Родителско отчуждение

• 4 643
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте, имам следния проблем. Бившият ми съпруг се е сетил, че е баща - разбира се при пораснало дете. С помощта на някаква група на бащи, които са му свидетели, идва да взима детето насила, детето плаче и не желае да ходи, а бащата ме обвинява в отчуждение. Не желае да вземе детето за един два часа например, само както е по съдебно решение. Заплашва, че ще ми вземе детето.

Това изглежда като един добре измислен капан, който тези бащи прилагат, без да ги интересува как се чувства детето. Как да се справя със ситуацията?

# 1
  • Далечният изток
Колко голямо е детето, защото казвате пораснало, а пък като го взема баща му - плаче? Какво пише в съдебното решение, какъв режим е определен?

# 2
Детето е на 10г., режимът е стандартният - 2 пъти в месеца, но до скоро бащата не е искал да се изпълнява и да го взима с преспиване. Взимал го е през деня и го е връщал вечерта. Благодаря.

# 3
  • Далечният изток
В такива случаи съдиите не приемат оправдания от типа "детето не иска и плаче". Съдиите казват - Вие сте му майка, познавате си най-добре детето, ще намерите начин да му обясните, че трябва да се вижда с баща си. Може да се обърнете и към социалните за съдействие. И са прави.
Имате съдебно решение и сте длъжни да го изпълнявате.

# 4
Как така ще възпрепятстваш контакта между дете и баща? Хем е неморално, хем престъпно.

# 5
Не сте ме разбрали. Не възпрепятствам контакта. Да, аз си познавам детето, но бащата не може ли малко да помогне и да положи усилия, като например да поговори с детето? Защо да го взима насила?

# 6
  • Далечният изток
Е ние как да го накараме да поговори?!
Ти пускаш темата, можем да дадем съвети на теб, на него не можем.

# 7
Длъжни сте да пазвате решението на съда.Ако съвсем не сте скъсали отношения,поговорете с бащата ,да не стресирате детето.
Говорете и с детето,ще свикне постепенно,децата са много адаптивни. До сега бащата не го ли е вземал,изведнъж се яви на десетата му година ли?
Толково голямо дете,за да плаче,сигурно и вие сте му насаждали някакво лошо отношение към бащата през годините.

# 8
А защо плаче детето ?
Какви приказки си разказвала за лека нощ ?
Бащинството няма срок на годност.
На 18 малко изфирясва но е там.

# 9
  • Далечният изток
Аз съм склонна да се съглася, че има, или поне наченки на родителско отчуждение. Детето е голямо, на 10 разбира всичко, така че може да му се обясни най-малкото, че има съдебно решение и ако ние с теб мамо не го изпълняваме, баща ти може да ме съди, може съдебен изпълнител да ме глобява и т.н.

# 10
Знам за 2 случая когато големи деца са принудени да ходят при бащата заради съдебното решение, въпреки че се чувстваха зле в неговия дом. Майките не са опитвали по никакъв начин да пречат на срещите с бащаите на тези деца, но бащите добре се постараха децата им да ги намразят.
В единия от случаите децата са пряко тормозени от бащата и новата му психически и физически вкл. и със съмнение за блудство с момиченцето и стигнаха до години терапия с психолози, но се оказа че съдът не защитава правата на децата, а само правата на бащата. Тези деца ходеха при него със страх и плачеха след връщането си от уикендите в неговия дом.
Вторите деца ходеха в бившия си дом на гости - спяха двете заедно на дивана в хола, защото тяхната стая беше предоставена на детето на новата, което е връстник на голямото дете. Докато гостуват на баща си им е демонстрирано от него, че другото, чуждо за баща им дете е господар в този дом и командва, а те трябва да се съобразяват. Тъй като бяха пораснали, когато баща им ги изгони, за да прибере любовницата и детето й те опитваха да откажат да ходят, но майка им получи призовка за дело и плати солена глоба на иначе много богатия им баща, който обаче декларира минимални доходи и съответно издръжката, която плаща за тях е минимална.

# 11
10 годишно да плаче при среща с баща си означава, че или детето нещо не е добре или че много е настройвано срещу баща си.

# 12
10 годишно да плаче при среща с баща си означава, че или детето нещо не е добре или че много е настройвано срещу баща си.

Или че бащата го тормози.

# 13
  • Далечният изток
А, ето, знаеш такива случаи.
Това е право на детето - право да общува и с двамата си родители.
Ако го тормози, подай молба по закона за домашното насилие.
А глобите не се плащат НА бащата, а по сметката на съдебен изпълнител, той налага глоби и те НЕ са за бащата.

# 14
Нали бил забравил, че има дете, как го тормози? Противоречиш си..

Общи условия

Активация на акаунт