Отговори
# 435
Че кво като сте инвитро? Голяма логика.... Все една тези деца са по-различни....

# 436
разбира се,че бебчето е най-важно,но и аз следя кг много стриктно!
първите 4 месеца по около 1кг качих,сега забелязах 5 месец 3-4 кг
сега чета за държавните изпити и не се движа толкова,но от юли месец започвам ежедневни разходки,само здрави да сме !
Слънчев ден Ви Желая  wavey  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

# 437
Голди, за болничния от Щерев- разбрах, че не се налага престой. Първо дават 7 дни и след това по 30. Аз в петък ще се редя за първия и ще ти пиша пак, благодаря за инфото с незаписания час. Дано не чакам много Simple Smile
Тази тема с килограмите и на мен ми е болна. Първата бременност качих 14, но предимно бяха на ръце и много задържани течности, свалих ги за 4 месеца без диети. Сега съм 7 +, не се тъпча, но май пак започнах със задържането защото реално мерките ми не са мръднали много. Коремът ми единствено е 97 см.
Аз също спрях витамините, вече има доста плодове и зеленчуци на пазара и си правя салатки, смути, каквото дойде. Не знам само дали не е добре да взимам омега киселини, та ако някой може да препоръча ще съм благодарна. Магнезий не пия, странно, но още не съм получила и едно схващане, а преди ревях от болка всяка нощ. Аз си вземам всяка сутрин по лъжица пълнозърнест сусамов тахан, та може и да има връзка. И още един въпрос, че не си спомням - имаше коментари за киселините и какво да се пие. Мен ме започнаха и е голям кошмар.

# 438
  • София
Някой ако знае някакъв природен ексфолиант ще се радвам да споделите:)
  На бързо да се включа - според мен много добър естествен ексфолиант е утайка от кафе + захар.
От сутрешното кафе събирам утайката , оставям я да изсъхне и я смесвам я със захар. Трупам я в едно бурканче. След като се изтъркам, хем кожата става по-гладка, хем мирише на свежо. Но пък аз съм луда по миризмата на кафе... Rolling Eyes

Фокси, и аз ползвах преди утайка от кафе, има страхотен ефект, но сега не трябвало, заради бременността и аз го изключих като вариант  #Crazy #Crazy

# 439
За киселините аз ползвам Гавискон. Доктор ми го изписа. И мен ме хванаха яко вечер и днес ще отида до аптеката, че Гавискона ми е свълшил.

# 440
  • Italia

ПП: И мен ме насочиха към фетална ехокардиография , защото съм забременяла ин витро  newsm78 АГ-то каза , че няма индикации за проблеми , но такава била практиката. В семейството също нямаме сърдечни проблеми , та сега се чудя дали да го правим този преглед....

Точно това ми обясниха и на мен за ехокардиографията. Че бебетата ин витро са били по- податливи към сърдечни проблеми и е хубаво да се направи и това изследване. В семейството ми няма хора със сърдечни пороци, нито пък видяхме проблем на ФМ, но така превантивно било хубаво да го направим. Ми ще го правим, 100 лв още повече или по малко...все тая..бебка да е добре!
За килата аз няма да коментирам, в предвид,че не само не съм качила, а съм 8 кг.по слаба от преди да забременея...но който стартира с голямо дупе, сега ще мълчи  Embarassed Whistling

# 441
Зa първи път чувaм тaковa нещо - сърдечни проблеми с бебетaтa, свързaни с ин витрото  ooooh! мислп, че просто искaт дa ви вземaт пaрите. И двете бременности сa ми ин витро, от всичките ни приятели пет сa двойките, които сa зaбременяли след ин витро - никой не е споменaл тaковa нещо  #Crazy
Aз също съм с Хaшимото и не сa ми споменaвaли и зa обременпвaне с глюкозa. Може би, зaщото не кaчвaм килогрaми. До вчерa бях +2(24тa седмицa). Днес съм нa ЖК и ще питaм, че почвaм дa се притеснпвaм. С преднaтa бременност в тези седмици вях +6. До крaя кaчих 13. Нa погaчaтa нa 40тия ден бях свaлилa всичко.
И aз плaщaм зa болничен 25лв зa ЛКК + 30 лв зa преглед...

