Отговори
# 615
  • Italia

Браво за резултатите, Елен  Hug
Още един въпрос - ехокардиографията отделно ли я правят от ФМ?
Благодаря ти, да ти се връща !  Hug
Да,ехокардиографията е отделно от ФМ и се прави от детски кардиолог. По принцип ехокардиографията се прави ако на ФМ се видят проблеми, въпреки,че в нашия случай не беше така,но както и да е...

# 616
E_len много се радвам за добрите резултати. Все така да сте добре и да растете до октомври.
Калина,  лягам по гръб и усещам нещо като пулсиране и тъй като нямам опит не знам какво точно трябва да чувствам. Иначе и ние сме много активни. Вчера на ФМ почти не се спря, непрекъснато рита с крачета и свива ръчичките в юмруче. Лекарката даже каза, че не обичало да го снимат, тъй като точно когато трябваше да разгледа личицето бебчо си сложи ръчичките пред очите и нищо не се виждаше. Станах да се разходя, беше се обърнало и когато трябваше да продължи прегледа пак се скри. Този преглед освен всичко друго си е и голяма атракция.

Ами да, то си прилича на пулсиране, първият път и аз не бях сигурна дали е това, но на другия ден видях, че кожата на корема ми се надигна и вече бях сигурна. Следващите дни усещах много слабо само като лежа по гръб, но вече започнах да различавам, че е това.
Иначе на снимките и нашето бебче си държи ръчичките пред лицето и на двете ФМ малко след като започна прегледа и си ги слага там, аз мисля, че усеща натиска по корема и затова... Rolling Eyes

Да, усещат, лекарката каза, че това е един вид защитна реакция и бягат от натиска  Laughing
Аз също забелязвам как корема ми се надига  Laughing вече съм сигурна каква е причината!

# 617
Малък зъл киборг, честити тичкащи, малки крачета.
Аз като чета всички колко често усещате бебоците взех да се притеснявам.Може би защото ми е първа бременност, но не усещам нищо.От време на време имам усещането, че ми пулсира корема, но толкова много ми се иска да го усетя, че може и да си внушавам.

В коя седмица или месец си?
В 21 г.с. Гледам да не се шашкам толкова, защото съм чела, че при първа бременност около 20 седмица започва да се усеща.Но всички около мен описват някакви ритници, не могат да спят и се чудя какво става.

И аз съм в 21ва, но чак ритници и да не мога да спя не се е случвало. Усещам го като риба докато си почивам. Не се тревожи за това. Всяка бременност е индивидуална, а и като започнат ритниците сигурно ще ти се прииска да са по-лекички  newsm10
Леко бременеене!

# 618
Desitka, много ти благодаря! Hug Лека и безпроблемна бременност и на теб! Сега се оплакваме, че не усещаме нищо, след някоя и друга седмица ще се оплакваме, че много ритници получаваме......все да има по нещо  Laughing

# 619
Здравейте момичета!
Замислих се, че трябва да питам за моята плацента как е, не съм наясно предна, задна - какво, що. newsm78
Странно, аз пък съм чувала и чела, че на басейн и спа не е добре да се ходи, докато си бременна, заради химикалите най-вече, които слагат във водите. За нашето Черноморие не знам колко е чисто, но макар че не сме планували още почивка някъде ми се ще да ида за 2-3 дни да се цопна.
Фенрис и другите, които се притесняват - четох, че движенията на бебето зависят и от майката - ако тя е уморена, стресирана, бебето не е много активно, точно поради това се усеща по-често сутрин и вечер като си легне мамата. Също е от значение дали матката е по-тясна, все пак бебето когато е малко, а разположено в голяма матка няма да се усеща толкова добре при движение. Спокойствие момичета, така казвам и на себе си като не го усетя известно време Simple Smile А като го усетя обичам да му говоря  Laughing
Викиту, майната им на шефове и колежки, животът не е само работа! Добре си постъпила! Все пак бебето сега е на преден план и трябва да се внимава повече - всяка от нас ще е на това мнение!
Споделете с какво мажете коремчета, гърди и бедра против стрии - особено ще ми е интересно да чуя дали е доволен някой от това на Палмерс?

