Отговори
# 15
Невероятна тема, не мога да повярвам Simple Smile
Мислех, че само децата са способни да твърдят, че мъжката мишка се нарича плъх, мъжката сърна - елен и мъжката котка - куче.

# 16
  • Кърджали
А защо белите мечки не ядат пингвини? Rolling Eyes   Не знам защо, но първо за това се сетих като отворих темата.

С този въпрос ни посрещна доцентът ни по зоология. Седиш и слушаш после отговори....

# 17
Пингвините обитават южния полюс,а белите мечки северния полюс.
И чайката и гларуса са от семейство чайкови.
Гларусът е по едър и с жълти крачка.Чайката е по -дребна и тъмни крачка.

# 18
Живеещи по морето са ми казвали, че е едно и също. Просто във Варна му казват чайка, а в Бургас - гларус.

# 19
 Hug
Не,не са едно и също.

Пингвините обитават южния полюс,а белите мечки северния полюс.
И чайката и гларуса са от семейство чайкови.
Гларусът е по едър и с жълти крачка.Чайката е по -дребна и тъмни крачка.

Много често гларусите тормозят чайките,крадът им храната,малките,яйцата и ги избиват.Виждала съм гларус да развързва с човка торбичка с храна.Беше оставена върху контейнер за боклук,явно някакви остатъци.Виждала съм как се спуска пикирайки след врабче,учещо се да лети и го погълна.

# 20
Гларус е средиземноморската белоглава чайка. Понякога погрешно наричат гларус сребристата и жълтокраката чайка. Това е, общо взето. Simple Smile

# 21
  • Пазете Гор
Мъжкото на чайка е чай.

Гларусът не птица, а тип поведение.

# 22
 Hug

Мъжкото на чайка е чай.

Гларусът не птица, а тип поведение.
Съгласна!

# 23
Живеещи по морето са ми казвали, че е едно и също. Просто във Варна му казват чайка, а в Бургас - гларус.

Няма такова нещо. Знаеш ли песента "Бургаски вечери"?
Цитат
Там е зеленият бряг на мълчанието Чайки и гларуси там не летят.

Laughing Пояснявам, че гларусът е вид чайка.
Гадинките са ми задигали храна от ръцете.

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 08:38 от cordelia

# 24
Ахххххх така да ги мразя тези гадове!!! Даже вчера влязох в ръкопашна схватка с два индивида. Имам голяма открита тераса на последен етаж. Вчера чувам някаква неразбория, излизам и виждам една мръсна гад захапала главата на друга мръсна гад и я дърпа и кълве в близост до свещеното барбекю. Излизам аз , викам, тропам, ритам няма братче- яко са се задърпали а отгоре кръжи и дриска многобройна публика. Накрая се изнервих и ги зачесах с маркуча, с който мием балкона от многобройните им ежедневни дрисни. Размислиха и преместиха боя някъде другаде. Ужасни същества са това, грачат от 5 сутринта , хлопат ужасно по ламаринения покрив, носят ми всякакви боклуци, кокали и прочее от казаните...И разбира се дрискат навсякъде...

Всъщност по-гадните твари са двамца от съседни блокове, които редовно им хвърлят разни останки и затова има толкова много гад наоколо. В смисъл при съседите им е бюфета, а очевидно при мен е тоалетната...

Та по темата на тия големите сивите, долни твари им викам гларуси.

Е, няма такъв смях - направо цвиля вече и сълзи ми текат. Наистина са ужасни и мислех, че виреят само покрай водни басейни, ама не - близо до планина живея, най-близкия океан е на 1000 км и е пълно с гларуси и все такива нахални и неприятни. По-дребни са обаче, тъй че ако попадна в схватка може и да изляза победител.

# 25
  • Куциндрел
Нахални са да, могат да ти отмъкнат целия боклук или вечерята от скарата на балкона.
Но пък почистват града от хвърлените по земята хранителни отпадъци.
Е, могат да ти вземат баничката от ръката, ама....
Може би съм от малкото, които ги харесват.

# 26
Ха ха, много весела тема. Чайки и/или гларуси има в София на жълтите павета. Мотаят се около Министерския Съвет, а с колегите се шегувахме, че е защото обичат боклуци.

Иначе са различен подвид на вида птици.

# 27

Много често гларусите тормозят чайките,крадът им храната,малките,яйцата и ги избиват.Виждала съм гларус да развързва с човка торбичка с храна.Беше оставена върху контейнер за боклук,явно някакви остатъци.Виждала съм как се спуска пикирайки след врабче,учещо се да лети и го погълна.

Брей, егати претодактила...

По темата - аз знам, че гларуса е вид чайка и има мъжки гларус и женска гларуска. Тука, в София, си имаме на покрива на Университета.

# 28
В България се срещат различни видове чайки. Обикновено големите, с най-много бяло, са дърти екземпляри. По-младите са с по-сиво оперение. Тук има едно изследване http://gull-research.org/cachinnans/05cysept.html, ако някой иска да разгледа. Самите специалисти се затрудняват да определят точния вид, защото съществуват и хибриди. Какво остава за нас, незапознатите. Забелязала съм, че в Бургас казват чайки на малките гадинки, а гларуси на големите, в повечето случаи.

# 29
Нахални са да, могат да ти отмъкнат целия боклук или вечерята от скарата на балкона.
Но пък почистват града от хвърлените по земята хранителни отпадъци.
Е, могат да ти вземат баничката от ръката, ама....
Може би съм от малкото, които ги харесват.

И аз ги харесвах (тук са и първият знак за идващата пролет, въпреки замръзналото море, радвах се ужасно да ги чуя)
Но това само докато не ме нападнаха
Тъпото им дебело пиле беше паднало и седеше насред шосето и аз с цялата си тъпотия да се опитам до го изгоня от пътя
Мама му и тате му ме нападнаха и почнаха да бомбардират, скрих се под едно ниско дърво, те пикираха около него
После прибягах до колата, когато половинът я докара, цялата я оср..а
После ме беше страх дълго време, висяха на покрива на една къщичка до входа и ме дебнеха гадовете, явно имат памет за хора
Че и колата бяха запомнили и поне месец я ...

Тъпото пиле вися на шосето няколко дни
Всеки спираше и чакаше да се махне, а родителите му през това време влизаха в битка с колата

Общи условия

Активация на акаунт