Отговори
# 480
Да, и моята така горе долу протече. Аз за това пиша тук, защото не мога да реша дали да го повторя прегледа.

# 481
Snow_White, Яков доста го хвалят като цяло! При него съм ходила по други поводи. За фетални не съм го ползвала. Но само не разбирам защо 100 лева ooooh! Феталната в МД на обикновен ехограф е 55 лева. А 4Д-то с фетална е 60-56. АЗ съм там на женска консултация и затова знам цените. Това 100 лева е нечовешко, ако са ти взели.
ЗА килограмите. Сега съм 57, т.е +7, което ми се види много предвид драйфането до вчера дето се вика. Предишната бременност качих 16, от които 10 свалих точно в болницата, ако щете вярвайте- а бебо беше 2900 Joy Но ревах и не спах 5 дни hahaha Останалите 6 кг.смъкнах пак поради същата причина у дома за още 10-тина дни. И пак станаха 49-50:))
За витамините С предишната бременност пих- е не напълнях толкова, колкото се говори. А си имам и ген уж. С тази не пия витамини, а засега сякаш съм качила повече за този период.Пия едни Аквасорски есенциални киселини омега уж, на които също не вярвам много много, защото се тъпках както каза Калина с други химии, а за мен всичко, което е на хапче, капки или прахче е химия.
За домашните зеленчуци въпреки, че си произвеждаме всичко, сега мога да ви уверя, че няма нищо освен моркови и салати, ягоди и лук Mr. Green А най-важния период с бебо( януари и февруари) и аз съм го тъпкала с нитрати. Дини и домати ще си берем чак на лятооо и то късно лято...Така, че произвеждаш не произвеждаш 2 месеца в годината както се казва добиваш здравословна храна и то пак пръскана, защото колкото и да се опитват нашите да се справят няма оправия с вредителите по друг начин.
ЗА ритниците, определено тази бременност хем е девойка са много и по-силни. Даже не мога да си обясня как едно 300 гр същество може да прави такива чудеса. Чак понякога се тревожа, защо не мирясва Thinking

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 18:17 от smiled_

# 482
Относно помпите за кърма не трябва ли първо да се определи дали имате кърма и тогава да се купят  newsm78

има ли такава вероятност, да нямаш кърма?

# 483
Не знам дали има  newsm78 не съм раждала

# 484
Мамите с опит, моля ви, включете се по темата за помпите.
според мен и да има такава възможност вероятността да ти се случи е малка, смятам да си купя аз помпата и да съм спокойна Simple Smile освен това трябва положително мислене - щом искаш да кърмиш, би трябвало да се получи Simple Smile))

# 485
Аз не бих купила предварително. Аз купих, след като нещата не тръгнаха с кърменето и трябваше и да стимулирам с помпата. Както и да е, дълга история. Аз имам ръчната на Авент,но не съм я ползвала много. В болницата ми дадоха двойна на Медела и като се прибрах си наех  същата помпа от една фирма. Но тези помпи са ужасни скъпи. Много са хубави и масово се ползват в болниците. Но те си имат и отделно консумативи, чашки и т.н. Тази ръчната на Авент е прилична за цената си , но много ме дразнеше това, че е ръчна и ме заболяваше ръката да помпам.

# 486
Благодаря за включването, Денис!
Днес ги гледах тези на Медела и са един ценови клас с Авент - разликата е двойна от ръчна до електронна. Ръчните са около 90лв, а електронните - 190 Simple Smile

# 487
Ууууу това са нищо пари за Медела. Аз ще потърся за коя говоря.
[url]http://www.kieskeurig.nl/borstkolf/product/1257738-medela-swing-maxi/prijzen/url]
За нещо такова, тази е по-малко от тази която ползвах. Има степени на бълзо, бавно, по-слабо , по-силно.
Абе тя помпа пък аз спя. И спира сама след определеното време

# 488
да, гледах ги днес и бяха към 190лв, а ръчните наполовина
в моа София в магазин Пакостник

# 489
Абе май има и значение от чашката на помпата, от формата на зърното.... На едни им допада една,която други не им допада. Има и жени,които си справят отлично като изстискват на ръка. Сестра ми така правеше. Аз от фанатизъм и щото си ядосвах, че няма кърма с тази на Авент така бях прекалила, че си бях засегнала нещо на гърдата и болки...ужас!

# 490
Smiled, аз за това не искам да казвам лоши думи за лекаря и да обвинявам без да съм сигурна за нещо. Иначе аз не съм от Варна и не се следя в Майчин дом, един вид външен пациент съм и прегледа на 4д беше 90.00 лв. + 10.00 лв. за запис на диск. Наистина платих толкова, всичкото са го обърнали на голям бизнес и печалбарство, но парите в случая не са ми основния проблем, въпреки че при такова плащане очакваш нещо стойностно и качествено насреща си.
Eos, ще споделиш ли какво е мнението на твоята лекарка?
Калина, а ти ще разкажеш ли как е минал втория ти преглед? Ако не ви затруднява, благодаря ви, момичета   bouquet.

# 491
Здравейте,
аз съм 23 г.с и съм наддала 11 кг, имам чувството,че всяка седмица с по един кг нагоре...
А има още време  Simple Smile #Crazy

# 492
Докато ви изчетаааааа, браво на вас много сте активни  Hug

Помпа за кърмене имам на авент ръчната, голямо цедене , голямо чудо, но добре че я имах, ММ я купи докато бях още в болницата. Сега една приятелка има тази на Меделя , но тя е 300 лева, не съм чувала за по 190, а може верно да са различни модели.....ше ми я даде , а аз ще си купя резервните части.

Витамини не пия, и АГ ми каза яж си плодове и зеленчуци не пий химии

Килограми до 28 април бях качила 3,5 кг, което за мен е нищо, кой каза че е качил предния път 24 кг, е аз мисля , че минах 25 мин път много бързо ги свалих, има няма 6 месеца.....после обаче изведнъж качих едни 4 кг., които така си ми останаха..........

Ритници и аз получавам доста, но нали е мъж .... Laughing
Koritsia честити ви розови гащи  stork-girl

# 493
  • В къщурката на хълма на феите
аз лично бих взела помпа - всичко се случва, най-вече подпушвания, които само с помощта на бебето не винаги се оправят Peace освен това едва 5% от жените като цяло не са физически способни да кърмят .. така че вероятността да успеете с кърменето е мнооого голяма!

# 494
..два дена не съм влизала и сте изписали близо 10 стр.
За Mg пия магнерот 2х1, вечер с Mg олио мажа пръсците, пия и Fe 1х1, и витамини 1х1- всичко предписано от лекар! Мамите, които не са на лекарства да се радват.
Днес се успокоих вече, бях се доста изнервила- излезна ми резултата от стерилна урина- нищо няма!

За имена на момченце, нешо с ММ сме блокирали, нищо не ми харесва!

За работа
от два дни обучавам нова колежка! Мислех накрая на месеца да излизам, днес сутрин бях в СС на е-mail, колегата иска разрешение от шефа за отпуска началото на юли Simple Smile и сътответно му разрешиха- е мен никой не ме пита- само информира!

За спането
поредни две нощи между 2:30- 4:00 бебо рита и шава и не мога да спя, а преди малко за първи път видях от ритането да ми се повдига корема Simple Smile- много готино! Но с тези събуждания, сутрин не ми се мърда от леглото.

Общи условия

Активация на акаунт