Пеещите фонтани в Пловдив и човешката простотия

• 22 477
  • 489
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Точно тази статия в Гардиън четох и споделих преди няколко дни във фейса. И на мен много ми се иска тук да се случват подобни инициативи, но ето, дори и аз нямам хъса да ги ''случвам'', да ходя и да хлопам на вратата на нечий кабинет, да пускам молби и жалби  Tired

Подписвам само петиции в интернет, скоро подписах една за детските съоръжения в Градската градина, моя приятелка е част от кампанията да се възстановят.

# 376
НСЧ, в случая с регламентирането на развъждане на кучета не мога да видя голям мегдан за корупция. Липса на политическа воля е, но и също така липса на гражданска...

Много петиции се подписват, всички уж искат да се променят нещата, но като опре въпросът до реални действия защитните организации, които взимат пари по разни програми правят живи вериги и всичко приключва. Не се е намерило още правителство, което да поеме отговорността за промяна. Това за бездомните - положението отдавна е минало границата, преди която можеха да се оправят нещата без убиване.

За домашните - има закони, има всичко, но просто никой не следи. Както има закон за децата да се возят в столчета, но никой не глобява родителите, които не го правят. Е, как аз да го направя като нямам такива права?

Скрит текст:
Друга голяма порода имаме в съседни блок, но картинката е същата. На всяко извеждане напада или друго куче или човек. Разликата е само, че го извежда едно девойче ученичка 40 кила и направо като види какво става го пуска. И сигнали са подавани и всичко. Никаква промяна. Ами, страх ме е и не мога да го приема за нормално за където и да било.

# 377
  • гр. София
Покрай разходките с детето съм се спряла на този вариант. То се е видяло, че иначе не може. Не може да се разчита на съвестта на собствениците.

# 378
  • София - Варна
Тупа-лупа, тупа-лупа и пуф... фонтаните се пропукали.

# 379
  • София
Но не заради децата. Виновна е хлорната вар, затова боята се е пропукала.
Хубава работа, ама българска.

# 380
  Каква е па тая боя, дето се пропуква от хлорна вар newsm78 С хлорна вар хората си обеззаразяват кладенците, после става и за пиене...

# 381
  • София
В статията пише, че се пропуква, защото е ремонтиран в неподходящ сезон, тоест през зимата.

# 382
  • София
Тук пише, че е заради хлорната вар:

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B … D0%BC_511415.html

# 383
  Слушах на сутрешния блок компетентен господин - дали не беше кмета? Фирмата която поддържала съоръжението хвърлила хлорна вар, сега ще си седи така до шест месеца, когато е предвидено изпразване за профилактика. Тогава щели да оправят. Не вредяло на красотите, довечера ще си пеят фонтаните.

# 384
  • София
Да, кметът. Обяснява за хлорната вар и накрая казва, че обсъждането на олющената боя е незначителна тема  Mr. Green

Ето Здравей, България, някъде около средата беше:
http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya/619345?autostart=true

# 385
  • София
Да, кметът. Обяснява за хлорната вар и накрая казва, че обсъждането на олющената боя е незначителна тема  Mr. Green
Разбира се, че е незначителна. Децата, дето се къпят там, са значителната тема.  Grinning Ето, събота и неделя времето ще е перфектно. Да си знаят - банските, джапанките, поясите и беж на фонтаните.

# 386
 Абе де да знам. Щом хвърлят нещо, дето може така да напука боята,  да не напука децата. То направо я е олющило...

# 387
  • София
Абе де да знам. Щом хвърлят нещо, дето може така да напука боята,  да не напука децата.

Joy

Ех, пусто, че не харесвам Пловдив, иначе и без това се чудех къде да заведа дребната през уикенда. Вече всичко й е омръзнало  Tired

# 388
ТЦ....не става-вече има надпис....забранено къпането.Може да се мокри човек само на сухият фонтан.Развалиха рахата на хората...не ги е срам.... Joy Joy Joy

# 389
  • Куциндрел
ТЦ....не става-вече има надпис....забранено къпането.Може да се мокри човек само на сухият фонтан.Развалиха рахата на хората...не ги е срам.... Joy Joy Joy
Само там да не хвърлят нещо....

Общи условия

Активация на акаунт