Любители на Котки Тема 95

• 40 802
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ценна информация, аз просто няма как да направя сравнение и смятах, че с меката храна ще е по-добре откъм течности.
И съвсем правилно предполагаш. Има котета, които не обичат да пият вода. Ако не им я поднасяш с храната, се запушват. Мъро от 15 години е на консерви и паучове и разстройство не е имал никога. Колкото и да е суха храната, вода почти не пие. Мацо също беше така. Напълно вярвам на Касита, че Мъртока се разстройва, но това не важи за всички котки.

Скрит текст:
И аз се "разстройвам" от мляко, но ако ви кажа да не го ядете, ще ми се изсмеете, нали?  Wink

Миси е много чаровна и е голяма късметлийка, че е срещнала хора с големи сърца!  Hug Hug Hug

Дано и едноокия Рижко има нейния късмет!

# 586
  • София
Тъй като я изпишквам с притискане на пикочния мехур, виждам какво количество и каква е урината й. Често е доста концентрирана и малко, оттам и притесненията ми. В един период дори давах вода насила, със спринцовка, от което обаче тя доста се стресира. Ще се поинтересувам за гранули повишаващи жаждата.

# 587
Ako   яде солено ще пие повече. Няма ли да утрежни бъбреците това?

# 588
Аз пиша за диария и малки котета. На година + Мъртичко яде всичко.
Водата е до навик. Опънато на суха храна, котето ще не ще ще пие вода.

# 589
  • София
Ako   яде солено ще пие повече. Няма ли да утрежни бъбреците това?
Консервата, която ми е даваха за повишаване на жаждата, беше от лечебните храни. Предполагам на друг принцип действа по този начин, а не е просто с повишено съдържание на сол. Ама знае ли човек, нямам им доверие много.

# 590
Да представя и нашето нежно момиче. Казва се Миси и е на около 3 години. Намерих я преди 2 г., блъсната от кола, оцеля с много усилия, но е с увреден гръбначен мозък. След дълго лечение едното краче отчасти възвърна чувствителност и тя започна да стъпва на него, макар и нестабилно и сгънато в коляното /на снимките се вижда/, другото е напълно парализирано, влачи го, затова и често е разранено. Засегната е мускулатурата на отделителната система и не може сама да си върши нуждите, но ни научиха да я обслужваме. Първоначално се опитвах да й намеря осиновители в чужбина, но постепенно толкова я обикнахме, че не можех да си представя да я изпратя на непознати хора, които не зная дали ще полагат адекватни на състоянието й грижи и така остана при нас. Като нрав е прекрасна - добричка, спокойна, страхлива, предвид случилото й се, много нежна и мила. Към момента е богинята /предполагам знаете вица/ и господарката вкъщи.

golden_dust Възхищавам ви се, въпреки трудностите, не сте дали с лека ръка момиченцето. А тя е прекрасна душица, късметлийка, че ви е открила  Hug

# 591
  • Варна
golden_dust , добре дошли с Миси!  Hug Heart Eyes
Още с първите думи на историята ти ми се стегна гърлото и първата мисъл, която ми мина бе - Грей.  Sad Не ми се мисли Стейси като прочете какво ще й е. Sad
Разхлопа ми се сърцето още след първите думи за Миси, заради сходните проблеми.  Hug
И преливам още от сега от любов към Миси.
Добре дошли!  Hug
Моето Грейче беше също инвалид, пострадал сигурно от кола-крив гръбнак, от задните два крака само единия му служеше донякъде. Диафрагмална херния и т. н.
Но той си вършеше нуждите сам, в тоалетната му. Ние му помагахме само да се качи някъде, защото не можеше да отскача. А на леглото се качваше-забива нокти и издрапва. Душичката ми мила! Прекрасно другарче ни беше! Да не кажа, че още не можем да го прежалим.  Sad

# 592
  • София
Благодаря ви, момичета. Миси е едно много щастливо коте, живее прекрасно въпреки промлемът й, дори нашата любов май й идва в повече на моменти  Laughing

Стейси, съжалявам за загубата ти и че те върнах към нея. Преживяла съм го и напълно разбирам как се чувстваш, зная как се страда по любимо животно, а при тези специалните вероятно е и по-тежко.  Hug 

# 593
  • Варна
Благодаря ви, момичета. Миси е едно много щастливо коте, живее прекрасно въпреки промлемът й, дори нашата любов май й идва в повече на моменти  Laughing

Стейси, съжалявам за загубата ти и че те върнах към нея. Преживяла съм го и напълно разбирам как се чувстваш, зная как се страда по любимо животно, а при тези специалните вероятно е и по-тежко.  Hug 
Hug
Ех, споменът е пълен най-вече с любов, не съжалявай де, няма за какво! Неудобно ми е така.  Hug Такъв домашен любимец пожелавам всекиму. Нямам предвид с болестите. А да се гледате в очите с обич, приятелство, благодарност, нежност.
Тя тъгата е отделно.

# 594
  • София
Ех, момичета, разчувствахте ме... Наистина, голям поклон на тези, които не са изоставили осакатените животинчета. Golden_dust, Стейси, вие имате златни сърца. А на хубавицата Миси й пожелавам дълъг живот в щастие с невероятните си РОДИТЕЛИ! Изподмеждувпрочем, някъде бях срещала клипче с кученце, пострадало в катастрофа, и неговите собственици бяха направили една количка, в която то можеше да се придвижва на предните си крачета, а задната част на тялото се крепеше на количката. Какво ли не прави любовта! И, наистина, някак като че ли повече обичаме осакатените животинчета. Всъщност, обичаме ги колкото и другите, но към обичта се примесва огромна доза съпричастие, и свръхразвито чувство на отговорност, от съзнанието, че не биха оцелели без нас.

# 595
  • София
Виждали ли сте летяща котка? Ако не сте - ето (интересното е от 30 сек. нататък):

И малко селфита   http://foto-man.com/foto-aktzent/264-i-kotkite-poludyaha-po-moda … ravyat-selfi.html  Wink

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 01:18 от Тaня67

# 596
Таня, изтръпнах. Ако бях аз сигурно шях да тръгна да я вземам, и така да падне.  Shocked Добре, че показаха, че кацнаха.  Naughty

# 597
  • София
И моята първа мисъл беше "Защо не го гушнат?" После си дадох сметка, че котето ще се уплаши и ще падне. Жената дори не го погледна. Явно пилотът я предупреди, защото котето и от това можеше да се уплаши.

Важното е, че всичко свърши с добър край!  Grinning

# 598
Абе, и аз си мисля в най-скоро време да си взема един котьо, ама не знам на малката как ще се отрази, а и не съм много запозната със живота на котьовците, мъжът ми е по-запознат и ще ме научи дет' се вика  Grinning . Отдавна търся статии за живота на котетата, разглеждам, преглеждам - хранене, ресане, игри.. , ама и аз съм една.. все се оказвам разбрала, недоразбрала  Crazy .

# 599
Addicted2U, много съжалявам за случилото се с кученцето.Моите съболезнования  Hug Не се обвинявай, не си виновна за нищо, направила си необходимото  Hug
Golden_dust, моите адмирации. Браво, че се грижите толкова добре за нея.
Днес Анаис навършва три месеца. На 23-ти март се роди в една дупка пред магазина до нас Simple Smile Много я обичаме Heart Eyes
За тези, които купуват Ягуар, да знаете, че е намален в Емаг.

Общи условия

Активация на акаунт