WIZZ AIR - 18

• 71 712
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Да имат намаления около 3-5 септември.  bouquet

# 601
  • Sofia
Здравейте,

ще дам малко инфо за летище Мюнхен-Меминген, някой беше поискал.
Летището е много малко - буквално една голяма зала, в единия край Чек-ин гишета, посредата кафене и в другия край проверка на багажа. Летището не е денонощно. Точно пред входа му спира автобус, който отива до центъра на града и до гарата, като цената е 3 евро за възрастен, децата/ на 8г./ не ни ги таксуваха. Във неделя няма автобуси, но от спирката на автобусите на гарата на таблото има телефон на който можеш да се обадиш и да си поръчаш такси, което ще те превози на цената 3 евро, като кажеш че имаш билет за връщане, стандартната цена на такси от гарата до летището е 15 евро.
Цена на билети с автобус от летището до град Мюнхен 15 евро; цена с влак с "байернтикет" 1 човек 23 евро за двама 23+5=28 евро, деца /мисля до 14 г./ безплатно. С един такъв билет могат да патуват до 5 човека, като цената е 23"+5 евро" за всеки следващ, ако обаче патуват например 3 възрастни и 2 деца се заплащат по 5 евро и за децата. Този билет важи за целия ден, независимо колко прекачвания имате, като важи и за градския транспорт в Мюнхен.
Полета на отиване беше в график, много леко мина, полета на връщане закъсня с 10 минути и за сметка на това пристигна 10 минути по-рано Simple Smile
На гейт 6 се излизаше за самолета- ходи се пеше на летище Меминген, няма автобус, беше голяма тъпканица в чакалнята на гейта, много малко беше мястото след като ти проверят бордната карта и затова и имаше закъснение, багажа изобщо не го гледаха като големина, ния на връщане бяхме с повечко багаж, но нямахме проблеми.
Желая на всички леки полети и хубави спомени.
Да допълня има безплатен Wi-fi, който при кацането нещо липсваше, но при излитането имаше.

# 602
За пръв път съм с Wizz и само с ръчен багаж. Четох, но моля накой с опит да ми отговори:

Ако чантата е с колелца и превишава 1-2 см ограничението за височината може ли да мине или е рисковано. (ще влезе в ограничението при мерене, но колелата я правят малко по-висока) Някой беше качил снимки на меренeто в кошарата за багаж и там също показаната чанта превишаваше леко във височина

Мога ли да нося детска ножичка - малка, леко закривена и с неострър връх. Но не мога да рискувам да я изхвърля, защото е спомен.

Не мисля , че за чанта с колелца с 2-3 см по-висока ще имаш проблем ! Нямаш основание за безпокойство !
300% съм убедена , че козметична ножичка в ръчния багаж минава проверка без проблем ! Задържат се и са забранени остри предмети/ режещи/ когато от основата до върха има минимум 6 см ! Нямаш проблем ! Peace Peace Peace

На мен на летище София са ми взимали нокторезачка и много малки пили за нокти.  Mr. Green Просто ги бях забравила в дамската си чанта. Та кое е безпроблемно се разбира на секюрити контрола.  Mr. Green

# 603
  • София
Аз също вече писах, че на летище Сф пред мене са изхвърляли малка метална пила за нокти, така че също предвиждам възможен проблем с детска ножичка  Peace

# 604
Очаквам с нетърпение да има намаления за цените на багажа, както беше миналата година. Тези цени, особено в посока София-Париж  са убийствени!! Макар с дискаунт клуб за чекиран багаж ми излиза над 90 лв и то за багаж от 23 кг!! Откога делят чекирания багаж до 23 и до 32 кг??? 

# 605
Очаквам с нетърпение да има намаления за цените на багажа, както беше миналата година. Тези цени, особено в посока София-Париж  са убийствени!! Макар с дискаунт клуб за чекиран багаж ми излиза над 90 лв и то за багаж от 23 кг!! Откога делят чекирания багаж до 23 и до 32 кг??? 

от няколко седмици

# 606
  • Бургас
Летището в Будапеща денонощно ли е ...ако някой има прясно инфо, моля да сподели? Преди 2 години , SkyCourt - свързващ двата терминала, не работеше нон-стоп, макар 4е във форума бях 4ела то4но обратното.Оказа се абсолютно грешна информация. Отвориха 4ак в 4 сутринта...до тогава дрямахме по пейките и по земята в залата преди 4екина. Сега пак ли е така?

