Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 210
  • 650
  •   1
Отговори
# 375
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж сега, както твоето дете ИМА ПРАВО да ми се вре под масата и едва ли не под полата, така и аз имам право да си вея токчетата на обувките!
Както то има право да тича между главите на спортуващите в спортна зала, правещи стречинг, така и аз имам право да се стречна ненадейно точно като търчи покрай мен и то да се пльосне по лице. Сори, мамчета.
До който се припознае.

Аз се припознавам например! Е и? Трябва да се обидя ли?
Аз не знам в заведенията, които посещавате Вие госпожо какви деца има, може би щом са такива е по-добре наистина да се въведат подобни ограничения , но моето дете не се вре под полите на хората, не им ходи по главите , не им нарушава душевното спокойствие и не съм изобщо длъжна да се ограничавам нито аз като родител, нито него като дете и да го водя да яде и да скача по батути като обезумяло , защото това на някой не му изнася !
Мога да вляза с моето дете в което заведение поискам - плащам си , не им ходя на гости !
Скрит текст:
Детето ми  не е неандерталец и няма да позволя да се държат с него като с такъв ! "Стречване" (или каквото и да е) към дете , с цел да се пльосне по лице и може би да се нарани - не знам дали Вие сте майка, и не знам дали такъв Ви е подхода към Вашето собствено дете колкото и да е игриво и хипер активно едно дете - за мен е недопустимо !!!

Това не е точно така. Но дори и да беше, има норми на поведение, които се отнасят за всички. Малките деца не отговарят изцяло за поведението си, но родителите или придружители им са за това. Но, ако те "се настаня мноооого удобно С ДЕТЕТО и ще му кажа , вилней мамо", мисля че спокойно и без никакви угризения могат да бъдат помолени да напуснат.
Е сигурно няма да му кажа почупи заведението !
Скрит текст:
За моето дете вилнеене може да значи да потича на воля. за друго може да значи да си тропа с барбито по масата, за трето нещо друго !

Продължавам да обяснявам как няма как да ме глобят ако детето ми тича (така разбирам аз вилнеенето, не знам вие как го разбирате)
Въпроса е принципа - ако на някой пречи например моето тичащо и играещо дете, на мен и на много други може да пречат пиянски шумни изпълнения.
 На всеки някой нещо му пречи - въпрос на вътрешна политика на заведението е разбира се да се прецени, дали държанието на майката, детето, компанията и прочие и прочие подлежат на забележка, помолване да напуснат....супер крайна мярка, за която не знам какво трябва да е направило детето в това заведение за да е необходимо да го напуснеш чак.

От тази ми позиция и мнение по този въпрос, до извода, че моето дете е тайфун някакъв и го водя в стриптиз клубове и казина - малко крайно е !
Трябва да има винаги някаква конкретна причина явно за да се съпротивиш на подобна забрана !

Ако се погледнеш отстрани, как ще оцениш твоето подтикване към вилнеене?

# 376
  • София
Щом не искаш да се държат така с детето ти, не му позволявай да се държи така и то. Ако е кротко не вярвам някой нещо да му каже, но ако вилнее на воля, нали не очакваш да го гледаме с умиление?

Аз къде споделих, че детето ми вилнее из заведенията за ужас на мирно ядящите?
Ако му е скучно може да стане и да си бута играчката около моята маса или да потича, но не и да пълзи под масите и да гледа под полите на жените  newsm78
Защо трябва да се съгласявам с нещо което не е редно за мен ? Не защото моето дете го прави или не, а защото не смятам, че е редно да бъда ограничавана аз самата?
Аз водя например винаги детето с мен - не само защото няма на кой да го оставя, но и защото ми е приятно да бъда с него и да си хапваме заедно - това, че някои родители се чудят как да се отърват от децата си за да си починат и да им е спокойно без глъч от деца около тях, не е мой проблем.
Не винаги в това е проблема, но често е така - по-специално за родителите.

