Родителско отчуждение

• 4 560
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
А къде е правото на детето да не бъде тормозено от бащата?
В първия случай майката напусна работа, за да обикаля с децата психолозите и да им лекува травмите, както и адвокатите с надежда че ще се намери начин бащата да бъде спрян. Него го беше яд, че го напусна и си намери мъж, който да приеме децата и да се грижи за тях като свои и започна да тормози и майката, и собствените си деца. Тя му е втора жена и когато се запознава с нея е правел същото с първата жена и първото дете, но тогава влюбена и загубена е вярвала на него, че първата му жена настройва детето срещу него. Когато й дойде до главата с нейните деца се разкайваше, че му е вярвала и го е подкрепяла в делата, които е водел с първата си жена заради детето.

Не съм аз авторката на темата. Просто не съм съгласна с твърдението, че не може да има друга причина 10г. дете да не иска да се вижда с баща си, освен детето да не е добре или да е настройвано от майката. Има бащи, които успешно сами настройват децата си срещу себе си. Дадох примери от опита на моя бивша колежка и приятелка и друга приятелка с техните бивши.

# 16
  • Далечният изток
Писах кой е законът - за домашното насилие. Ако считате, че детето е тормозено от бащата, пускате молба до съда.
Иначе никой не е виновен, че си избрала точно този за баща на детето, още по-малко самото дете.

# 17
Знам за 2 случая когато големи деца са принудени да ходят при бащата заради съдебното решение, въпреки че се чувстваха зле в неговия дом. Майките не са опитвали по никакъв начин да пречат на срещите с бащаите на тези деца, но бащите добре се постараха децата им да ги намразят.
В единия от случаите децата са пряко тормозени от бащата и новата му психически и физически вкл. и със съмнение за блудство с момиченцето и стигнаха до години терапия с психолози, но се оказа че съдът не защитава правата на децата, а само правата на бащата. Тези деца ходеха при него със страх и плачеха след връщането си от уикендите в неговия дом.
Вторите деца ходеха в бившия си дом на гости - спяха двете заедно на дивана в хола, защото тяхната стая беше предоставена на детето на новата, което е връстник на голямото дете. Докато гостуват на баща си им е демонстрирано от него, че другото, чуждо за баща им дете е господар в този дом и командва, а те трябва да се съобразяват. Тъй като бяха пораснали, когато баща им ги изгони, за да прибере любовницата и детето й те опитваха да откажат да ходят, но майка им получи призовка за дело и плати солена глоба на иначе много богатия им баща, който обаче декларира минимални доходи и съответно издръжката, която плаща за тях е минимална.

Благодаря ви за разбирането. И при нашия баща има нова, с нейно дете - които да с очевидно предимство.

# 18
Знам за 2 случая когато големи деца са принудени да ходят при бащата заради съдебното решение, въпреки че се чувстваха зле в неговия дом. Майките не са опитвали по никакъв начин да пречат на срещите с бащаите на тези деца, но бащите добре се постараха децата им да ги намразят.
В единия от случаите децата са пряко тормозени от бащата и новата му психически и физически вкл. и със съмнение за блудство с момиченцето и стигнаха до години терапия с психолози, но се оказа че съдът не защитава правата на децата, а само правата на бащата. Тези деца ходеха при него със страх и плачеха след връщането си от уикендите в неговия дом.
Вторите деца ходеха в бившия си дом на гости - спяха двете заедно на дивана в хола, защото тяхната стая беше предоставена на детето на новата, което е връстник на голямото дете. Докато гостуват на баща си им е демонстрирано от него, че другото, чуждо за баща им дете е господар в този дом и командва, а те трябва да се съобразяват. Тъй като бяха пораснали, когато баща им ги изгони, за да прибере любовницата и детето й те опитваха да откажат да ходят, но майка им получи призовка за дело и плати солена глоба на иначе много богатия им баща, който обаче декларира минимални доходи и съответно издръжката, която плаща за тях е минимална.
ето теза базирана на една баба ми каза

# 19
Ми не е една баба ми каза. Тези жени са ми приятелки. И не е теза, а истински преживявания на майки и деца. Приятелката, която ми беше колежка ми беше и екипен партньор и напусна работа заради проблемите, които бившия й създаваше с децата. Бях пряк свидетел когато й звъняха от градината, че е ходил да ги взима със сила, когато не е имал право на това. Заедно търсихме телефони на психолози и адвокати, за да се бори с неговия тормоз. А другия татко даже го и познавам и с очите си видях как на първия учебен ден подмина децата си в училищния двор, водейки за ръка чуждото.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 23:22 от Рори72

# 20
Ми не е една баба ми каза. Тези жени са ми приятелки. А единия татко даже го и познавам и с очите си видях как на първия учебен ден подмина децата си в училищния двор, водейки за ръка чуждото.
Извадено от контекста. Седиш и гледаш.
А аз съм виждал майки наркоманки, които крадат от децата си.

