Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 470
  • 489
  •   1
Отговори
# 120
# 121
 За тези фонтани мисля, че някъде на втората страница се уточниха нещата.

Може би трябваше да попитам дали плувкат рамо до рамо с гражданите...

# 122
  • София
Може би трябваше да попитам дали плувкат рамо до рамо с гражданите...
Да, и аз това си го помислих. Деца и кучета плуват съвместно.  Laughing

# 123
Не съм виждала някой да се пази или да бяга от куче, така че няма никакъв проблем да си плуват рамо до рамо, както го правят в морето. "Пази се от кучето." и "Не пипай котката." си е наш патент.

# 124
 Все ми е тая на мене, ако ще да ядат от една паница, не само да се търкалят заедно в пясъчник и да плуват във фонтан. Всеки си има своя визия за тези неща за децата си и себе си.  Важното е да не се удавят, или да  светнат като крушки, при пребиваването си в градските водоизточници.

Иначе у нас "Пази се от кучето" е една жизнена необходимост, която се учи в ранна възраст и се затвърждава цял живот.

# 125
  • София - Варна
Е, то и аз като малка се плациках пред НДК във фонтаните, топях петички и в Перловската...  Mr. Green
Сега като се сетя - косата ми се изправя.

Въпросът е, че наистина е страшничко и безотговорно да се пускат така деца в големите фонтани. Как може да си сигурен, че няма да попаднеш на здрав ток и жица?!?

И за мен подобно поведение си е проява точно на вид простотия - неосъзнавайки или осъзнавайки опасността, родители си пускат децата, чак и по бански, да се плацикат и да навъртат дължини, вместо да ги заведат на един басейн.

Друг е случаят, ако родителите не знаят какво правят децата им. Както мен не ме знаеха, че ходя по фонтани и канализации...

# 126

Иначе у нас "Пази се от кучето" е една жизнена необходимост, която се учи в ранна възраст и се затвърждава цял живот.

Въпрос на гледна точка, която не е моя гледна точка. Попита се плуват ли кучета във фонтан, плуват. Продължи се с това, че все пак не е възможно да плуват до хора, камо ли до деца. Еми до всичко могат да плуват, без намордник и то.

# 127
  • Пловдив
Пловдив - столица на "културата". Явно от общината трябва да отпуснат някой лев за ограждения, защото утре ако загине дете, тя ще е виновна. Жалко!

# 128
  • София
Тъй де. Първо изградете фонтан, после сложете един дувар около него. Сакън някой да не му се радва.

# 129
  • Gotham City
Загражденията ще съсипят гледакта, но може да са единствения вариант, защото едва ли просто табели "Не плувай във фонтата, по очевидни причини" ще спре някой

# 130
Иначе няма да е културно.  Naughty

# 131
  • Пловдив
И на мен ще ми се съсипе деня, ако чуя в новините, че дете се е удавило там. Peace

# 132
  • София
Умирате да давате примери от някаква бъдеща черна хроника.

Помня случай, в който майка пуска водата във ваната, пък после заспива. В Австралия май беше. Дечицата й се удавиха. Ужасна трагедия, да..но не е причина да спрем да къпем децата си.

Където е дълбоко и според властите е опасно, да сложат табели. При сухите фонтани да оставят децата на мира да се забавляват.

Чак пък ограждения..за чий Бийп! изобщо е сложен фонтана, ако ще се гледа през решетки  Tired

# 133
  • Пловдив
Със сигурност не е за къпане! Peace

# 134
Умирате да давате примери от някаква бъдеща черна хроника.

Одеве посочих една разумна причина защо не бива да се къпем във фонтани и шадравани.
Гледам,никой не я е отразил..

Мъж издъхна нелепо във фонтана на пл."Славейков"

http://www.segabg.com/article.php?id=23582

Общи условия

Активация на акаунт