си водиш, или може би с дядката от онзи ден? newsm78 Laughing

# 371
  • София
След този трактат, оставам безмълвна.  Mr. Green Но поне се радвам, че заглъхна кучешката тема.

# 372
  • София - Варна
Машина, прав/а си! Като една видна комсомолка, претендирам да съм пример за простаците!

# 373
  • София
Аз, за жалост, не успях да го добутам до комсомолка. Завинаги съм пионерче.

# 374
НСЧ, в случая с регламентирането на развъждане на кучета не мога да видя голям мегдан за корупция. Липса на политическа воля е, но и също така липса на гражданска.

Много хора пишат за проблема във форума, а и в други форуми сигурно, но няма истински изразена гражданска позиция. Всеки депутат има офис и с малко активност и ритане може да се постигне нещо. Истината е, че на никой не му се занимава и единственото, което се прави е да се мрънка и да се чака решение "от горе".

Днес ми попадна интересна статия за Франция, която е забранила изхвърлянето на годни храни от магазините. Сега, те трябва да имат договор с доброволни организации за разпределянето на тези храни.

Предвид проблема с глада, това е похвална инициатива, но по-интересното е, че е подета от един общински съветник, който е бил наричан мечтател, популист и какъв ли не.

Факт е, че човекът за година е събрал 200,000 подписа и е внесъл предложението в парламента и му се е получило.

Къде е бъдната гражданска съвест в България. Не е ли факт, че се издигат някакви виртуални позиции и лозунги само, а когато трябва да се направи нещо всички са супер заети?

Общи условия

Активация на акаунт