Отговори
# 360
Ами голяма е според мен, но онзи ден като бях на лекар и имах контракция и той каза, че даже ми идвала малка дозата  ooooh!
На мен ми иска да го намаля, но тъй като пия и спазмалгон 3 * 1 първо ще се опитам да намаля и спра него, а после ще питам доктора и за магнезия. И мен ме притесняват тези лекарства и то в такива дози, ама с тези контракции май е по -опасно  Sad
Не знаех за контракциите. След като АГ така е преценил, значи го пий, важното е всичко да е наред Simple Smile

Така е  Simple Smile. Мен повече ме притеснява спазмалгона, но пробвам ли да не го пия и ми се появяват болки, сега опитвам поне малко да го намаля, ако не ще видя да го сменя с папаверин. Четох, че тези лекарства размеквали шийката, но пък щом ги изписват явно е по - безопасно с тях, отколкото без.
E_len, мисля, че магнезия смъква кръвното, имам спомени че го препоръчват като профилактика на високо кръвно  Rolling Eyes
Аз засега не съм усетила да ми се отразява, но не съм си и мерила кръвното де, само като се задържа по - дълго навън в жегата усещам, че ми пада и не ми е добре, но мисля, че бих била така и без магнезия. За нош - пато не знам, в листовката трябва да пише.

# 361
да попитам дали някои се е сблъсквал : появиха ми се точици,подкожни(на допир си е гладка кожа), ситни червени по меката част на бедрата...вече няколко дни ,тази област не ме боли, нито сърби....другата седмица съм на лекар и се чудя нормално ли е,дали нещо сериозно.....
в момента не приемам лекарства никакви....

# 362
  • В къщурката на хълма на феите
Да се включа и аз по темата за магнезия- аз пия магнерот 2×2. Отделно но шпа 3×2. Да ви питам възможно ли е но шпато и магнерота да свалят кръвното?  newsm78 .
и двете влияят директно на сърцето, защото отпускат гладката мускулатура .. напълно възможно .. аз също от време на време имам контракции, но на мен заради ниското кръвно, все още никой не смее да ми изпише нищо, да не вземат да ме уморят Mr. Green Mr. Green

боже, момичета, днес си погледнах лентичката и видях, че съм изминала половината път, а изобщо не го усетих кога мина това време този път Blush Heart Eyes

п.с. Симонка вероятно са спукани капилярчета .. сега имаш повечко и по-рядка кръв от обикновено, а и хормоните влияят различно на кръвоносните съдове .. според мен няма нищо притеснително Peace

# 363
Привет Simple Smile Как сте, дами? Аз съм на работа, както обикновено. Мисля тази седмица да ми е последна, вече ми натежава и имам болки. Аз пия Магнезиев Диаспорал - 2 прахчета на ден, защото от време на време имам контракции. Общо взето, си изкарвам акъла и когато ме стегне корема, пия и но-шпа. Все ми се струва,че ми е малка дозата. На вас какъв магнезий са ви изписали? На мен този диаспорал ми причинява ежедневна диария  #2gunfire. Мисля да го сменям...

# 364
Софи, аз съм на Магнерот, не ми докарва диария  Peace
Иначе и аз мисля тази седмица да ми е последна вече  Tired на работа съм, не ме свърта вече....корема ми опира в бюрото а аз обичам да съм плътно до бюрото и облегната на облегалката на стола, но сега вече няма никакво удобство  ooooh! Записала съм си час за понеделник за док, предупредила съм го, че ще искам болничен и така  Peace

# 365
Софи М., аз засега съм пила само Магнерот, ама и на него си пише, че може да причини диария при предозиране...
Аз бях питала личния и той ми каза, че мога да взимам някакви пробиотици за чревната флора, но за сега не съм, щото то само това не пия в момента...

# 366
благодаря ти за отговора mecani
ще видя утре да мина през лекаря може да има някое мазило за това...
сега като се огледах и на ръката имам такива точици...

# 367
Благодаря ви за отговорите  Simple Smile За пробиотиците въобще не се бях сетила. Може да си взема и да ги приемам заедно с магнезия.
Симонка, и аз имам по бедрата спукани капилярчета, като повечето ми се появиха наскоро. Няма повод за притеснение, може да се появят и по корема от разтягането на кожата. Wink

# 368
Софи питала си лекаря си за тях
дали няма мазило или нещо друго знам ли
накрая цялата ще се превърна в една червена точица Joy

# 369
  • Пловдив
Привет Simple Smile Как сте, дами? Аз съм на работа, както обикновено. Мисля тази седмица да ми е последна, вече ми натежава и имам болки. Аз пия Магнезиев Диаспорал - 2 прахчета на ден, защото от време на време имам контракции. Общо взето, си изкарвам акъла и когато ме стегне корема, пия и но-шпа. Все ми се струва,че ми е малка дозата. На вас какъв магнезий са ви изписали? На мен този диаспорал ми причинява ежедневна диария  #2gunfire. Мисля да го сменям...

И аз съм с Диаспорал, но няма диария. Може би малко по- редовно посещение на WC. Не виждам разлика от него- само малко повече енергия и толкова. Онзи ден цял ден ми е изтръпнала ръката, преди това крака. Май ще го сменям с нещо друго. Пия по едно прахче 300 мг

# 370
  • Пловдив
Днес на феталната ми казаха, че шийката на матката ми е 3,5 см- нормална, но иска пазене. Все си мислех, че това е в  нормата. Имало само малък отвор като отваряне и може би заради него се притесни. 21+2 ден седмица

# 371
Аз спукани капилярчета засега нямам, но имам чувството, че ще ми се пръсне кожата на корема от две седмици насам, уж се мажа с крем, дано не ми се появат стрии (много)

# 372
Когато пия 1 прахче, нямам проблем. Нооо с двете е кошмар. Sad
Да, питала съм мой близък лекар, а и баба ми също / сестра с дългогодишен стаж в кабинет по кожни болести / Затова съм спокойна  Wink

# 373
Днес на феталната ми казаха, че шийката на матката ми е 3,5 см- нормална, но иска пазене. Все си мислех, че това е в  нормата. Имало само малък отвор като отваряне и може би заради него се притесни. 21+2 ден седмица

Според двама лекари, при които ходих тази дължина си е супер. Единият ми каза, че под 2,5 см. се смята за скъсена...отваряне и аз имах, ама не знам още имам ли го никой нищо казва...единственото, което ме предупредиха е да не вдигам тежко, но заради контракциите, а не заради шийката.
На теб какви съвети ти дадоха за пазене? И как ти я мериха с вагинален ехограф ли?

# 374
  • Пловдив

Според двама лекари, при които ходих тази дължина си е супер. Единият ми каза, че под 2,5 см. се смята за скъсена...отваряне и аз имах, ама не знам още имам ли го никой нищо казва...единственото, което ме предупредиха е да не вдигам тежко, но заради контракциите, а не заради шийката.
На теб какви съвети ти дадоха за пазене? И как ти я мериха с вагинален ехограф ли?

Да с вагинален. Лекаря каза, че коремните не мерят правилно дължината и заблуждават само. Съвети почивки повече, но пък и аз доста се движа...Всичко е наред

Общи условия

Активация на акаунт