Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 615
  • 774
  •   1
Отговори
# 555
Ах! Чудесен орхидеен перваз Heart Eyes ! Като адвокат на светложълто-зеленикавите предлагам да си вземеш и една такава Whistling .
А бебето е тоолкова сладко! И аз исках, затова тази година оставих прецъфтелите цветоноси, ама те повечето пожълтяха и все пак ги отрязах. Останаха само 3-4 клечки да ми вадят очите Joy .

ох тези пръчки и мен ме дразнят. Тази година з апореден път оставих няколко , те станаха едни такива изгънати, само на края цветчетата и натежават изглеждат ми едни такива- надявам се тези които го дразни това д аме разберат какво имам впредвид . от спяща пъпка само едно отклонение имах и то на два цветоноса по три цветчета- мъка- беше по добре да са 6 ама на един цветонос. А за бебетата, на мен ми пускат бебета веднага ако ще пускат такива но на стара пръчка нищо не ми пораства. Освен това логично премислено за какво ми е това бебе. Да имам оранжерийка от 300 квадрата ще е наред... ама сега и без това има борба за квадратура .По добр да си купя за 10лева раззцветка която нямам.

Междудругот имам фалче което ми пуска трето бебе ( е този път вече на стъблото д ане мога да го деля ) . имам го вече не помня от кога- сигурно повече от 5-6 години. нито то цъфти нито бебетата цъфтят. Едното бебе пусна бебе. Омръзна ми  ooooh!

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 13:18 от _re_ge

# 556
  • Ænima/Albuquerque
Едното бебе пусна бебе. Омръзна ми  ooooh!

hahaha hahaha hahaha

Иначе си права за бебетата. Няма какво толкова да ги правиш, същите са като майките, обаче лично аз много им се вълнувам.  Blush

# 557
_re_ge , благодаря ти!
Да, от върха започват да жълтеят и като стигнат до основата падат. Днес падна поредното листо.
Дано се спре с този листопад и да не я загубя. Rolling Eyes

# 558
_re_ge , благодаря ти!
Да, от върха започват да жълтеят и като стигнат до основата падат. Днес падна поредното листо.
Дано се спре с този листопад и да не я загубя. Rolling Eyes

при толкова корени малковероятно!!! но аков се пак  тя има проблеми предричам че ще пусне бебе до месец !

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 14:55 от _re_ge

# 559
Ох, чакам заплата другата седмица, и ще тичам за още. Оказа се, че един перваз събира пет големи орхидеи и две малки. А, аз имам още два перваза. Смятай...  Blush
Облизвам се нетърпеливо Laughing .

И на мен би ми било супер вълнуващо да имам кейки - да [опитам да] отгледам едно такова никакво растенийце до цъфтяща хубавица. На другите не държа особено, но ми се иска ето това мъниче с цветонос от розетката да има желание и сили да се възпроизведе Praynig :

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 16:44 от Impala

# 560
  • Ænima/Albuquerque
Оу, каква е хубава!  Heart Eyes

# 561
Със сигурност ще го направи!
особенно като гледам с каква любов са пробити дупките на саксийката, не може цветето да не отблагодари за такова отношение!

# 562
Мдам, видно е, че обичам мнооого надупчени саксии Laughing . За целта съпруга ми ми направи една нарочно подострена отвертка.
PS. Сега е момента да го похваля, че спря да се опитва да мърмори ("Още ли?" / "Колко станаха?" / "Не ти ли стигат вече?" Shocked ) и даже помага при поливането.

# 563
  • Ænima/Albuquerque
Мдам, видно е, че обичам мнооого надупчени саксии Laughing . За целта съпруга ми ми направи една нарочно подострена отвертка.

Аз с бормашина действам.  Twisted Evil

# 564
Момичета, чета ви и от известно време се питам за това дупчене на саксийките.  newsm78 Задължително ли се прави??? Моите не съм ги пипала, но ако нещо бъркам веднага отивам да ги дупча Simple Smile
Имам въпрос и относно топсина и фугницида - определени марки ли ползвате или просто отивам в аптеката и казвам, че искам да ми дадат този препарат  Thinking Мнооого ми е объркано с тези средства за дезинфекция и борба с вредителите и изобщо с препаратите  Mr. Green
Иначе много искам и аз да ви се похваля (когато бебчо ми остави време ще кача снимки) първата ми орхидея, която изкара 2 цветчета от една спяща пъпка, сега започна да си прави бебе между тези 2 цветчета. Интересно ми е какво ще се получи, но като ви чета ми се струва суперррр страшно когато дойде момента да я отделя. Имам и една орхидея, която ми подариха, изцяло в сфагнум и ме е страх да не я уморя. Какво ще ме посъветвате - да я преместя ли в кори или да си я оставя така?

# 565
  • Ænima/Albuquerque
като ви чета ми се струва суперррр страшно когато дойде момента да я отделя.

Страшно си е. Аз още не мога да се съвзема от стресът. Адски се притеснявам за бебочето.  Confused

# 566
Момичета, чета ви и от известно време се питам за това дупчене на саксийките.  newsm78 Задължително ли се прави??? Моите не съм ги пипала, но ако нещо бъркам веднага отивам да ги дупча Simple Smile

Покажи първо саксиите и веднага ти отговарям има ли смисъл. . Както и ми пиши как поливаш и на колко време и дали обичаш да поливаш. това също е от значение.

за орхидеята в сфагнума също ще отговоря като ми напишеш каквото те питах - свързано е ...

# 567
Ще се вмъкна, за да уточня.
valeria,
Не е задължително дупченето. Виждала съм орхидеисти, постигащи отлични резултати в непродупчени саксии, дори в непрозрачни. Въпрос на условия и предпочитан стил/начин на грижа е.
Стигнах до моите саксии-решето Laughing заради, от една страна, високата влажност, мекия климат и, от друга, субстрата само от средни и дребни кори. Така поливам маалко по-често от максимално възможното, но намалявам риска от гниене на корените.
Ако твоите орхидеи се чувстват добре в непродупчени саксии, нека си останат така Hug .
PS. За препаратите ще си затрая - усещам, че съм с отклонения Mr. Green .

# 568
Моите саксии са нормални за орхидеи и не са дупчени. Използвам едър субстрат обаче. Интересното е, че единствената ми орхидея, цъфнала в домашни условия, е в голяма прозрачна саксия от твърда пластмаса - купих си я преди време от практикер. И напоследък прочетох, че тези саксии са неподходящи за орхидеите, защото дупките на дъното са твърде малко и корените се задушават и изгниват вътре. Обаче моята расте, та се къса, че и цъфти даже. Според мен субстратът има основно значение, а може просто да съм извадила късмет с условията Simple Smile

Днес нали поваля, реших да извадя орхидейките на естествено оводняване Simple Smile Мъжа ми ме наплаши, че дъжда може да има неприятни вещества от всички газове и замърсявания, но аз съм смела и си мисля, че им хареса.

# 569

PS. Сега е момента да го похваля, че спря да се опитва да мърмори ("Още ли?" / "Колко станаха?" / "Не ти ли стигат вече?" Shocked ) и даже помага при поливането.

пожелавам ти от сърце да минете скоро в следващата фаза , която е :

моят мъж : фалчета фалчета като отворя някой шкаф имам чувство че от там ще изкочи фалче. Вече си доказахме че можеш да ги въдиш  - хайде сега да преминем на нещо екзотично -  вандички, цимбита, пафчета -време е да докажеш че и там се справяш ...

Общи условия

Активация на акаунт