Отговори
# 495
За контракциите - повечето лекари изписват лекарства за тях. С първата бременност имах от 5 месец и пиех чак до 9 месец. От тогава знам, че нормално е да имаш след 8 месец и то не често, а аз имах по десетина на ден примерно. И даже ми увеличиха дозата на лекарствата, за да се успокоят нещата. Това, което четете за след 5 месец, може би се има в предвид да е нормално като единичен случай от време на време, а не регулярно.
За помпите - първата бременност ползвах ръчна на Авент и съм много доволна,, като изключим факта, че за едно цедене от 20 мин оставам без ръка. Бяха ми дали електрическа на Чико - пълен боклук. Никаква работа не върши, а струваше към 300 лв. На Медела са много добри. Ползвах в болницата, може би тази, за която говори Денис и беше супер. Сега бих си купила такава от малките ел.помпи, които са по около 200 лв.
Само да кажа, че според мен такова нещо като "Нямам кърма" няма. Може да имаш 1 месец или 2 седмици, но ще имаш. Даже сега мисля, че всяка жена би могла да кърми и ако не се получава, причината е, че някъде бърка (или в бебето нещо ако не иска да суче и т.н.). Аз също не се справих с кърменето (кърмих 4 месеца), но смятам че вината е моя. Допуснала съм грешки и съм оставила кърмата ми да намалее и спре. Сега ще се постарая повече и имам някакво убеждение, че ще успея.
Държа да отбележа, че това е лично мое мнение и може да се разминава с истината. Не искам да обидя някоя майка!

# 496
Бисквитка аз също мисля, че трябва да се положат усилия, понякога при кърменето, но наистина не винаги се получава, аз си имах доста кърма, но моя приятелка доста се потруди и ....нищо

Мазане мажа се по 2 пъти ако не забравя сутринта  Whistling с Палмърс, засега ми е ОК, но то си е и до кожа. Олио не харесвам , че не ми попива бързо......
Пилинг и аз съм с пилинг ръкавичката и съм много доволна  Wink

Имената имам  2 варианта, защото искам да го ктръстим на майка ми или поне а има нейната буквичка, но ММ не ще да му ги кажа  Thinking та ще му съобщя като се роди , кое съм избрала хахахааха

# 497
Здравейте, мамита Simple Smile Аз не съм писала от доста време, но така се стекоха обстоятелствата Simple Smile Сега вече излизам болничен и ще ми остава повече време за да следя темата Simple Smile
  bouquet
Иначе, ние с моят малък мъж се чувстваме добре ( всъщност незнам дали ви казвах, че ще си имаме момченце), другата седмица сме на преглед Simple Smile Минахме втора фетална, докторката каза, че всичко е ок, дано да  е така Simple Smile
Засега толкова от мен, като понаваксам с темата ще пиша повече Simple Smile

# 498
Snow - White, да разбира се ще разкажа утре след прегледа.  Peace

# 499
  • София
Snow- white, аз също ще разкажа какво е казала лекарката ми за резултатите от ФМ. В интерес на истината точно лекарката ми която ме следи по ЗК ме насочи за ФМ при въпросната доцентка, каза че никоя не оглежда толкова добре колкото нея.. Странна работа:)
За кърменето, от няколко дни чета как трябва са подготвим гърдите за кърмене, помпа мосля да ди купя след като ни изпишат живот и здраве, но още незнам каква. Сестра ми имаше и ръчна и електрическа на Авент ( след като и отмаляха ръцете от помпане с ръчната купи електрическа) но въпреки исилията не се справи с кърменето. Аз към началото на 8 мия месец смятам да се свържа с Ла лига лече, за малко помощ със съвети по кърмене Simple Smile много се надявам да се справя с това предизвикателство.

# 500
  Ха Hug Като заговорихме за кърмене се разрових из моите луди писания из една тема във форума през далечната 2007 година. Моля ви не се смейте...много, защото аз наистина се смея от сърце Joy  е тогава надали ми е било смешно като гледам какви драматизации по Шекспир са били. Като се сетя, че тогава си мислех, че детето ми няма да проходи или да проговори щото не е кърмено...И въпреки всичко си мисля, че ако имах адекватна помощ още от родилното нещата щяха да имат друг обрат, но сега ми се дава втори шанс Mr. GreenТози път обаче си избрах болница и заради отношението към кърменето в нея, но планове за кърмене няма да правя. Само ще се опитам да се поуча от грешките си и да опитам отново, а каквото е писано ще стане.