# 21
Какъв е контекста? Жената написа, че има причина детето да не се чувства добре с бащата, но никой не се интересува от фактите, които авторката излага във връзка с проблема на който търси решение.
Важно е да се наложи тезата, че майката настройва детето срещу бащата.
А това че има такива случаи не означава че и този е такъв, защото има бащи които не се интересуват от децата, но ги взимат за да тормозят чрез тях бившите си.
Но да, законът задължава детето да се среща с бащата независимо от това как се държи бащата с детето и дали то се чувства добре с него. Правата на бащата са по-важни от тези на детето.
Сигурно има и майки, които не се държат добре с децата си, но темата не е за тях.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 23:34 от Рори72

# 22
  • Далечният изток
Ти четеш ли какво се пише, или чукча писател?! Правото е на детето да има отношения и с двамата си родители. Майката като е избирала баща на детето си да не е спала. Този човек ще е баща на детето докато е жив. Да намери начин вместо да го плюе пред детето, да види как да се разберат.

# 23
Право на детето е да бъде с двамата родители въпреки раздялата им, но когато при бащата или майката не се чувства добре къде е правото му да не бъде тормозено? И след като е право на детето защо е задължавано два пъти в месеца насила да ходи там където не се чувства добре? Не е ли редно след като детето не иска да ходи да се назначи психолог, който да работи с детето и ако има обективни данни, че бащата/майката го тормози режимът на срещи да бъде променен в полза на детето. Например срещите да са без преспиване и да са само между родителя и детето. Нали неговият интерес трябва да е водещ при определяне на режима на срещите му с неотглеждащия го родител след раздялата?

А ти къде прочете, че майката плюе бащата пред детето?

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 20:34 от Рори72

# 24
Право на детето е да бъде с двамата, но когато при бащата не се чувства добре къде е правото му да не бъде тормозено?
А ти къде прочете, че майката плюе бащата пред детето?
Гледаш резултата не причината.
Въпроса е защо плаче детето ?
Стига моля те. И ние имаме бащи.
И моите родители с разведени.
Децата са жертви. Няма дете което да не обича баща си.

Не знам баща който мисли лошо на децата си.
Ако ще си говорим за психично болни това е друга тема

Ако е болен бащата се минава през съда. Това майката какво иска да мисли не е миродавно.
Има си ред за тези неща. Не е първата разведена майка.
Ясно е че има проблеми и ще има. Въпроса е как ги решаваш.

Рори72,
Явно някой мъж те е наранил много тежко.
Не си имала късмет.

# 25
  • Далечният изток
За трети път ще го напиша. Понеже детето е малолетно и не може само да се защити, ако майката счита, че е тормозено от бащата, да подаде молба за защита до съда. Други варианти - прокуратура, социални. Стига да иска, досега да беше намерила адвокат и да знае как да действа. Ако има ограничителна заповед, вече ще има основание да не пуска детето. В момента обаче, ще е само тя единствено виновна, ако не изпълнява съдебното решение.

# 26
Майката се скъса да подава жалби. Резултатът е точно никакъв.

Детето може да обича баща си, но да не се чувства добре с него и новата му партньорка и нейното дете.

Ронин, изобщо не става въпрос за мъже и бащи по принцип, а за конкретни случаи в които бащите са наранили чувствата на децата си и така са ги отблъснали от себе си.
Отношенията на хората са толкова разнообразни и не може да се слагат етикети като например, че щом детето плаче и не иска да е с баща си непременно причината е, че майката е оплюла бащата и е настроила детето срещу него.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 00:03 от Рори72

# 27
  • София
Ронин, това че твоят баща не ти мисли лошото, не значи, че няма бащи, които не мислят лошото на децата си. Моят баща е изключително свестен, един от най-близките хора в живота ми, което не пречи да съм виждала от първо лице как един друг баща пребива редовно невръсния си син. Това, че моят баща не е такъв, не отменя съществуването на друг тип бащи. Коментарът ти към Рори е изключително грозен - приписваш й лични мотиви, търсиш начин да я уязвиш и омаловажиш мнението й, само защото не ти харесва това, което казва. Много низко от твоя страна.

# 28
Лъвица,
Колкото лоши бащи има толкова и лоши майки има.
Ти си виждала баща да бие децата си а не си виждала майки да бият децата си ?
Ти познаваш ли мъжа на авторката ?
Или по подразбиране мъжа в схемата е виновен ?
Всички сме продукт на живота си. Няма как да не са лични мотивите.
Ако четеш отговорите на Рори ще видиш как е сигурна че мъжа е виновен. След като не познава мъжа излиза че говори от личен опит. Значи има лош опит.
Не пишеш нищо за моя въпрос защо плаче детето ?
Много е високо да обвиняваш мъжа,  за който никой нищо не знае.

# 29
  • София
Рори пише един от вариантите. Този конкретно не ми вдъхва доверие, не защото е мъж, а защото досега не е проявявал интерес към детето си, а изведнъж започва да прави циркове, от които детето е разстроено, а родителят, който го е отглеждал самостоятелно, е хвърлен в шок и ужас. На нас тук със сигурност ни липсва много информация, но е абсурдно да кажа, че няма вариант причината да е в бащата и майката задължително настройва детето. Както мъжът не е виновен по подразбиране, само защото е мъж, така и не е невинен по подразбиране, само защото е мъж.

И след като всички са продукт на живота си, значи и ти си. Трябва ли да посрещам мненията ти с анализи защо все чувстваш, че мъжете са дискриминирани и нападани от жените? Със сигурност мога да се сетя много варианти, но не намирам за достойно да коментирам човека, вместо аргументите му.

Общи условия

Активация на акаунт