Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 834
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • Вестерос
Прекрасна е  Heart Eyes

След няколко дни след поливането срещу мокриците, сякаш още има. Ще изчакам още 1 седмица и ще сложа другата половина. Ако не се махне, ще пробвам с пръскалото.

Вече и пъпките ми овяхнаха   Cry

# 226
След няколко дни след поливането срещу мокриците, сякаш още има. Ще изчакам още 1 седмица и ще сложа другата половина. Ако не се махне, ще пробвам с пръскалото.

Вече и пъпките ми овяхнаха   Cry

самоцитирам се

Това са вид дребни мокрици.
Купуваш препарат срещу пълзящи вредители и пръскаш според схемата на етикета.

[
забравих да спомена. Пръскаш и вътре кашпата или подложната чинийка - и там също обичат да ходят.... но те имат и инкубационен период и трябва ново пръскане но според препарата- дали след 7 или след 14 дена.

Аз изрично писах че с такива препарати не се полива ежедневно.Няколко пъти подчертах че поливате еднократно и после отново след 7-14 дена според инструкцията. Къде ме прочетохте че е ежедневно  ooooh! Не разбирам защо да пиша повече като ме четете през ред. Така заедно с мокриците си убивате и растението, горите пъпките то а най-вероятно и корените. Няма растения което да издържи ежедневно поливане с препарат убиец на вредители.

Тифани
гледах снимките- той цветоноса направо е заминал. Няма начин да разберем обаче дали е от стрес
 или времето му е минало.

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 23:35 от _re_ge

# 227
Аз да се оплача,че някаква зараза е тръгнала по моите,изгнива им точката на растеж и изсъхват всички листа.Днес изхвърлих поредната,хем не ги поливам заедно......  Confused

# 228
Здравейте, имам едно притеснение, днес като се прибрах и видях,че на орхидеята ми са и изпадали цветовете. От няколко дни бяха увяхнали, но цветето не е за поливане. Гледам, че и края на цветоноса сякаш е увяхнал. Може ли това да е нормално, при условие, че е от 3-4 седмици при мен.
Публикувам снимки от днес. Според вас добре ли е?
http://vkremakova.snimka.bg/flowers/19-06.870514

Здравейте, моля който разбира да ми помогне с моя проблем или поне да ми каже всичко наред ли е?  newsm78 Praynig

# 229
Увяхва,това си е

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 23:42 от _re_ge

# 230
Аз да се оплача,че някаква зараза е тръгнала по моите,изгнива им точката на растеж и изсъхват всички листа.Днес изхвърлих поредната,хем не ги поливам заедно......  Confused

Наде
Да не е като на Таня?
При нея така голяма част от фалчетата боледуваха.

# 231
  • Вестерос

Вече и пъпките ми овяхнаха   Cry

самоцитирам се

Това са вид дребни мокрици.
Купуваш препарат срещу пълзящи вредители и пръскаш според схемата на етикета.

[
забравих да спомена. Пръскаш и вътре кашпата или подложната чинийка - и там също обичат да ходят.... но те имат и инкубационен период и трябва ново пръскане но според препарата- дали след 7 или след 14 дена.

Аз изрично писах че с такива препарати не се полива ежедневно.Няколко пъти подчертах че поливате еднократно и после отново след 7-14 дена според инструкцията. Къде ме прочетохте че е ежедневно  ooooh! Не разбирам защо да пиша повече като ме четете през ред. Така заедно с мокриците си убивате и растението, горите пъпките то а най-вероятно и корените. Няма растения което да издържи ежедневно поливане с препарат убиец на вредители.

гледах снимките- той цветоноса направо е заминал. Няма начин да разберем обаче дали е от препарата или времето му е минало.

Да, ре ге, полях във вторник и сега по-нататък със сигурност пак ще поливам, затова писах след седмица 2, но още има, виждам ги=следователно за мен този препарат, който ми дадаха не действа. Аз веднъж съм поливала, не съм писала никъде ежедневно  Embarassed Написано е, че дори и след няколко дни още има мокрици. А смятах, че до ден два след поливането ще измрат.

и  newsm78 аз снимки след поливане не съм качвала  Rolling Eyes

# 232
На Тифани за цветоноса писах,но от телефона и съм пропуснала името.

Не не поливай отново тези отрови трябва да са внимателно дозирани,мокриците мрат веднага,ако не след 10тина дена не по рано с друг вид препарат.

Сега се сетих че може с много бледо розов разтвор на калиев перманганат.но внимателно убива всички но  гори корени.

# 233
  • Вестерос
Добре, просто ще ида в друг магазин и ще питам там за друг препарат, но ще изчакам както писах и по-горе.

Иначе относно този препарат- пакета, който ми дадоха ми казаха да го разтворя или целия в 4л вода, или половината в 2. И аз разтворих половината в два и от разтвора, както ми казаха, една кафена чаша да взема и с него да полея. Но ефект нулев  Tired

Все пак не можах да разбера кои снимки си гледала, защото аз бях качила няколко от преди да видя за мокрици и си имаше тогава и пъпки и цветове 4-ри, като ви питах дали е за поливане  Confused

# 234

Много благодаря за отговора.   Hug  Добре ли ще направя да изрежа цветоноса и изсъхналите корени?

# 235
Много благодаря за отговора.   Hug  Добре ли ще направя да изрежа цветоноса и изсъхналите корени?

Изсъхналия цветонос ДА
Корените НЕ -те не са сухи,така изглеждат!

# 236
Тифани

Връщам се да търся снимки с пъпки!

# 237
  • Вестерос
Аз си намерих поста стария, но много странно , че снимките не излизат  newsm78

# 238
  • Вестерос
Пак съм аз с въпрос: За поливане ли ми е? Според мен -не още, но не съм сигурна  Thinking
Също така на едната снимка се вижда къде е имала преди това цветонос и сега стои така изсъхнало. Така ли да го оставя?
Скрит текст:

На последната снимка от светкавицата жълта е излязла основата на листата, на живо е светло зелена.

Ето го, ето пак снимките

Скрит текст:

А тази ми е от като я донесоха в нас и я преместих на втория ден вътре, че явно й е било топло и почнаха цветовете така да стават, да се свиват и след 5 дена паднаха
Скрит текст:

А сега след като полях с препарата ми изсъхнаха пъпките.

# 239
Тези снимки съм ги виждала.
но на тях няма пъпки!

когато прецъфява цветът листчетата му стават по-прозрачни и сухи и долната част на устната се затваря като кутийка.

Общи условия

Активация на акаунт