Скрит текст:
Аз съм една ревяща мама на едно слънце родено на 28април.От втория месец на бременността си започнах да чета кърмаческите теми и всичко де що има из списанията свързано с кърменето.И през ум не ми минаваше,че няма да мога да кърмя. Родих секцио,кърмата ми слезе на втория ден.Изцедих коластрата  и се затичах към отделението където бяха бебетата да му я дам(манячкааа)Изобщо не усещах болката от шевовете-та аз имах кърмаааааа-нещо толкова ново и хубаво за мен.Върнах се в стаята и продължих да цедя(болешееее,но не ми пукаше)Ревях и цедях.Гърдите ми са големи по принцип,а зърната малки(даже ги няма) с по един канал има-няма запушеннн.Но който ги видеше от персонала на болницата казваше от тук бебе няма как да захапе Crying or Very sad Давах АМ но и слагах на гърда.Купих си зърна изкуствени-скъпи,евтини,те падат-аз слагам и натискам беб.Бебо не ревеше но се нервеше,защото усешаше млякото(имах многоооо)а то не само че не течеше,но и нямаше какво да захапе.Върнахме се в нас-майки свекита всеки помагаше,мъж ми сучеше .......гърдите се пръскаха от млякото,което не може да излезе.Накрая след5-6 денонощия на безсъниеи неистови болки и киснене в легени с гореща вода и той и мама и най-добрата гинеколожка за мен ми казаха СТИГА!БЯх изпаднала в нервна криза....която можеше да прерастне в нещо много по-голямоооо.И така спрях всичко с хапчета и от тогава се радвам неистово на това което имам,ако бях продължила така щях да откача и да намразя всичко свързано с бебетооо SadИ още и още когато някой олигофрен ме попита "ама каккк що не кърмиш,как така си имала кърма а не ставало....." ми идва да ревнаааа #Cussing out

# 501
За контракциите - повечето лекари изписват лекарства за тях. С първата бременност имах от 5 месец и пиех чак до 9 месец. От тогава знам, че нормално е да имаш след 8 месец и то не често, а аз имах по десетина на ден примерно. И даже ми увеличиха дозата на лекарствата, за да се успокоят нещата. Това, което четете за след 5 месец, може би се има в предвид да е нормално като единичен случай от време на време, а не регулярно.
Аз усещам, че ми се стяга корема всеки ден и то по няколко пъти на ден, без болки. Със сигурност ще споделя с гинеколога в четвъртък.

# 502
При мен още в болницата дойдоха три консултантки по кърменето. Цяла седмица имах акушерка у нас, която беше и консултантка по кърменето. Е кво ли не беше..... Накрая извика най-старото "куче" в района. Тя се занимава още две седмици с мен. След две седмици дойде и ми каза момиче спри вече, побърка се, че не се получава кърменето, изнерви се, отрови си щастието от това ме имаш дете. Не става, не знам защо. Рев ама рев! Косултантката писала писмо на личната да ме наблюдава, че съм супер разстроена. Накрая дойде и личната и тя ми говори.... Сега само като ме попитаха в болницата искам ли да кърмя и пак ревнах. Изобщо много ми беше криво и още ми е, защото не знам какво не направихме, къде сбърках.... Сега ме предупредиха да си имам едно на ум, че пак може да не стане, да не се тръшна пак. Да,малкия порасна, голям бандит е, здраво и щастливо дете без да е кърмен (той пък изобщо не искаше да засуче). Ама ми се иска втория път да се получат нещата. Яко пак не ще опитам да не се депресирам така.

# 503
  • ВАРНА
smiled_, аз също правих ФМ в Майчин дом миналия петък при д-р Боян Георгиев. Цените са 90лв. за 4Д без запис, 100лв. със запис. Дори в сайта ги пише и са такива. Не знам ти къде ги гледаш и дали не са различни за следящи се там... Моята докторка ми препоръча д-р Георгиев за ФМ, та се надявам, че е достатъчно специалист в това, което прави.
Snow - White, бях се оплакала тук, че прегледа ми беше много кратък. И при мен беше около 10-ина минути. Така че, не си сама  Hug
Помпа за кърма, аз нямам намерение да си купувам. От първата бременност имам някаква ръчна и евтина, но не мисля, че ми е необходима. Няма по-добра помпа от бебето  Peace. Ако се налага цедя на ръка. Имах много перипетии първите 1-2 месеца с кърменето на Емч, обаче "тъпо и упорито" успях да премина през всичко и кърмих с кеф две години и половина.  Wink
Спокойна нощ   bouquet