# 607
За пръв път съм с Wizz и само с ръчен багаж. Четох, но моля накой с опит да ми отговори:

Ако чантата е с колелца и превишава 1-2 см ограничението за височината може ли да мине или е рисковано. (ще влезе в ограничението при мерене, но колелата я правят малко по-висока) Някой беше качил снимки на меренeто в кошарата за багаж и там също показаната чанта превишаваше леко във височина

Мога ли да нося детска ножичка - малка, леко закривена и с неострър връх. Но не мога да рискувам да я изхвърля, защото е спомен.

Не мисля , че за чанта с колелца с 2-3 см по-висока ще имаш проблем ! Нямаш основание за безпокойство !
300% съм убедена , че козметична ножичка в ръчния багаж минава проверка без проблем ! Задържат се и са забранени остри предмети/ режещи/ когато от основата до върха има минимум 6 см ! Нямаш проблем ! Peace Peace Peace

На мен на летище София са ми взимали нокторезачка и много малки пили за нокти.  Mr. Green Просто ги бях забравила в дамската си чанта. Та кое е безпроблемно се разбира на секюрити контрола.  Mr. Green

Кога са ти взели нокторезачката ????/ Преди повече от 4- 5 години ....сега простоя нам шанс !  Peace

# 608
Аз също вече писах, че на летище Сф пред мене са изхвърляли малка метална пила за нокти, така че също предвиждам възможен проблем с детска ножичка  Peace

Няма такъв вариант към днешна дата Simple Smile

# 609
  • София

Няма такъв вариант към днешна дата Simple Smile

Абе, имам близки познати, работещи в мом. на ключови позиции на л-щето и има, ама не ми се спори Wink

# 610

На мен на летище София са ми взимали нокторезачка и много малки пили за нокти.  Mr. Green Просто ги бях забравила в дамската си чанта. Та кое е безпроблемно се разбира на секюрити контрола.  Mr. Green

Кога са ти взели нокторезачката ????/ Преди повече от 4- 5 години ....сега простоя нам шанс !  Peace

Миналата година  Peace Laughing  Mr. Green Mr. Green Mr. Green hahaha Май месец тази година пак летях. И пред мен на секюрити чека изхвърляха пак такива атрибути.

Спящата  Peace

# 611
Как става свалянето в PDF формат, защото нещо не се справям. Записва ми го в друг формат.

Влизаш в акаунта през GoogleChrom. Отваряш бордната карта. Кликаш или с десен бутон и намираш  Print или с клавишна комбинация Ctrl+P. Отваря ти се диалогов прозорец Print. След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save. От там можете да си изберете къде да я запазите (на Desktop-a например).

crosser
махни бордната карта!

Цитирам мненията за бордната карта за да не забравя да ги включа в първия пост на новата тема!

# 612
Здравейте, за първи път ще пътувам с уиз и затова задавам мн въпроси (извинете ,за което)
Имаме два билета с приятеля ми - с голям салонен е неговия багаж - да разбирам ли ,че той може да носи един сак примерно до 10 кг, а
Аз имам билет без багаж - мога ли да нося дамска чанта/лаптоп като безплатен ръчен багаж ?

# 613
Здравейте, за първи път ще пътувам с уиз и затова задавам мн въпроси (извинете ,за което)
Имаме два билета с приятеля ми - с голям салонен е неговия багаж - да разбирам ли ,че той може да носи един сак примерно до 10 кг, а
Аз имам билет без багаж - мога ли да нося дамска чанта/лаптоп като безплатен ръчен багаж ?

можеш да носиш

Малък салонен багаж:
Ако салонният Ви багаж е с размери 42x32x25 см или по-малък, можете да го вземете на борда безплатно. Той трябва да се побира под седалката пред Вас.

Peace

# 614
Здравейте,
извинявам се за баналния въпрос, сигурно е задаван сто пъти, но искам да съм сигурна, че отговорът важи към днешна дата. Резервирах си билети за Париж за двама, но се оказа, че дъщеря ми няма да може да лети на тези дати. Да сменя датите струва горе-долу колкото да купя нови билети... Какви други опции имам (нямам FLEX, имам дискаунт клуб стандартно членство)?

Общи условия

Активация на акаунт