Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 210
  • 650
  •   1
Отговори
# 255
Е, ако опърничавите бъдат укротени, не само даскалицата, а и останалите клиенти на заведението ще си пият бирата на спокойствие. Изобщо, пиенето на бира изисква спокойствие, а не тормоз от дребни изтребители и вредители.
Представям си как биват укротявани 3 броя опърничави от един брой баба, един брой дядо, майки (трътки с цигара) и 3 броя бащи.  Гледката сигурно си е заслужавала, ако се беше случила де.
Сигурно даскалицата съжалява, че не е станала свидетел на това представление.

# 256
  • София
Мисля, че ако за укротяването на 3 броя деца са нужни толкова възрастни, положението е патологично.

# 257
Мисля, че ако за укротяването на 3 броя деца са нужни толкова възрастни, положението е патологично.
Именно де. Не знам колко поста ти трябваха за да се сетиш... Laughing

За това-пийте си бирата без да се нервите. Понякога просто нещата са изтървани.

# 258
  • София
Скрит текст:
Хм.. по темата за заведенията и децата..
За протокола:майка съм на две деца и работя като учител..
Ами прави са да пишат,че в заведението не се допускат играещи деца.Даже ако не се лъжа това е пловдивско заведение-на бул. "Кап.Райчо", към него има и голям фитнес клуб..
Евала,даже!
Какво ми се случи на мен преди две седмици. След тежък работен ден ( покрай матурите) седнах да се почерпя с колежка след работа, тя имаше повод и решихме да пием по една бира в градината на пловдивски ресторант,който е с хотелска част.Обикновено няма много посетители..Бяхме само ние и още една маса, на която се беше разположила една фамилия-баба,дядо, майки,бащи и 3 деца..Ей,бога ми -то не беше пищене, викове,крясъци, гоненица..Онези трътки майките и бабата как пък не си отвориха устите да направят забележка на отрочетата си, дърпаха си цигарките и въобще не си поглеждаха децата.Полудяхме,провали се нашият повод,защото си изпихме набързо бирата и си тръгнахме.Извинявайте, обаче аз не излизам всяка вечер,решила съм да отида в края на седмицата да пия една бира на спокойствие и не съм длъжна да търпя истерично крещящи деца наоколо...
Моите деца,когато бяха малки или не съм ги водила по заведения без дет.площадка или съм следяла да не притесняват с поведението си околните.
Абсолютно съм съгласна,че мястото на децата  не е по барове и др.заведения. За тях има сладкарници, Макдоналдс и др.
Общо взето съм съгласна с теб, искам само да вметна, че освен, цитирам ''онези трътки майките и бабата'', там са присъствали бащи и един брой дядо. Не разбирам защо възмущението се излива само и единствено върху жените - все пак мъжете в едно семейство не служат само за украса като опашките на пауните  Stop

Точно това щях да напиша, но Таис ме е преварила. Иначе с останалото съм съгласна.

# 259
?

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 17:27 от cordelia

# 260
Въпросът е, че идиот с детска количка не може кой знае колко да ти навреди, а и не се среща често. Даже количката облекчава доста, защото извън нея малкото зверче би направо много повече бели и съответно би предизвикало повече омраза от останалите. И в ГТ няма нужда да отстъпваш място на майка с количка, защото детето си е в количката, а майката спокойно може и права да си стои Wink

Ей това е, де. Някакъв едногодишен прясно проходил пършинг да бъде изтърван от клетката и коланите. Но тук на никой дребосъкът не се е гънал като червей при слагане в количка. Нито е е опитвал да се разходи да разгледа и пипне всичко цветно и непознато. Но майката трябва да бъде окачествена като нагла.
Не знам дали хората имат представа колко тегава е процедурата да се докаже дискриминацията и колко пъти системата е била на път да откаже жалващия се.

# 261
Аз от самото начало на темата се чудя на проблема. От както детето се е родило ходим по заведения, които са подходящи за деца, тоест, в които има и други деца. Никога, наистина никога, не съм била свидетел на това, което коментирате. Никога не съм виждала бягащи между маите деца, деца, викащи или говорещи на висок глас. Децата си седят по масите и се хранят. А децата тук не са по-възпитани от българските, никак даже. Значи проблема е другаде.

# 262
  • Пловдив
Разбира се.  Joy Joy Joy
 Бащите  и единият брой дядо вместо да си седят на опашките да станат и веднага да светнат по два шамара на децата и да въдвърят ред и тишина, за да може даскалицата да си изпие бирата.
Ама ха.
Бива ли така да принуждават жената да си изпива бирата на две глътки -може да си развали стомаха така като пие бира на екс.
Пък и човек като не е свикнал да пие  и след тежък ден ако обърне наведнъж една бира може да го удари в главата и да не отговаря за последствията...

Не разбирам какво против имате учителите, та така иронично пишете..ама то явно е въпрос на култура.И после чакаме от такива хора да си озаптяват невъзпитаните отрочета..
И да, и т.н. от вас "даскалици" сме хора..Представете си само... ходим по заведения, ти да видиш!!! и пък пием бира..Да ви кажа, и на вас ежедневно да ви врещят 25-30 разглезени и невъзпитани дечица на главата, в края на седмицата ще имате нужда на спокойствие да изпиете  една бира...
Не съм намесила дядото и татковците,защото те нямаше как да излязат и да хукнат след децата си..Масата беше поставена така , че те бяха от "затворената страна",можеха да станат само майките или бабата.Друг е въпросът,че всички можеха да направят забележка.. както и да е..
Няма смисъл да коментирам повече..

# 263
  • София
Дискриминация си е отвсякъде  Naughty Naughty Naughty

# 264
Разбира се.  Joy Joy Joy
 Бащите  и единият брой дядо вместо да си седят на опашките да станат и веднага да светнат по два шамара на децата и да въдвърят ред и тишина, за да може даскалицата да си изпие бирата.
Ама ха.
Бива ли така да принуждават жената да си изпива бирата на две глътки -може да си развали стомаха така като пие бира на екс.
Пък и човек като не е свикнал да пие  и след тежък ден ако обърне наведнъж една бира може да го удари в главата и да не отговаря за последствията...

Не разбирам какво против имате учителите, та така иронично пишете..ама то явно е въпрос на култура.И после чакаме от такива хора да си озаптяват невъзпитаните отрочета..
И да, и т.н. от вас "даскалици" сме хора..Представете си само... ходим по заведения, ти да видиш!!! и пък пием бира..Да ви кажа, и на вас ежедневно да ви врещят 25-30 разглезени и невъзпитани дечица на главата, в края на седмицата ще имате нужда на спокойствие да изпиете  една бира...
Не съм намесила дядото и татковците,защото те нямаше как да излязат и да хукнат след децата си..Масата беше поставена така , че те бяха от "затворената страна",можеха да станат само майките или бабата.Друг е въпросът,че всички можеха да направят забележка.. както и да е..
Няма смисъл да коментирам повече..

Ето-В темата вече се появи и обидената "даскалица"

Време е да се разпише и директорката и портиера...а защо не и дядо Коледа.

Тая бира на екс направо Епохална!!! Joy Joy

# 265
Супер идея! Колкото повече такива места има, толкова по-малко са майките-героини, които не е*ават да си погледна децата извън дома. Виждала съм хлапета, които вилнеят половин час и не можеш посмъртно да разбереш кой ги е довлачил.
Като е уморена от гледането на детето, да наеме бавачка. Лично аз съм търсила в продължение на 10 мин майката на щъкащо, но неговорещо момиченце - как точно се очаква да я намеря, като детето не може дори да си каже името?

# 266

Ето-В темата вече се появи и обидената "даскалица"

Време е да се разпише и директорката и портиера...а защо не и дядо Коледа.

Тая бира на екс направо Епохална!!! Joy Joy

Защо "вече", тя е човекът, който разказа случката в темата като пример, че идеята заведението да ограничава детското лудеене край масите не е лоша, след като родителите не смятат за нужно да го правят.

Не разбирам, когато работиш с деца, нямаш право да искаш деца-free момент в свободното си време ли?

# 267
Лично аз съм търсила в продължение на 10 мин майката на щъкащо, но неговорещо момиченце - как точно се очаква да я намеря, като детето не може дори да си каже името?
Може би майка му просто се е опитвала да се отърве от него веднъж завинаги, но за зла беда си се появила ти и цели 10 минути си я издирвала...

Не разбирам, когато работиш с деца, нямаш право да искаш деца-free момент в свободното си време ли?
Ако искаш фрии от деца с оплакване няма да стане, а с действие. Когато дядото , з-те броя бащи и трите майки нищо не вършат ставаш, изпиваш бирата на екс и спретваш такъв скандал, че да не смее цялата рода до девето коляно да стъпи повече в това заведение. След това сядаш и си изпиваш втората бира спокойно. Поне аз така щях да направя.

# 268
Да искаш спокойствие в заведение, да не те оглушават пищящи деца - това е нормално. Но собственик на детски магазин с гордост да заявява, че не допуска бебешки колички в магазина си... Защо - цапотят, а ако магазинът е дюкян 6 размери 3 на 4м, да разбираемо е. Но да искаш наглите майки да си гушнат бебетата и тогава да влязат - как точно ще пазарува пълноценно наглата майка, като са й заети ръцете? Как ще премери дрешка, къде ще си остави невъзпитаното бебе, изобщо - със заети с бебе ръце Как може да види нещо, като не може нищо да пипа, дори ще и е трудно да извади пари да си плати... newsm78 . Затова ще процъфтяват големите магазини, а дюкяните ще затварят, или поне тези, които имат толкова строги правила, де, които направо биха прогонили маса клиенти. А, важни са дребните подаръчета, които даже идвали да си просят после  bouquet .

# 269
Лично аз съм търсила в продължение на 10 мин майката на щъкащо, но неговорещо момиченце - как точно се очаква да я намеря, като детето не може дори да си каже името?
Може би майка му просто се е опитвала да се отърве от него веднъж завинаги, но за зла беда си се появила ти и цели 10 минути си я издирвала...
И аз така предположих. За съжаление мамата си го поиска обратно, иначе щях да й предложа вариант да го осиновя.

Ензим, примерът с детския магазин не е адекватен на темата.

П.П. Какви подаръчета? Някоя патица, ако ми поиска подаръче, ще я изгоня, да.

Общи условия

Активация на акаунт