# 504
Явно цените са други за следящи се...което според мен не е редно😉

# 505
  • при моите деца .....
Привет!
Имам да чета още няколко страници.... но....
Да се похваля - вчера бях на ФМ при д-р Павлова в Марковс - всичко е наред!
Няма сърдечна аномалия, всички органи са в норма, добро кръвоснабдяване, дълга шийка... За сега плодът е разположен седалищно, плацентата е предна и затова не усещам често и силно бебето.
Има чипо носле, но заради предната плацента - нямаме снимка, но важното е, че всичко е наред!

За килограмите - до сега съм +5.6кг. -  20 г.с. С предишната бременност качих 23 кг., сега ми се иска до 15-16, но колкото-толкова....
Аз имам голям корем, дори вчера лекарката каза, че изглежда голям за 20 г.с.
Бебето - МОМЧЕ - 352 г. Да помоля за 
Отговаря на 20 г.с. + 5 дни, а правих ФМ в 20 г.с. + 3 дни, т.е. си отговаря на седмиците.

# 506
Добро утро мами  Hug
За кърменето да се включа и аз  Blush
Кърмих 1 година някъде. В началото и аз имах проблеми като сигурно половината от всички кърмещи майки, имах запушени канали, вдигнах Т, но не се отказах....цедих се, къде с помпа, къде на ръка, кърмих, масажи в топла хавлия но не се отказах. Разкървавиха ми се зърната, ужасна болка но стискам зъби и кърмя  Crazy Сега вече се надявам да съм подготвена, поне знам какво ме очаква и как да подходя ... надявам се  Flutter
Тогава ми бяха дали помпа на Евент ръчна, но я върнах. Сега пак ще трябва да си намеря някаква, ще го мисля по нататък обаче  Peace
За ФМ и моята беше около 15-20 мин., правих я при д-р Цонев в клиника Термелков Варна  Peace Доволна съм Simple Smile

# 507
За помпите - на моя приятелка тук на baby shower партито и и подариха въпросната скъпа електрическа помпа на Medela. Голям майтап само тя била останала в списъка и една банда от 5 момчета и я подариха. Каза, че не може да живее без нея. Кърми общо 9-10 месеца. Продаде я после, забременя неочаквано втори път и пак си купи електрическа, но на Avent, същата ценова категория. И пак беше много доволна. Особено за мами, които смятат да кърмят дълго, но да се върнат по-рано на работа мисля, че една такава помпа би била много полезна. Но и аз ще чакам да видя колко мляко имам изобщо, в семейството ми има случай на мляко около 1 месец само, аз пък изобщо не съм искала да суча, та няма да хвърля над 200 евро преди да знам.

Името - аз си имах няколко фаворита и за момиче и за момче, ММ ги харесва всички, ще решим като наближи.

За витамините - не един път съм споменавала, че ям доста здравословно, и все пак няма как да си набавя всичко сама. Наистина е много сложно, аз имам цели табели у нас с витамини и минерали и количествата им в различните храни. Цинк и желязо трудно си набавям например, винаги е било така, като цяло витамините са ми много по-лесни от минералите. Затова си пия хапчетата, както казах не забелязвам да се дебелее от тях, в 24 седмица съм +3,5 килограма. Наистина не стига да се изядат 2-3 салати на ден и едно кило череши и да се смята, че сме си набавили всичко, и аз живеех с тази идея, но уви...

# 508
Като споменахте и за имената, я да Ви попитам  Thinking
Ние сме се спряли на две - три женски имена, но !!! Първото ни дете е кръстено на свекър ми, второто ми се ще да го кръстим на баща ми. Мъжо няма нищо против, но моята майка почина преди 6 год. а беше невероятен човек, страхотна жена. Дали не мога да кръстя детенце на нея ? Чувала съм, че не било хубаво на покойник да се кръщава, но ако е първо дете, за второто дали е удачно  newsm78
На баща ми на името си има детенце, голямата ми племенница е кръстена на него, и сега се чудя здраво по тоя въпрос  newsm78

# 509
Vessi-barabesi, аз знам, че само първо дете не се кръщава на починал човек. Според мен можеш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт