Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 230
  • 650
  •   1
Отговори
# 360
Е, хайде сега да бием и спъваме децата, които ни пречат...Да не сме неандерталци! Според мен възрастен само към придружителя на детето може да се обърне. Много е смешно, когато възрастни започнат да се дракат с малки деца, да не говорим пък умишлено да им причиняват болка. Второто даже е плашещо. Добре, че го написа анонимно.

# 361
  • София
Виж сега, както твоето дете ИМА ПРАВО да ми се вре под масата и едва ли не под полата, така и аз имам право да си вея токчетата на обувките!
Както то има право да тича между главите на спортуващите в спортна зала, правещи стречинг, така и аз имам право да се стречна ненадейно точно като търчи покрай мен и то да се пльосне по лице. Сори, мамчета.
До който се припознае.

Аз се припознавам например! Е и? Трябва да се обидя ли?
Аз не знам в заведенията, които посещавате Вие госпожо какви деца има, може би щом са такива е по-добре наистина да се въведат подобни ограничения , но моето дете не се вре под полите на хората, не им ходи по главите , не им нарушава душевното спокойствие и не съм изобщо длъжна да се ограничавам нито аз като родител, нито него като дете и да го водя да яде и да скача по батути като обезумяло , защото това на някой не му изнася !
Мога да вляза с моето дете в което заведение поискам - плащам си , не им ходя на гости !
Детето ми  не е неандерталец и няма да позволя да се държат с него като с такъв ! "Стречване" (или каквото и да е) към дете , с цел да се пльосне по лице и може би да се нарани - не знам дали Вие сте майка, и не знам дали такъв Ви е подхода към Вашето собствено дете колкото и да е игриво и хипер активно едно дете - за мен е недопустимо !!!

# 362
Щом не искаш да се държат така с детето ти, не му позволявай да се държи така и то. Ако е кротко не вярвам някой нещо да му каже, но ако вилнее на воля, нали не очакваш да го гледаме с умиление?

# 363
  • София
Скрит текст:
Виж сега, както твоето дете ИМА ПРАВО да ми се вре под масата и едва ли не под полата, така и аз имам право да си вея токчетата на обувките!
Както то има право да тича между главите на спортуващите в спортна зала, правещи стречинг, така и аз имам право да се стречна ненадейно точно като търчи покрай мен и то да се пльосне по лице. Сори, мамчета.
До който се припознае.

Аз не знам в заведенията, които посещавате Вие госпожо какви деца има, може би щом са такива е по-добре наистина да се въведат подобни ограничения , но моето дете не се вре под полите на хората, не им ходи по главите , не им нарушава душевното спокойствие и не съм изобщо длъжна да се ограничавам нито аз като родител, нито него като дете и да го водя да яде и да скача по батути като обезумяло , защото това на някой не му изнася !
Мога да вляза с моето дете в което заведение поискам - плащам си , не им ходя на гости !
Скрит текст:
Детето ми  не е неандерталец и няма да позволя да се държат с него като с такъв ! "Стречване" (или каквото и да е) към дете , с цел да се пльосне по лице и може би да се нарани - не знам дали Вие сте майка, и не знам дали такъв Ви е подхода към Вашето собствено дете колкото и да е игриво и хипер активно едно дете - за мен е недопустимо !!!

Това не е точно така. Но дори и да беше, има норми на поведение, които се отнасят за всички. Малките деца не отговарят изцяло за поведението си, но родителите или придружители им са за това. Но, ако те "се настаня мноооого удобно С ДЕТЕТО и ще му кажа , вилней мамо", мисля че спокойно и без никакви угризения могат да бъдат помолени да напуснат.

# 364
Има набор от добри места за хапване, пийване и тихи разговори, където видът на 120-сантиметрово, освен ако не е хипофизно джудже, би ви затворило вратите, ако ще и да сте собственици на Бурж Ал Араб.

# 365
Фейс контролът се грижи и на повече сантиметрови да затваря вратите. Simple Smile

# 366
  • София
Щом не искаш да се държат така с детето ти, не му позволявай да се държи така и то. Ако е кротко не вярвам някой нещо да му каже, но ако вилнее на воля, нали не очакваш да го гледаме с умиление?

Аз къде споделих, че детето ми вилнее из заведенията за ужас на мирно ядящите?
Ако му е скучно може да стане и да си бута играчката около моята маса или да потича, но не и да пълзи под масите и да гледа под полите на жените  newsm78
Защо трябва да се съгласявам с нещо което не е редно за мен ? Не защото моето дете го прави или не, а защото не смятам, че е редно да бъда ограничавана аз самата?
Аз водя например винаги детето с мен - не само защото няма на кой да го оставя, но и защото ми е приятно да бъда с него и да си хапваме заедно - това, че някои родители се чудят как да се отърват от децата си за да си починат и да им е спокойно без глъч от деца около тях, не е мой проблем.
Не винаги в това е проблема, но често е така - по-специално за родителите.

За мен написано така това със забрана за детска игра каквато и да е тя (разбира се в рамките на допустимото) е ужасно тъжно преди всичко и после пак повтарям за таксуването според мен абсолютно незаконно.
Нещо такова за мен написано или казано говори много за ценностната система на този, който е решил да го напише - за пияни, алкохолици (но консумиращи яко) забрана няма, но за детска игра не може!
Но това, че не ми харесва не означава, че детето ми е тазманийски дявол, унищожвач на заведения !
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 367
!
До който се припознае.

