Отговори
# 30
Скрит текст:
Нахални са да, могат да ти отмъкнат целия боклук или вечерята от скарата на балкона.
Но пък почистват града от хвърлените по земята хранителни отпадъци.
Е, могат да ти вземат баничката от ръката, ама....
Може би съм от малкото, които ги харесват.

И аз ги харесвах (тук са и първият знак за идващата пролет, въпреки замръзналото море, радвах се ужасно да ги чуя)
Но това само докато не ме нападнаха
Тъпото им дебело пиле беше паднало и седеше насред шосето и аз с цялата си тъпотия да се опитам до го изгоня от пътя
Скрит текст:
Мама му и тате му ме нападнаха и почнаха да бомбардират, скрих се под едно ниско дърво, те пикираха около него
После прибягах до колата, когато половинът я докара, цялата я оср..а
После ме беше страх дълго време, висяха на покрива на една къщичка до входа и ме дебнеха гадовете, явно имат памет за хора
Че и колата бяха запомнили и поне месец я ...

Тъпото пиле вися на шосето няколко дни
Всеки спираше и чакаше да се махне, а родителите му през това време влизаха в битка с колата

Ахаха, точно това ми се е случвало. Само че пилетата бяха няколко и тичаха по пътя. Аз искам да ги спася от колите, а майка им пикира и иска да ми изкълве очите.

# 31
  • София
И аз ги харесвам, защото крякането им ме настройва морски и лятно.  Grinning Вярно, не съм влизала в схватка с гларус.
За сребристата чайка а.к.а. гларус ясно, а какъв вид са тези малките и белите, които доскоро наивно смятах за прости чайки?
Гларуси има в София доста около гарата, и при театър София.  Grinning

# 32

Много често гларусите тормозят чайките,крадът им храната,малките,яйцата и ги избиват.Виждала съм гларус да развързва с човка торбичка с храна.Беше оставена върху контейнер за боклук,явно някакви остатъци.Виждала съм как се спуска пикирайки след врабче,учещо се да лети и го погълна.

Брей, егати претодактила...

По темата - аз знам, че гларуса е вид чайка и има мъжки гларус и женска гларуска. Тука, в София, си имаме на покрива на Университета.
Има и едни живеят на покрива на Министерския съвет и президенството. И то отдавна са там.

# 33
На последния етаж сме. Над нас нямаме лоши съседи, а гларуси.

# 34
Никога не съм виждала гларуси в София. Да не ги бъркате с гълъби?

# 35
  • Куциндрел
Скрит текст:
Нахални са да, могат да ти отмъкнат целия боклук или вечерята от скарата на балкона.
Но пък почистват града от хвърлените по земята хранителни отпадъци.
Е, могат да ти вземат баничката от ръката, ама....
Може би съм от малкото, които ги харесват.

И аз ги харесвах (тук са и първият знак за идващата пролет, въпреки замръзналото море, радвах се ужасно да ги чуя)
Но това само докато не ме нападнаха
Тъпото им дебело пиле беше паднало и седеше насред шосето и аз с цялата си тъпотия да се опитам до го изгоня от пътя
Скрит текст:
Мама му и тате му ме нападнаха и почнаха да бомбардират, скрих се под едно ниско дърво, те пикираха около него
После прибягах до колата, когато половинът я докара, цялата я оср..а
После ме беше страх дълго време, висяха на покрива на една къщичка до входа и ме дебнеха гадовете, явно имат памет за хора
Че и колата бяха запомнили и поне месец я ...

Тъпото пиле вися на шосето няколко дни
Всеки спираше и чакаше да се махне, а родителите му през това време влизаха в битка с колата

Ахаха, точно това ми се е случвало. Само че пилетата бяха няколко и тичаха по пътя. Аз искам да ги спася от колите, а майка им пикира и иска да ми изкълве очите.
Това е нормално и за другите птици.
Виждала съм гарги, които пазят малкото. Ято гарги...

# 36
  • София
Никога не съм виждала гларуси в София. Да не ги бъркате с гълъби?

Определено не.  Crazy

# 37
  • Варна
Simple Smile, Чайки почти няма във Варна, вече.
Имаме Гларуси, които са по-големи и по-агресивни.
Гларусите са внесени(мисля, че беше от Дания) от Фердинанд, който бил заклет любител орнитолог.
Благодарение на агресивността си те почти изместват чайките по северното черноморие и по-често се срещат около Бургас. Да - гонят гълъби, врабчета и котките по кошовете ...
Вече трета година една Гларуска си е харесала едното крило на покрива на кооперацията - първо роди едно, миналата година - две, таз година три! (страх ми е да си помисля, догодина Simple Smile )
Уж трета година и продължава да ми прави проблем като изляза на терасата Simple Smile)), идва по-близо и почва да ми се кара Simple Smile. Покрива се превръща всяко лято в костница.