# 442
  • Italia
То и аз съм на мнение, че Искилиева по този начин си " промотира" и тази услуга на болницата.Факт е, че точно по този начин ми обясни нещата...пък дали е истина или не.... Thinking

# 443
  • В къщурката на хълма на феите
обременяването с глюкоза се препоръчва при жени с ПКЯ/СПКЯ или други хормонални дисфункционалности свързани с метаболизирането на глюкозата в организма .. Хашимото не е едно от тези заболявания Peace

значи от ден на ден все повече ми се затвърждава убеждението, че лекарите в България не са лекари, ами чисти търговци, само дето не продават зарзавати, ами хиляди тревоги и притеснения #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 444
Някои лекари са станали доста "комерсиални". Въпросната Искилиева едва ли не изкара детето ми увредено, само и само да си направя генетичния тест в Щатите...Не им се връзвайте!

# 445
  • Пловдив
За съжаление е така-на бременните се гледа като на подвижни банкомати и касички...

# 446
  • ВАРНА
Ех, пак ли зачекнахте темата за килограмите. Аз също съм много напред +11 /21-ва седмица/ от февруари насам. Знам, че са много и ме притеснява как ще финиширам бременността през октомври. През първата ми бременност започнах да качвам в пети месец, което обаче не ми попречи да я финиширам с +24 кг.  Embarassed Сега се опитвам да се храня здравословно, не казвам, че не хапвам сладолед например или нещо друго калорично, но се старая да е рядко или рано през деня. Най-важното е да сме здрави и да родим здрави бебоци през октомври. След това ще мислим как ще сваляме килограмите. Аз поне имам опит, след като 20 и кусур килограма си ги носих три години след като родих  Embarassed Rolling Eyes. Приключвам на тази тема, не ми е приятна.
Утайката от кафе и аз много я уважавам, но сега съм преустановила ползвването и.
Относно заплащането на болничните, при моята докторка, която не работи със ЗК също се заплащат болничните.
Хубав ден от мен   bouquet

# 447
  • Italia
Някои лекари са станали доста "комерсиални". Въпросната Искилиева едва ли не изкара детето ми увредено, само и само да си направя генетичния тест в Щатите...Не им се връзвайте!
И като ме гледа каква паника съм, и да ми каже- ходи се хвърли през прозореца, аз ще го направя  Crazy  Joy

# 448
Момичета, радвайте се, че не пиете никакви лекарства...аз още в началните седмици пих 15 дена спазмалгон и магнерот, отделно и утрогестан вагинално. Сега от 17 седмица (вече месец) се тъпча с хапчета и сигурно до края ще ги пия, хич не е приятно, а и ме притеснява как се отразяват на бебето.
За това не пия и витамини, че не искам още химии да гълтам, фолиевата я спрях още 16 - 17 седмица.
За магнерота и спазмолитиците - явно наистина смъкват кръвното, защото денс за пръв път ми го измериха 90/60, преди като не пиех нищо все беше 120/80. Ама по - добре да е ниско отколкото високо, това не ме притеснява, аз и преди да забременея си бях с ниско, така че съм ок.

За килограмите - днес установих, че съм +8 от началото. За последния месец съм качила 2,5 кг. много ми се виждат, но акушерката каза, че било ок. Аз и не се ограничавам де, ям каквото ми се яде, надявах се да не кача много, но явно няма да стане както съм тръгнала. Преди много се движех, а сега не мога и явно и това оказва влияние.
За обременяването с глюкоза се чудя дали да не си го самоназнача или да питам ендокриноложката, въпреки че сутрин на гладно кръвната ми захар беше даже ниска, но това качване на килограми ме притеснява.

# 449
За мен, ако ФМ не наведе на мисли, че има проблеми със сърцето това допълнително изследване е излишно. Но вярно е и, че като ти каже доктор,че трябва и се съгласяваш, защото става въпрос за бебето. А дали докторите злоупотребяват е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт