Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 802
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Уффф, извинявам се за снимките.  ooooh! Оправих линковете. (Май!  Joy)

# 301
Здравейте , нова съм в темата и бих искала вашето мнение по един проблем с моята орхидея Peace
Имам мини орхидея, на която от една година не и расте цветонос, но и излизат нови листа постоянно.Проблема ми обаче идва от там, че винаги като и налея вода в кашпата за да я поливам и на повърхността излизат много микроскопични бели неща , които мърдат .Приличат на миктоскопични червейчета. Незная дали са опасни за цветето и трябва ли да я лекувам с нещо?
Поздрави , страхотни цветя имате   bouquet  bouquet  bouquet

# 302
_re_ge, благодаря много за инфото за онцидиума! Hug

Пръстта каква е не знам - прилича си ми на нормални борови кори, не съм го пресаждала това чудо. Simple Smile

Излезе нова булба, но старите не се сбръчкват повече от това, което са в момента. Аз още като го купих цъфнал бяха леко сбръчкани и все така са си.

До новата булба сега излиза нещо съвсем ново, ама е под сантиметър още - уви ми се струва на втора булба, а не на цветонос. Sad  Не знам, стискам палци!

И да се похваля! Върви ми на орхидеено клошарство! Simple Smile Преди време една колежка ми даде 2 поомършавели фаленопсиса, а днес ми донесе още 6 големи и 2 мини!!! Направо лудница! Simple Smile Е много са зле милите - неполивани и изсъхнали и т.н., обаче са си с корени и всичко и нямат нагнило. Не знам от къде ги взима/намира, ама искам още Simple Smile Simple Smile Simple Smile

А, и вчера си купих една тъмно червена красавица от Кауфланд за 10 кинта и много се кефя newsm44

# 303
  • Варна
Цветоносът на минито ми стана на кейки Shocked Много съм възмутена значи Crazy Дали защото го преместих една идея по-навътре на цветарника не знам, но... явно няма да цъфти това лято.

# 304
УФ
аз имам една орхидея която пусна две кейкита на цветнос . Разсадих ги и и ги гледах няколко години. Тази година нещо се показа на стъблата на кейкитата  и се зарадвах. и двете имат пак кейкитози път на стъблата . Ужас и никакъв цъфтеж!

# 305
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Desktop/11665522_917901571608271_3977691079113791435_n.jpg Bih iskala da vi popitam kato po opitni ot men,tovo koeto se vijda tochno pod stariq otrqzan cvetonos dali mi izbiva nov ili mi se iskaa haha  Grinning Thinking

# 306
Пристигнаха ми и са много красиви,като остане време ще кача снимки.Едната е с 15 цвята поне и 10 пъпки.Искам да ви питам дали е вярно,че трябва да ги слагаш под чешмата за да се измиват корите,които лесно се осоляват?

# 307
Момичетааааа, помооощ! Sad

Онзи ден пресадих в нови кори подарените ми орхидеи, минитата бяха във сфагнум. Нямам друг затова отделих орхитата от него, измих ги добре, сфагнума го намокрих, за да ги отделя като начало де. СЛед това ги пресадих обратно в оригиналния сфагнум. Днес сутринта видях, че коренчетаата им са започнали да хващат мухъл!

Явно съм омазала всичко!

Какво да правя сега?

# 308
Здравейте!
Днес си добавих тези красавици към моята колекция от орхита.
Впечталение ми направи това и това на жълтата ми прелестница.Въпроса ми е има ли шанс поне едно от двете да е цветонос или бебе? newsm78

# 309
Росито, на мен ми приличат на въздушни коренчета по-скоро.....

Оффф, аз извадих минитата от сфагнума и сега са разстелени на една хартия да съхнат - и орхитата и сфагнума......

Обаче май съм ги прецакала - корените са омекнали много Sad

# 310
  • Варна
Впечталение ми направи това и това на жълтата ми прелестница.Въпроса ми е има ли шанс поне едно от двете да е цветонос или бебе? newsm78
Първото ми прилича на цветонос, второто на корен.

Ohayo,
невъзможно ми изглежда корените да се прецакат за 2 дни... Сигурна ли си, че не са били проблемни и преди да пресадиш?

# 311
Здравейте, някой от вас поръчвал ли си е цветя, от тук

https://www.facebook.com/borsazacvetia?fref=ts

Ако сте взимали, споделете мнение-дали сте останали доволни.
Знаете ли магазин в град Бургас, където да продават мини орхидеи?

# 312
  • София
А в кой град се намира тази борса?

# 313
  • София
А в кой град се намира тази борса?

Цитат
Заповядайте при нас!
Адресът ни е: гр. София, ул "Обелско шосе" 8, близо до метростанция "Сливница"
https://www.facebook.com/borsazacvetia/info?tab=page_info  Wink

# 314
Ами, минитата ми ги подариха преди 2 дни пресъхнали съвсем. Трябваше да ги намокря много добре, за да махна сфагнума. Въпросът е, че тогава, след навлажняване корените си бяха твърдички. И после за 24 часа в мокрия сфагум и хванаха мухъл. Сега съм ги извадила и съхнат, довечера, като се прибера, ще ги върна в сфагнума - корените ще са вече сухи, а сфагнума само леко влажен, не мокър, както вчера. Дано оцелеят!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт