Права на биологичния баща

• 9 708
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Преди година срока за оспорване на бащинство беше три години. Ако нещо не се е променило, то това означава, че няма да имате проблем с бащата, поне официални.
Толкова е. Бащата вече няма право на претенции. В този случай единствено детето, след навършване на 18 години, има право в срок да поиска установяване на бащинство.

Сегашната ситуация ме озадачи обаче, детето е с майка си и осиновено от дядо си....   Shocked

# 16
Няма нищо озадачаващо в ситуацията на дете осиновено то дядо си.
Женско презиме в името на момче все още е неприемливо в училище или в детски градинки.

# 17
Няма нищо озадачаващо в ситуацията на дете осиновено то дядо си.
Женско презиме в името на момче все още е неприемливо в училище или в детски градинки.
Сериозно? (не е реторично)

# 18
Подиграват се на децата, носещи женско презиме, биват подлагани на психическо малтретиране пряко или косвено.
Но това не е единствената причина, заради която детето да се осинови от дядото.

# 19
Ауууу...сетил се той, че има дете  #2gunfire Та значи, точно този казус съм го проучвала, защото ситуацията е като моята...с тази разлика, че детето носи моите имена. Та...биологични създател няма никакви прави, вече !!! До навършване на 1 годинка на детето е имал право да заведе иск, за установяване на произход, но това е до НАВЪРШВАНЕ НА 1 годинка на детето....после вече няма никакви права !!! Аз в тази ситуация бих подала жалба в полицията, в която бих изказала съмнения, че въпросния индивид е ...педофил...и после "жална му майка" Joy  #2gunfire 
Извинявам се, ако съм била груба и крайна в исказа си, но си предствям на мен да ми се случи такова нещо... способна съм на криминално деяние  #Cussing out

# 20
малка корекцийка ако може
до 1 год. от узнаването, че има дете. за бащата говорим. това може да стане когато детето е на 1-2 или n  години.
но има и обратни случаи - бащата приема ,че детето е негово , но реално не е. и това го знае само майката. надали е морално той да плаща за чуждо дете 18 години.
за това аз съм ЗА задължително ДНК непосредствено след раждането. така ще се спестят бъдещи недоразумения.

# 21
до 1 год. от узнаването, че има дете. за бащата говорим. това може да стане когато детето е на 1-2 или n  години.
но има и обратни случаи - бащата приема ,че детето е негово , но реално не е. и това го знае само майката. надали е морално той да плаща за чуждо дете 18 години.
за това аз съм ЗА задължително ДНК непосредствено след раждането. така ще се спестят бъдещи недоразумения.

Как се доказва кога е узнал, че има дете? Цитирай закона.

Държавицата ни ще фалира ако трябва да плаща ДНК за всяко новородено.  Laughing

# 22

ти знаеш кога си родила , но аз ... ???  може да съм в кома , може да съм в чужбина ,може ....когато го науча от тогава започва да тече годината.

пп. държавата не плаща за ДНК. значи няма да фалира  Laughing
плащаме аз или ти ако се съмняваме.  а колкото повече ДНК има , цената би трябвало да падне. някои дават по 2-3 хил.лв за раждане на детето. мисля ,че  200 -300 лв няма да им натежат. говорим за най-елементарното ДНК. при спор между страните  ДНК-то е с повече маркери... съответно и повечко пари.

# 23

ти знаеш кога си родила , но аз ... ???  може да съм в кома , може да съм в чужбина ,може ....когато го науча от тогава започва да тече годината.

пп. държавата не плаща за ДНК. значи няма да фалира  Laughing
плащаме аз или ти ако се съмняваме.  а колкото повече ДНК има , цената би трябвало да падне. някои дават по 2-3 хил.лв за раждане на детето. мисля ,че  200 -300 лв няма да им натежат. говорим за най-елементарното ДНК. при спор между страните  ДНК-то е с повече маркери... съответно и повечко пари.

Цитирай закона, ако си убеден в информацията си. Тези обяснения звучат несъстоятелно.

За да е задължително, трябва да е поето от държавата (хипотетично и за щастие невъзможно)...

# 24
в закона точно това пише - 1 год от узнаване на бащинството (че си станал баща).
не допускаш ли ,че това може да са различни дати ?

защо смяташ ,че нещо задължително трябва да се поеме от държавата  ?

# 25
в закона точно това пише - 1 год от узнаване на бащинството (че си станал баща).
не допускаш ли ,че това може да са различни дати ?

защо смяташ ,че нещо задължително трябва да се поеме от държавата  ?

За 3ти път - цитирай закона. Почти съм сигурна, че се бъркаш с друг преклузивен срок.

Отдавна не съм се занимавала със семейния кодекс, така че не мога да съм категорична, а и в момента нямам под ръка къде да го проверя.

# 26
вместо да ме питаш , по-добре попитай гугълчо.  до сега да ти беше ясно.
чл. 62 (1) от СК
логиката е такава ,че ти знаеш кога си родила детето ни , но аз може да незнам. причини всякакви.

# 27
вместо да ме питаш , по-добре попитай гугълчо.  до сега да ти беше ясно.
чл. 62 (1) от СК
логиката е такава ,че ти знаеш кога си родила детето ни , но аз може да незнам. причини всякакви.

Ами ето, че грешиш. Ти говориш за оспорване на бащинството от съпруг, което няма нищо общо с темата.
В случая няма брак и биологичният баща не е припознал детето, в чийто акт вече има вписан баща, така че се явява никой.

# 28
вторият баща (в случая) е осиновител. осиновителя не е биологичен баща.
а темата е за биологичния баща. и отклонението от това беше срока за оспорване. за него писах.

както и да е.  има учени , които могат да се произнесат.

# 29

Как се доказва кога е узнал, че има дете? 

Всичко в нашите съдилища се доказва със свидетели и веществени доказателства Grinning

Общи условия

Активация на акаунт