Отговори
  • Varna, Bulgaria
Една тема, която не е свързана с домашни любимци - с котки,кучета, зайци, пернати и т.н. Реших, че мястото на темата е тук - защото не видях подфорум за диви животни. Ако мястото не й е тук - моля за извинение. Ако ви дразни самата тема и затова че задавам въпроса си - моля за извинение

Но една тема, която пускам поради:
1. Това че това е форум с голяма посещаемост - и разчитам да се включите с обективни знания по зоология, относно половете на чайките и гларусите. А дано се намерят потребители със знания по зоология (наука за животните)
2. Защото тази тема и въпроса ми в нея е породен от един спор - Мъжка чайка или Гларус?

Значи аз твърдя че няма мъжка чайка, а само женска. А мъжкия пол на чайката е наименован ГЛАРУС
Отсрещната страна - вече 2 мнения има относно това твърдение - е на мнение че дгларусите са отделен животински вид в 2 пола, чайките - отделен животински вид в 2 пола
.

Търсих в гугъл, търсих инфо във форуми за птици (но в животинските форуми не намерих). В гугъл и в уикипедия се загатва малко инфо - че чайките са в мъжки и женски пол. но никъде не пише че гларусите са в мъжки и женски пол - или поне аз не намерих.

И така, базирайки се на базата на познанията по зоология - какво знаете? Мъжка чайка или мъжки гларус (като пол на чайката); или чайката и гларуса са 2 различни животински видове с 2 пола - мъжки и женски.

# 1
У нас мисля се срещат поне 10 вида чайки/гларуси и се съмнявам, че някой, който не е орнитолог ги различава.
Конкретно на въпроса.....по-скоро женския гларус е чайка:)))

# 2
Гларусът е от семейство чайкови и род чайки,  което на латински е Larus.
Ето тук можеш да прочетеш повече: http://en.wikipedia.org/wiki/European_herring_gull

Не разбрах много въпросът, но предполагам мислиш, че по-дребните и сивкави са женски и са чайки, а големите бяло-сиви са мъжки и са гларуси?

Всъщност са едно и също, просто дребните сивкави са млади Laughing Това може би е мама със сина си или някой орнитолог ще каже  Laughing Ето ги:

Чифтосване:

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 05:32 от Барелина

# 3
  • Варна
Винаги съм мислела, че са различни.
Мен чайка не ме е нападала, докато гларус - да, да ми вземе храната от ръцете.

Имат различен характер. Гларусите са ужасно нахални, грачат ужасно, докато чайките не.

# 4
Какво казват орнитолозите:  Simple Smile

http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=248642

# 5
Гларус, чайка, все дразнещо кря кря кряяяяя.

# 6
Ахххххх така да ги мразя тези гадове!!! Даже вчера влязох в ръкопашна схватка с два индивида. Имам голяма открита тераса на последен етаж. Вчера чувам някаква неразбория, излизам и виждам една мръсна гад захапала главата на друга мръсна гад и я дърпа и кълве в близост до свещеното барбекю. Излизам аз , викам, тропам, ритам няма братче- яко са се задърпали а отгоре кръжи и дриска многобройна публика. Накрая се изнервих и ги зачесах с маркуча, с който мием балкона от многобройните им ежедневни дрисни. Размислиха и преместиха боя някъде другаде. Ужасни същества са това, грачат от 5 сутринта , хлопат ужасно по ламаринения покрив, носят ми всякакви боклуци, кокали и прочее от казаните...И разбира се дрискат навсякъде...

Всъщност по-гадните твари са двамца от съседни блокове, които редовно им хвърлят разни останки и затова има толкова много гад наоколо. В смисъл при съседите им е бюфета, а очевидно при мен е тоалетната...

Та по темата на тия големите сивите, долни твари им викам гларуси.

# 7
 Гларусът е най-голямата чайка. В България има около 16 вида чайки, а

точното наименование на популярния гларус е... Средиземноморска белоглава чайка

# 8
  • Анкх-Морпорк
Чайките са много видове, има речна чайка, черноглава чайка и тн.
Гларусите са вид чайки. И мъжки, и женски. Още се наричат сребриста чайка, а на латински - Larus argentatus.

# 9
Ако те уцелят, после няма изпиране.

# 10
  • Куциндрел
 rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Авторке, от Варна си. Кажи ми, че се майтапиш с тази тема....

Ще ти дам друга тема за мислене - Как се казва мъжка белка и въобще тез белки с кво се чифтосват?
Отговор А - със съсели.
Отговор Б - с катерици.

# 11
Гларусът е от семейство чайкови и род чайки,  което на латински е Larus.
Ето тук можеш да прочетеш повече: http://en.wikipedia.org/wiki/European_herring_gull

Не разбрах много въпросът, но предполагам мислиш, че по-дребните и сивкави са женски и са чайки, а големите бяло-сиви са мъжки и са гларуси?

Всъщност са едно и също, просто дребните сивкави са млади Laughing Това може би е мама със сина си или някой орнитолог ще каже  Laughing Ето ги:

Чифтосване:

Абсолютно точно newsm10 ! Като малка ходех често в природонаучния музей, сега обичам да водя детето, хубави спомени Heart Eyes , от малка го знам bowuu  Simple Smile .

# 12
  • Кърджали
Чайката е гларус в полет. Гларусът е кацнала чайка.
Майтапа настрана.  Другото име на Сребристата чайка (Larus argentatus) е Гларус. Освен ако доцентът ни по орнитология не ни е излъгал.

# 13
Сребрист гларус и чайка са два различни вида птици. Чайката е по дребна.

# 14

Да, това е поотрасналото малко на сребристата чайка. И по-малко съм виждала, пухкаво топче на чифт силни крака.
Сребрист гларус и чайка са два различни вида птици. Чайката е по дребна.

Това е черноглава чайка, сребристата май е по-разпространена.

Общи условия

Активация на акаунт