Родителско отчуждение

• 5 439
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Е, аз го казах - последното изречение - Майка ти ето толкова те обича... Това преди да редактираш. Точно същото грозно настройване против другия родител.
Иначе благодаря за бялата птица... После се чудят защо ги коментират с лошо.... Какво правиш в този форум тогава?! Неразбран си, 80% са бели птици, но ти държиш да се изявяваш тук?!

Стана развален телефон. Помислих, че си реагирала на фразата за глобите. Това, което те е подразнило, не съм го редактирал - пише си го в поста
Цитат
Един ден детето като порасне ще ги събера всичките глоби и осъдителни решения и ще му ги покажа - Виж сине колко пари майката потроши за да те държи далеч от мен, братята ти, баба ти и дядо ти. Тези пари можеха да са твои. Или да сме ги дали за екскурзии. Или за стотина големи Лего-та. Или за голяма част от следването ти.  А вместо това майка ти реши да ги даде на адвокати. Ето толкова те обича.

И, не, не мисля, че е настройване. Забелязваш ли фразата
Цитат
Един ден детето като порасне
? Тази фраза си беше там през цялото време, ама трябва да се чете, а не да става като във вица с чукчата.

Ето в тази фраза е разликата м/у мен и майката. Мога и сега да му покажа осъдителните присъди на майка му, но не го правя. Въпреки, че, както реши и съдът, майката е нарушила закона, а аз - не. И, да, ще му ги покажа тези неща като порасне. Защото има право да знае защо детството му е преминало по този безумен начин.

Та, като ще хвърляш камъни поне си прави труда да прочетеш поста.

А дали ти или някой друг ще ме разбере - не ми пука особено. Написах този пост не за да търся разбиране. а защото има много бащи в същата ситуация в която бях аз. Това е за тях - да видят, че решение, макар и трудно, има. Макар, че си давам сметка, че много от тях не разполагат с финансовия ресурс да водят такава продължителна борба в съда. Познавам не един и двама, които се пречупиха след първата година в която не успяват да видят детето си. Аз се борих по-дълго. И, не, не си пиша "6" като родител. Давам си сметка, че проявих мекушавост и години наред се примирявах с тези безумия (да крия от сина си за по-малкия му брат) защото майката заплашваше, че ако му кажа няма изобщо да го видя. Залъгвах се, че в един момент ще узрее сама да направи правилното нещо и ще мога да избегна съдебната война. А в резултат само я отложих и така загубих ценни години в които можех да прекарам повече време със сина си и той с мен, с по-малкия си брат, с баба си и дядо си. Но, каквото станало - станало. Няма как да върна времето назад.

Та, да - тези ми постове са за бащите, които са в същата ситуация в която бях аз (и синът ми) години наред. А ако някоя бяла птица реши да се изцвъка отгоре - това ми е абсолютно все едно.

EDIT:

Виждам, че буквално за минути след като написах поста белите птици долетяха.

Нямам намерение да давам обяснение за това как, кога, кой какво е направил за да се разпадне семейството с бившата. Това не касае никого в този форум и не ми пука кой какво ще изцвъка. Някой по-долу пита дали бившата нямало основание да ме мрази. Тук темата не е отношенията ми с бившата. А това дали едно дете има право да има нормален контакт с баща си. И защо в 21-ви век в европейска страна се налага да минаваш през многогодишна съдебна война за да можеш да виждаш детето си всеки месец, а не веднъж на 2 години защото майка му е решила, че така е по-добре и решенията на съда нямат значение за нея. Ето това е темата.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 08:04 от N_ik

# 61
Значи приравняваме нещо евентуално напред в неясното бъдеще, когато детето порасне с нещо, което вече е факт. Мда, тая женска логика все още не спира да ме изумява

# 62
  • София
Дали пък няма причина тази жена да е настроена така срещу теб? Каква е причината за раздялата? Как се опита ти да я приобщиш към идеята за новото ти семейство? Нали разбираш колко голям трус е да останеш сама с детето, докато мъжът ти си прави нови две?

И да, дори като порасне детето не е редно да го настройваш срещу майка му. Според теб е оправдано, вероятно и тя има свое оправдание за поведението си.

# 63
  • Далечният изток
Ами то зависи какво значи като порасне детето. Може да означава като стане на 12 примерно или на 14. Тогава ще разбира много добре като му покажеш документи. Както и да е. Аз никого не съдя. Всеки си има глава на раменете, да си я ползва по предназначение.

В моята практика как пък се е случвало да имам 100% бащи тормозители, бащи, които не изпълняват решения и привременни мерки, бащи, които вземат децата уж за 2 дни, а после не искат да ги върнат и стигаме до полиция и прокуратура и т.н., и нито една майка, която да настройва дете против баща му?! Не знам как се получава така...

# 64
На мен би ми било интересно да чуя/прочета версията и на майката на въпросното дете, че така еднозначно/едностранно ми бие леко и на манипулативно.

Апропо, това не беше ли същият татко, който въртеше две семейства - едно в Англия и едно в България? Може да греша, но ако е същият, историята му е съшита с много бели конци.

# 65
В моята практика как пък се е случвало да имам 100% бащи тормозители, бащи, които не изпълняват решения и привременни мерки, бащи, които вземат децата уж за 2 дни, а после не искат да ги върнат и стигаме до полиция и прокуратура и т.н., и нито една майка, която да настройва дете против баща му?! Не знам как се получава така...

Кой е казал, че няма? Има. Има хора, които не заслужават да бъдат родители. И мъже, и жени. Не това е темата.

А как така стигна до извода, че никоя майка не била настройвала дете срещу баща му - това само ти си знаеш. Има гнили ябълки и от двете страни.

