Отговори
# 450
обременяването с глюкоза се препоръчва при жени с ПКЯ/СПКЯ или други хормонални дисфункционалности свързани с метаболизирането на глюкозата в организма .. Хашимото не е едно от тези заболявания Peace

значи от ден на ден все повече ми се затвърждава убеждението, че лекарите в България не са лекари, ами чисти търговци, само дето не продават зарзавати, ами хиляди тревоги и притеснения #Cussing out #Cussing out #Cussing out

+1
Не виждам каква е връзката на Хашимото и обременяването или изобщо с КЗ. Peace
Аз съм със СПКЯ и ИР, също имам и проблеми с ЩЖ и въореки това нито АГ, нито ендойрилога са ми казвали да правя това обременяване! Питах ендокринолога и с първата и със сегашната бременност дали трябва да го правя и той ми обясни че не е наложително след като КЗ на гладно е ок, а и по време на бременност резултатите щели да с завишени!

Затова ако не ви го назначи лекар и то с основателна причина по-добре не го правете, защото е доста натоварващо изследване!  Peace

# 451
Аз съм чела, че понякога на гладно кръвната захар е ок, а след обременяването се оказва, че има гестационен диабет. Разбира се може и да не е вярно, просто си спомням нещо такова, а дали има връзка между хашимото и диабет не се наемам да кажа, нямам представа, просто си имам едно на ум.  Освен бързото качване на килограми трябва да има и други признаци разбира се като много околоплодни води или по - едро бебе, но не знам лекарите до колко обръщат внимание...

# 452
  • Пловдив
С Хашимото съм от 5 години. Преди една година ми направиха такова обременяване, за да са сигурни, че нямам диабет. Наистина изследването не е много приятно , но се търпи 3 часа без движение или минимално такова. Сестра ми в момента е бременна в Канада и там в 6 месец задължително се прави обременяване с глюкоза , за да се изключи диабет през бременността. Жалко, че тук не е задължително, а бременните трябва да се ровят и четат и едва ли не да са запознати с всички изследвания.

Ендокринологът ми препоръча след 6 месец да се направи и една ехография на жлезата, защото е възможно тогава да се образуват и малко възелчета.

# 453
  • София
Не знам колко общо има диабетът с Хашимотото, но е факт, че двама лекари ми изписаха изследването. Принципно аз доколкото знам, има доста голяма връзка между хормоните на щитовидната жлеза и инсулиновата резистентност и съответно глюкозения толеранс. А и не мисля, че е нещо кой знае колко сложно или неприятно това изследване. С пиенето ми на по 5л мин вода на ден бих си го направила, дори да не ми беше предписано от лекар, наистина в много държави се прави задължително. Цената е 16-20 лв, не мисля че е непосилна.

malachika, мерси за информацията, дано не чакаш много наистина  Hug

# 454
  • Пловдив
 Цената е 16-20 лв, не мисля че е непосилна.

Аз по принцип всяка година влизам в болница да ми изследват хормоните-има право по Здравна каса. За 3 дена излизаш с пълен набор изследвания. Лекарите малко се мръщят, но все пак щом се плащат осигуровки имаме някакви права. За 3 дена престоя е по 11 лева мисля на ден ( може и повече да е от тази година) , но се прави ехография, която е важна, пълни кръвни, урина, глюкоза и пр.

# 455
Брей, че много сте изписали  Wink
Шоко, мерси.
Аз сериозно се замислям за един месец болничен, че преди не ни осигуряваха. От година започнаха и сега трупам малко актив и не бързам да излизам., ама се уморявам доста. Имам отпуска от 10август. До тогава ще видя дали ще устискам.
Аз съм +4кг,предния път качих 12 и ги свалих за 6    меесеца без усилия. Преди години все бях на диети.,но нищо не е толкова ефективно като безсънието и грижите+разходки с малчо.,не ги мислете толкова кг-те. Важното е да сме здрави
Извинете ме за правописа. От телефона все нещо бъркам
А, и моля, почерпете се от мое име. Фрешче.,сладолед каквото ви е на сърце. Днес стават 2 години от сватбата ни с ММ  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 14:34 от Slynchitse

# 456
  • В къщурката на хълма на феите
Голди в случай, че има проблем с хипофизата, която управлява директно ЩЖ, тогава се търси проблем с инсулинова резистентност или в случай на овулаторна дисфункция при жени с проблемна ЩЖ .. ОГГТ реално се прави с трикратно взимане на кръв, в която се прояверяват стойностите както на нивата на глюкозата, така и имунореактивния инсулин или по-просто казано - в зависимост от лабораторията, изследването струва между 50 и 80лв. Peace

# 457
Здравейте, момичета, напоследък сте доста активни, което е много хубаво Simple Smile. Аз за съжаление, повече успявам за да се включа с четенето, отколкото с писането. Извинявам се, че ще се намеся ни в клин, ни в ръкав на водения разговор, но ми е доста притеснено и ядосано и искам да споделя с вас, защото не зная какво да правя. Вчера ходих на фетална морфология, която продължи 15 мин с писането на документа, т.е. около 10 мин същинският преглед. Според лекаря, който я направи всичко е наред. Аз обаче се чудя, защото или е огромен специалист и всичко е видял за 3 секунди, или нещата са претупани. Моята лекарка казва да не се притеснявам, че ако все пак има нещо, то се вижда, а и според нея засега нещата са нормални.  Ядосана съм, разстроена съм, яд ме е, защото платих 100 лв. за този преглед и съм притеснена, че нещата не са свършени както трябва....И се чудя какво да правя...?

# 458
  • Пловдив
Здравейте, момичета, напоследък сте доста активни, което е много хубаво Simple Smile. Аз за съжаление, повече успявам за да се включа с четенето, отколкото с писането. Извинявам се, че ще се намеся ни в клин, ни в ръкав на водения разговор, но ми е доста притеснено и ядосано и искам да споделя с вас, защото не зная какво да правя. Вчера ходих на фетална морфология, която продължи 15 мин с писането на документа, т.е. около 10 мин същинският преглед. Според лекаря, който я направи всичко е наред. Аз обаче се чудя, защото или е огромен специалист и всичко е видял за 3 секунди, или нещата са претупани. Моята лекарка казва да не се притеснявам, че ако все пак има нещо, то се вижда, а и според нея засега нещата са нормални.  Ядосана съм, разстроена съм, яд ме е, защото платих 100 лв. за този преглед и съм притеснена, че нещата не са свършени както трябва....И се чудя какво да правя...?

Ако е имало проблем лякарят обръща внимание. И аз вчера бях, пак същата сума, гледа ме около 30 минути. Ако всичко е наред не виждам смисъл да се проточва прегледа. Ти пита ли го всичко, което те интересуваше?

# 459
Снежанке а кой е лекаря - ако сме чували нещо за него пък да вземем евентуално да те успокоим ..

# 460
  • София
Голди в случай, че има проблем с хипофизата, която управлява директно ЩЖ, тогава се търси проблем с инсулинова резистентност или в случай на овулаторна дисфункция при жени с проблемна ЩЖ .. ОГГТ реално се прави с трикратно взимане на кръв, в която се прояверяват стойностите както на нивата на глюкозата, така и имунореактивния инсулин или по-просто казано - в зависимост от лабораторията, изследването струва между 50 и 80лв. Peace

Може, не съм лекар, споделям това, което знам от моите лекари. При ОГТТ не е задължително да се изследва и инсулина, а ако е само глюкозата е 17 лв. с пакетчето 75 глюкоза в Бодимед преди 4 дни. За комбинираното не знам колко е наистина.

Ние разисквахме темата с имената във фейсбук, но да попитам и тук - вие наясно ли сте с името за бебо? Ние имаме мноооого дълъг списък, който таткото още не е благоволил да съкрати  Close Това "има време" вечеее.....  #Cussing out

# 461
Благодаря за включването. diana87, питах го едно - две неща, но в крайна сметка аз не съм лекар и не знам какво точно и как трябва да се гледа, аз имам обща информация и затова разчитам на него като специалист. Лекарят е доктор Максим Яков от Майчин дом, Варна.

# 462
Голди аз понеже съм с всичките предпоставки, та затуй съм ги научила нещата много добре, за да мога да си контролирам положението и ако преценя да ходя на лекар, иначе да не я занимавам жената ..

а пък за името - имаме набелязани 15тина имена, но понеже нямаме 100% потвърждение за пол, засега си правим пас с мъжа ми .. накрая най-много да му звъня по телефона да го питам как се казва детето Joy Joy Joy

# 463
Голди, аз цял живот съм си била наясно за името ако имам момче. И не съм се замисляла грам като разбрах, че бебо е юнак. Искам да е на баща ми, съвсем малко по-различно, но... без да съм споменавала той, визирам баща ми, от няколко дни ми повтаря, че не иска детето да е кръстено на него. Пълен шок! Нямам идея защо, взе да ми обяснява за някакви карми, не знам си какво, но на него не виждам какво му е. Отговорен, честен, отгледал две деца, не ни е лишил от нищо, абе голяма каша стана. И сега ще го мислим, но като цяло ми се ще да е на него.

# 464
Здравейте и от мен!
Еос, мога да ти препоръчам много добро средство за ексфолиране на кожата - копринена ръкавичка
http://www.kozmetikata.com/show/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Ползвам я от няколко години и съм страшно доволна, никога не ми е падала толкова мъртва кожа от тялото, с какъвто и да е ексфолиант. Поръчва се по имейл, като мисля, че може най-малко 5 ръкавички да поръчаш - излиза към 5 лв. едната. Аз първия път си поделих с приятелки, а след това си купих цял пакет само за мен да имам Simple Smile

Относно качването на кг и витамините и аз смятам, че е строго индивидуално. Лично аз винаги съм била слаба и каквито и витамини да съм пила, не съм забелязала да качвам от тях. Пия Пренатал от 3-я месец и до сега съм +5 кг.
Храня се точно както преди да забременея, нямам зверски неконтролеруем апетит. И аз си хапвам плодове и зеленчуци, но си пия витамините като смятам, че излишното количество ще се изхвърли с урината.
На предната консултация ми бяха изписали Феро-Фолгамма за ниския хемоглобин и Биозин Мама, за по-доброто усвояване на желязото. Биозина ми свърши, в четвъртък съм на ЖК и ако АГ-то каже да продължавам да пия, пак ще си го купя.

Навсякъде пише, че контракциите без болка са подготвителни контракции и са нормални след 5-я месец. Въпреки това пак ли се изписва Магнезий? Да кажа ли на АГ-то, че забелязвам втвърдяване на корема и тя ако прецени да ми изпише Магнезий?

Общи условия

Активация на акаунт