Айде, мамите които са минали ехокардиография в Пловдив и София да споделят отзиви - при кой, колко се обръща внимание и колко се плаща. А също и в коя г.с са правили тази консултация. Имам желание да направя една такава.

# 620
Исках първо да ви изчета , но пак сте били много активни, което е добре Simple Smile

Аз започнах да усещам бебето около 18-та седмица - бяха си точно пулсации, в началото съвсем леки. Усещах ги само вечер, когато съм се излегнала. С всеки изминал ден започнах все по-ясно да усещам бебето, но главно вечер и задължително като съм в покой. 2 седмици по-късно вече и таткото усети бебчето с ръка на корема като лежах по гръб, скоро започнах да виждам и как се мърда корема ми от движенията Simple Smile Дори имам няколко клипчета. Моето като че ли е по-активно следобед и вечер след 23 часа, но може би през другото време аз съм по-активна и не мога да го усетя. Откакто усещам бебето съм много по-спокойна. Вчера обаче следобед ритниците бяха толкова силни, имах чувството, че не рита в корема ми, а направо се целеше в пикочния мехур, беше доста неприятно. Смених позата и ритниците намаляха.

Както казах, днес бях на консултация. Този път съм доволна от прегледа. Кръвното ми предния път беше 130/80 и гинеколожката ме наплаши, та ми даде задача всеки ден да го меря. Беше все около 120/80. Днес като ми го измери беше 115/70, което ме успокои. Качила съм 1 килограм от миналия месец и общо 4,5 кг. до сега (23 г.с.). Гледа ме на ехограф и каза, че главичката на бебчето е разположена доста ниско долу и ми каза да си почивам повече. Обясних й за вчерашните "ритници" в пикочния мехур, а тя каза, че това е била главичката на бебето. Казах й, че имам стягания на корема всеки ден по няколко пъти, но без болка, тя ми опипа корема и каза, че матката ми е чувствителна. Искаше да лежа поне 2 дни в болницата да ми вливат системи, но аз отказах и тя ми изписа да пия Но-шпа 3х1 и във вторник пак да отида да ме види, хем тогава ще са излязли кръвните изследвания. Гледа и за пола и каза, че е момиченце (аз знаех още преди месец, но се радвам, че се потвърди  stork-girl). Общо взето за сега продължавам да пия Феро-фолгамма, като включваме и Но-шпа. Трябва да лежа повече време наляво и да видим дали ще се поуспокоят нещата.

Ходих до частната болница, където ме водят, че лежа, за да ми издават болнични. След като миналия месец категорично отказвах да си оставя личната карта при тях, а те ме заставяха или да лежа, или да я оставя....Сега гинеколожката ме предупреди, че нямали да ми я искат да стои при тях. Така и стана, но имаше друг проблем. Първо не искаха да ми пускат болничния, защото били превишили лимита от пациенти, да ми го пуснели от утре, а аз за днес да търся друг вариант за болничен. Но не знам какво говориха с моето АГ, тя успя да ги убеди да направят едва ли не компромис с мен и повече момичета да не приемали за днес....Добре че не спориха с мен, а с АГ-то ми по телефона, че понякога нямам сили да им давам за душата на всички  Laughing
В резултат сега съм с главоболие, но лежа и се моля да не се засили, че не ми се пие и Парацетамол  ooooh!

Предварително се извинявам за дългия пост. Общо взето съм доволна, бебето беше много активно и на прегледа, единствено това с ниското разположение на бебето ме притесни малко, но пък то ще има доста време да се намества вътре Wink

# 621
Споделете с какво мажете коремчета, гърди и бедра против стрии - особено ще ми е интересно да чуя дали е доволен някой от това на Палмерс?