# 66
  • Далечният изток
Е нали си наблюдавам клиентите?! Ние също водим дела с месеци и години. Приключваме, после ме търсят за друго... Да не говорим, че много често ме ползват и за психолог, разказват ми много неща от семейния им живот. Казах, че са 100% тормозители мъжете. Преди да стигнат до раздяла какво ли не са изтърпели жените им... Както и да е. Твоят случай явно е различен.

# 67
Е нали си наблюдавам клиентите?! Ние също водим дела с месеци и години. Приключваме, после ме търсят за друго... Да не говорим, че много често ме ползват и за психолог, разказват ми много неща от семейния им живот. Казах, че са 100% тормозители мъжете. Преди да стигнат до раздяла какво ли не са изтърпели жените им... Както и да е. Твоят случай явно е различен.

Ами ОК. Ако е действителен тормоза - да си го получат. Аз съм последният, който ще седне да защитава някой мухльо (или мухла).

Друг е въпросът, че със ЗЗДН в БГ се правят много злоупотреби. Има адвокати, които сами подкокоросват клиентите си да злоуптребяват. Бившата беше наела две такива адвокатки и се опита да направи номер с ЗЗДН за да има основание да ми забрани контакт с детето. Не стана. Но аз бях предупреден от адвокат, ходех да взимам детето със свидетели и като реши да симулира "домашно насилие" се оказа, че има много хора, които видяха за какво иде реч. И съдията (всъщност бе съдийка) я поряза. Бившата явно беше много разочарована защото уволни адвокатките си и нае нови. Явно се надява - нов тираж, нов късмет.

Лошото е, че злоупотребите с ЗЗДН не се наказват. Във Великобритания се правеха същите номера, но няколко майки влязоха в затвора за набеждаване (и децата автоматично съдът ги даде на бащите) и нещата влязоха в релси. У нас няма нито един осъден за злоупотреба с ЗЗДН. И в резултат на това злоупотребите с ЗЗДН са цяла индустрия. Има маса адвокати, които по тази начин си докарват значителни доходи. А минусът не е само за засегнатите бащи (най-често са бащи) и съответните деца, а и за истинските жертви на насилие. Защото покрай лъжливите овчарчета започват да възникват съмнения. Примерно мен този казус ме промени. Сега като прочета за "домашно насилие" вече имам, не едно, а сто наум.

Казах, че са 100% тормозители мъжете.

Уау. Ех, тези лоши мъже. То, всъщност, има и психологичски тормоз, нали си наясно с това? Щото тормозът не е само да лепнеш шамар (или друго), но и да правиш номера. Примерно, като тези, които ги направи бившата. Защото "няма да видиш детето, ако не слушаш" си е точно това - тормоз. И бившата ми далеч не е единствената. И даже не е най-тежкият случай. От лични контакти знам за десетки дори по-тежки случаи. Да не споменавам и за случая с Пейо дето тази година го уби милата майчица. А преди това го изнудила да сключи брак (нищо, че вече живеела с друг) защото иначе нямало да му даде да види детето. Това (без убийството, разбира се) се разиграва стотици (ако не и хиляди) пъти всяка година в БГ.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 09:12 от N_ik

# 68
  • Далечният изток
Адвокатите нито се назначават, нито се уволняват...
Изобщо не говоря за ЗЗДН. Водим си стандартните дела по СК. Но виждам кой как се държи, чувам кой как и какво говори. Може и да съм бяла птица, но все пак това ми е професията. Не си мисли, че си някакъв уникален съдебен случай...

# 69
  • Буркина Фасо
твоят район на практика явно е такъв. Smiley

# 70
Адвокатите нито се назначават, нито се уволняват...
Изобщо не говоря за ЗЗДН. Водим си стандартните дела по СК. Но виждам кой как се държи, чувам кой как и какво говори. Може и да съм бяла птица, но все пак това ми е професията. Не си мисли, че си някакъв уникален съдебен случай...

Оф, знаеш какво имам предвид - бившата оттегли пълномощното от адвокатките, които явно и дадоха акъл да прави номера по ЗЗДН. Това имам предвид под "уволни". После нае друг "комплект" адвокати. То ти много добре разбираш, ама шикалкавиш Wink

И, да, наясно съм, че случаят ми не е уникален. Покрай тези драми видях маса подобни случаи като моя. Ето това е тъжното. Че е "нормално" и, че се случват масово. И, че държавата като цяло нехае за тези зулуми (вкл за злоупотребите по ЗЗДН).

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 09:13 от N_ik

# 71
  • Далечният изток
Е къде пък ги видя масата такива случаи?! Аз като вляза в съда за дело, си чакам отвън пред залата да ни повикат и изобщо нямам никаква представа делото преди моето примерно за какво е, нито следващото. Нито останалите за деня, нито вчерашните. Дето това работя не знам какви дела се разглеждат в момента в съда, обаче ти като страна по дело видя маса такива дела?!

# 72
Е къде пък ги видя масата такива случаи?! Аз като вляза в съда за дело, си чакам отвън пред залата да ни повикат и изобщо нямам никаква представа делото преди моето примерно за какво е, нито следващото. Нито останалите за деня, нито вчерашните. Дето това работя не знам какви дела се разглеждат в момента в съда, обаче ти като страна по дело видя маса такива дела?!

Едно време шефът на ДАЗД направи допитване до ДСП и до училищните психолози в училищата и установи, че почти 17 хиляди деца са потърпевши от родителски конфликт. То при 9000 развода годишно не е изненадващо. Да не говорим, че много родители не сключват брак и като се разделят това не влиза в бройката на разводите.

Не знам защо си изненадана, че тези случаи са масови.

Ако приемеш, че всеки трети или четвърти развод довежда до родителска война - ей къде ти е масовостта.

Общи условия

Активация на акаунт