# 38
  • София
Не знаех, че ги има и на други места в София, аз само при президенството съм ги виждала, тоест виждам ги всеки ден Simple Smile В интерес на истината и аз винаги съм се чудила каква е разликата, радвам се, че най-после разбрах Simple Smile

# 39
 Hug

Ха,и в София,а и в по-голямите градове има доста гларуси.Спомних си една друга случка.Голямият ми син тогава 11 годишен се качва с едно приятелче на покрива на блока. ooooh!Покрива е плосък,а някой забравил стълбата и капандурата отворена.Горе било пълно с мътещи гларуси,имало и доста излюпени.Децата били просто любопитни,а те са и доста кротки по характер.Просто погледали и след като гларусите ги атакували се прибрали веднага.Само,че гларусите вече ги маркирали. LaughingПърво цял месец не смееха да се покажат навън по светло.И второ,запомнили им и дрехите.Простирам си прането навън(висящ навън простор) и след малко цяло ято гневни гларуси го атакуваха и наакаха. Mr. GreenИзпрах го отново и пак се случи същото.Спрях да простирам навън за цялото лято.Добър урок,а?

# 40
Значи из цяла София има чайки, аз мислех, че са рядкост. Не съм имала близки срещи, за щастие, само отдалече ги наблюдавам.

# 41
  • Куциндрел
Спомням си една ваканция във Варна, купили сме еклери и аз забравям за гларусите и ги оставям на балкона. Mr. Green Сутринта с периферното си зрение виждам как един кацва на балкона. Софиянеца с мен се радва - ааа, виж кацна гларус. А аз викам - еклеритее, еклеритееее, излизай да го гониш. Mr. Green
После обяснявах, че гларус не каца на балкон, щото няма какво друго да прави.

# 42
  • Пловдив
Оф, и аз ги мразя. Около нас е пълно с тях. Имат гадния навик през нощта около 3-4 часа да си устройват разпявка. Преди два дни пък такава гадина се беше изкензала на терасата. Улучила отворения прозорец, акото се изпльокало на парапета и опръскало и вътрешния прозорец. Все едно с вар беше напръскано. В училището на децата съм виждала да убиват и изяждат гълъб. Иначе наоколо си имаме синигери, свраки, кълвачи, от 2-3 години имаме и сойки, но гугутките и врабчетата намаляват.

# 43
Предишните ни прозорци се отваряха хоризонтално, обожаваха да ги бомбардират, а после нямаше измиване тази гнус

В Бургас живееха на гаража точни срещу спалнята ни, разпяване всяка сутрин в 6.00
Идиоти съседи ги хранеха, но те живееха на високо и не виждаха за каква гнус ставаше въпрос

Веднъж един ранен от котка гларус беше скокнал в торбата на току-що прострян горен чаршаф
Милата ми баба кисна чаршафа в белина цял месец (беше много спестовна и нищо не хвърляше, ама изхаби вода за три нови сигурно тогава)
Не се изми смрадта и накрая се предаде и го изхвърли

Помня как след 15ч идваха на плажа и разхвърляха всички кошчета по пясъка и ставаше едно голямо сметище

# 44
Simple Smile, Чайки почти няма във Варна, вече.
Имаме Гларуси, които са по-големи и по-агресивни.
Гларусите са внесени(мисля, че беше от Дания) от Фердинанд, който бил заклет любител орнитолог.
Благодарение на агресивността си те почти изместват чайките по северното черноморие и по-често се срещат около Бургас. Да - гонят гълъби, врабчета и котките по кошовете ...
Вече трета година една Гларуска си е харесала едното крило на покрива на кооперацията - първо роди едно, миналата година - две, таз година три! (страх ми е да си помисля, догодина Simple Smile )
Уж трета година и продължава да ми прави проблем като изляза на терасата Simple Smile)), идва по-близо и почва да ми се кара Simple Smile. Покрива се превръща всяко лято в костница.
В София така агресивни са свраките и враните. Унищожават яйцата на пойните птички, гонят врабчетата и гълъбите и ги изместват от ареала им.

Свраките са отвратителни вредители, които трябва да бъдат отстрелвани за регулиране на популацията им всяка година, но понеже всички са мноо еко вече и накрая в България ще има само бездомни кучета, гларуси, свраки, врани, бръмбар корояд, хлебарки и еко активисти....

Общи условия

Активация на акаунт