Мазах се с какво ли не от втори месец(Matternea, Икаров, Bepanten на Боарон, Lavilin) и все пак ми се появиха стрии по бюста преди седмица. Започнах да се мажа с кокосово и какаово масло и си усещам кожата много хидратирана. Обмислям да се пробвам да залича пресните стрии с контратубекс докато още мога да реагирам. Matternea и Икаров имат специфична миризма и не ми понесоха. От другите съм доволна. Палмерс не съм ползвала.
Ще се радвам ако някой има успешен опит в заличаването на пресни стрии да сподели.

# 622
  • При вещиците
Тинмон, аз съм с много суха и чувствителна кожа и Палмерс ми действа много добре. Ползвам това за тумбака а това за цялото тяло, иначе съм като шкурка. Не мога да се мажа с мас, а и тук няма такова нещо Wink
Шикер, браво за хубавите резултати и потвърдени розови гащи.

# 623
Аз днес болки, твърд корем.....кръст... Добре, че утре съм на ЖК и ще се оплача. Надявам се да не е нещо сериозно. Моят господинчо със сигурност си е с краката надолу, не е обърнат. Но за това има много време. Сега имат много място да се въртят.

# 624
  • ВАРНА
Здравейте момичета!  bouquet
Lili_mili, много ме развълнува първия ти пост  Hug. Добре дошла при нас   bouquet
desitka_001 и missHope, добре дошли и на вас   bouquet
Чета, че за размери на бебоците говорите. Моят юнак миналата седмица в 20с. и 1ден беше 328 грама. Тепърва започват да качват грамчета и килограмчета, не го мислете много.  Hug
Приятно изкарване на момичетата, които отиват на море.  Wink
Аз си го усещам много отчетливо "футболистчето" Wink, така си го наричаме с мъжо. За сега не ме притеснява нощем, докато спя. Стои си с главата на горе, крачетата му са ниско долу и там усещам повече ритничета, особено докато шофирам. Явно го притискам някак си, не знам.
Честити щъркелчета  Simple Smile
Спокойна вечер от мен  bouquet

# 625
Здравейте,относно усещането на бебето още от 16 седмица ме побутва,може би защото ми е втора бременност.Днес ме притеснява ,че е доста активно и от няколко часа не е спряло да рита и то доста отчетливо,променях и позите си и пак не спира,не знам дали е нормално  Cry

# 626
И мен кръста ме скъсва и то всеки ден почти  Confused седнала, права всякак ме боли, като повървя повече...абе всякак...не е ли малко рано за тея болежки не знам...
ShikeR, странно, че не ти е изписала магнезий, а само нош - па, но щом така е преценила... иначе при мен минала седмица на единия преглед бебчето беше с главата надолу, но след два дни на следващия си се беше обърнало, те сега постоянно се въртят. Понякога и аз го усещам доста ниско както и моментен натиск върху пикочния мехур.
Мажа се с един български крем на Кокона, доста е мазен, добре хидратира, доволна съм засега. Но мисля, че стриите зависят най - вече от еластичността на кожата и темповете на растеж на корема, ако се разтяга постепенно риска от стрии е по - малък.

# 627
Калина, и аз чета, че масово се изписва главно Магнезий. И аз се зачудих защо не ми изписа. Питах я и дали да си купя Биозин Мама, че ми свърши, а тя ми го изписа за по-доброто усвояване на желязото. Каза да пия за сега само Феро-фолгамма и Но-шпа, а във вторник пак ще ме прегледа и тогава ще прецени дали да изпише и други лекарства. За сега почивка и лежане наляво...
Мен ме притесняваше, че нищо не каза и за шийката, дали я видя изобщо как е...Но все пак тя си знае работата...
Хубава вечер на всички   bouquet

# 628
Май ставаме все повече мами дето спим наляво  Laughing
Lili-Mili, я прати нещата на Палмерс пак, ама като линкове, че така не ми ги отваря нещо ...

# 629
Тинмон, аз използвам олиото на Палмерс и съм много доволна. http://www.palmers.bg/kozmetika-za-bremenni-Palmer's-Cocoa- … hing-Oil-9-50.htm  От една дрогерия съм си купила и истинско какаово масло и ги редувам.
Шикерче честити розови гащи! Дано всичко да бъде наред!
Приятен и много слънчев ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт