Но една тема, която пускам поради:
1. Това че това е форум с голяма посещаемост - и разчитам да се включите с обективни знания по зоология, относно половете на чайките и гларусите. А дано се намерят потребители със знания по зоология (наука за животните)
2. Защото тази тема и въпроса ми в нея е породен от един спор - Мъжка чайка или Гларус?
Значи аз твърдя че няма мъжка чайка, а само женска. А мъжкия пол на чайката е наименован ГЛАРУС
Отсрещната страна - вече 2 мнения има относно това твърдение - е на мнение че дгларусите са отделен животински вид в 2 пола, чайките - отделен животински вид в 2 пола.
Търсих в гугъл, търсих инфо във форуми за птици (но в животинските форуми не намерих). В гугъл и в уикипедия се загатва малко инфо - че чайките са в мъжки и женски пол. но никъде не пише че гларусите са в мъжки и женски пол - или поне аз не намерих.
И така, базирайки се на базата на познанията по зоология - какво знаете? Мъжка чайка или мъжки гларус (като пол на чайката); или чайката и гларуса са 2 различни животински видове с 2 пола - мъжки и женски.