Не-нямаш право да малтретираш деца!

# 368
  • Beyond the stars

Аз къде споделих, че детето ми вилнее из заведенията за ужас на мирно ядящите?
Ако му е скучно може да стане и да си бута играчката около моята маса или да потича, но не и да пълзи под масите и да гледа под полите на жените  newsm78
Защо трябва да се съгласявам с нещо което не е редно за мен ? Не защото моето дете го прави или не, а защото не смятам, че е редно да бъда ограничавана аз самата?
Аз водя например винаги детето с мен - не само защото няма на кой да го оставя, но и защото ми е приятно да бъда с него и да си хапваме заедно - това, че някои родители се чудят как да се отърват от децата си за да си починат и да им е спокойно без глъч от деца около тях, не е мой проблем.
Не винаги в това е проблема, но често е така - по-специално за родителите.

За мен написано така това със забрана за детска игра каквато и да е тя (разбира се в рамките на допустимото) е ужасно тъжно преди всичко и после пак повтарям за таксуването според мен абсолютно незаконно.
Нещо такова за мен написано или казано говори много за ценностната система на този, който е решил да го напише - за пияни, алкохолици (но консумиращи яко) забрана няма, но за детска игра не може!
Но това, че не ми харесва не означава, че детето ми е тазманийски дявол, унищожвач на заведения !

Повтарям си пак въпроса - какъв е зорът да ходиш в единственото заведение, където очебийно не искат деца, при условие,че има десетки със съответните детски кътове и други подходящи условия  newsm78

# 369
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou

В твоите очи може да не е тазманийски дявол, но в очите на другите може да е и самият Сатана. Simple Smile И все пак най-хубавото и послушно гардже си е твоето, нали?
!
До който се припознае.

А то може да ме малтретира в ресторанта под "зоркия поглед" на родителското тяло, така ли? Joy

# 370

В твоите очи може да не е тазманийски дявол, но в очите на другите може да е и самият Сатана. Simple Smile И все пак най-хубавото и послушно гардже си е твоето, нали?
!
До който се припознае.

А то може да ме малтретира в ресторанта под "зоркия поглед" на родителското тяло, така ли? Joy
За това си има управа на ресторанта, а не детето да бъде подлагано на публичен линч, .........
Израз на ниско самочуствие и комплекси е саморазправата с чужди, дори и със свои деца.

# 371
За това си има управа на ресторанта, а не детето да бъде подлагано на публичен линч, .........
Израз на ниско самочуствие и комплекси е саморазправата с чужди, дори и със свои деца.

И за моите ли да викам охраната?

# 372

И за моите ли да викам охраната?
До там ли си изпаднала?
Мислех, че твоите са възпитани.
Явно съм се объркала нещо.

# 373
  • София
Скрит текст:
До който се припознае.

Скрит текст:

Това не е точно така. Но дори и да беше, има норми на поведение, които се отнасят за всички. Малките деца не отговарят изцяло за поведението си, но родителите или придружители им са за това. Но, ако те "се настаня мноооого удобно С ДЕТЕТО и ще му кажа , вилней мамо", мисля че спокойно и без никакви угризения могат да бъдат помолени да напуснат.

Е сигурно няма да му кажа почупи заведението ! За моето дете вилнеене може да значи да потича на воля. за друго може да значи да си тропа с барбито по масата, за трето нещо друго !

Продължавам да обяснявам как няма как да ме глобят ако детето ми тича (така разбирам аз вилнеенето, не знам вие как го разбирате)
Въпроса е принципа - ако на някой пречи например моето тичащо и играещо дете, на мен и на много други може да пречат пиянски шумни изпълнения.
 На всеки някой нещо му пречи - въпрос на вътрешна политика на заведението е разбира се да се прецени, дали държанието на майката, детето, компанията и прочие и прочие подлежат на забележка, помолване да напуснат....супер крайна мярка, за която не знам какво трябва да е направило детето в това заведение за да е необходимо да го напуснеш чак.

От тази ми позиция и мнение по този въпрос, до извода, че моето дете е тайфун някакъв и го водя в стриптиз клубове и казина - малко крайно е !
Трябва да има винаги някаква конкретна причина явно за да се съпротивиш на подобна забрана !

# 374
  • София
Ако има заведение, където освен деца, не допускат и силно смеещи се и крещящи тийнейджъри - аз бих ги подкрепила.
И аз се чудя защо Линдичка много държи да заведе детето на място, което не е за деца.

Децата досаждат не само с тичане. Досаждат и с тъпи въпроси. Например ако мъж и жена се целунат, коментар като "гадост" или "тези не са ли стари, за да се целуват" или "мамо, тези какво правят?" или дори само втренченият поглед е досаден. А ако двама мъже се целунат, кое дете би си спестило коментара? Досаждат и с мрънкане - "Мамо, хайде да си ходим, до кога ще пиеш този сок..." така 20 минути без да спира. И други такива, на които не обръщаш внимание докато си със своите деца. Но другите не са длъжни да го търпят. Как би реагирала, ако 45 годишна дама на съседната маса мрънка на висок глас без да спира, и би ли могла да реагираш така с дете на 4,5?

Та според мен моите деца са си много сладки, но чуждите деца са много по-досадни от просяците.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 16:00 от Валя*

Общи условия

Активация на акаунт