За мен написано така това със забрана за детска игра каквато и да е тя (разбира се в рамките на допустимото) е ужасно тъжно преди всичко и после пак повтарям за таксуването според мен абсолютно незаконно.
Нещо такова за мен написано или казано говори много за ценностната система на този, който е решил да го напише - за пияни, алкохолици (но консумиращи яко) забрана няма, но за детска игра не може!
Но това, че не ми харесва не означава, че детето ми е тазманийски дявол, унищожвач на заведения !
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Повтарям си пак въпроса - какъв е зорът да ходиш в единственото заведение, където очебийно не искат деца, при условие,че има десетки със съответните детски кътове и други подходящи условия  newsm78

Повтарям си пак отговора - при положение , че детето ми не е нито терорист, нито играе диво, нито аз се държа неприлично, нито съм го научила да се държа така - за мен е недопустимо да виждам подобни изисквания в менюто под "добре дошли" точно !
Мое е правото на избор - аз не обичам заведения с детски кътове, детето ми също не им е фен, защо да съм длъжна пък да ходя там?
Защото там може? А защо пък да не може и на друго място в рамките на допустимото пак повтарям?
Но да получавам за отговор че ще ми спънат нарочно детето за да паднело по лице, че съм можела да го водя по казина и нощни клубове и не знам още какво....много е. прекалено е просто всякак крайност е за мен недопустима - ако съм допуснала да играе и да пречи, да ме помолят културно да му направя забележка - може, даже е задължително , но да ми го напишат, пък даже и да са написали, че могат и да глобят - не ! Още повече , че съм сигурна , че глоба за играещо детет - НЯМА как да я оправдаят ! Няма и няма как да ме убеди някой , че има такава законна глоба ! Няма и няма

# 377
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
А то може да ме малтретира в ресторанта под "зоркия поглед" на родителското тяло, така ли? Joy
За това си има управа на ресторанта, а не детето да бъде подлагано на публичен линч, .........
Израз на ниско самочувствие и комплекси е саморазправата с чужди, дори и със свои деца.
Естествено че е така - просто се пошегувах. Wink Управата на заведението дадено в първия пост на темата го е решила този проблем. Проблема със пияните клиенти го решава охраната, а след това и полицията.
Твоето дете е най-послушно, нали? Много такива "послушни" деца съм виждал как се опитват например да спънат сервитьора.

# 378
Не става дума за послушно и непослушно, децата са различни, и не са изключение тези, които не скачат, викат, тичат и спъват сервитьорите. За сметка на това пък има такива възрастни.
Затова още в началото казах, че въпросът е в забрана на самите действия, а не от кого са извършени.

# 379
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Още повече , че съм сигурна , че глоба за играещо детет - НЯМА как да я оправдаят ! Няма и няма как да ме убеди някой , че има такава законна глоба ! Няма и няма
В моето заведение все пак аз решавам и определям правилата. Ако не ти изнасят можеш да отидеш другаде.

# 380
  • Beyond the stars
Повтарям си пак отговора - при положение , че детето ми не е нито терорист, нито играе диво, нито аз се държа неприлично, нито съм го научила да се държа така - за мен е недопустимо да виждам подобни изисквания в менюто под "добре дошли" точно !
Мое е правото на избор - аз не обичам заведения с детски кътове, детето ми също не им е фен, защо да съм длъжна пък да ходя там?
Защото там може? А защо пък да не може и на друго място в рамките на допустимото пак повтарям?
Но да получавам за отговор че ще ми спънат нарочно детето за да паднело по лице, че съм можела да го водя по казина и нощни клубове и не знам още какво....много е. прекалено е просто всякак крайност е за мен недопустима - ако съм допуснала да играе и да пречи, да ме помолят културно да му направя забележка - може, даже е задължително , но да ми го напишат, пък даже и да са написали, че могат и да глобят - не ! Още повече , че съм сигурна , че глоба за играещо детет - НЯМА как да я оправдаят ! Няма и няма как да ме убеди някой , че има такава законна глоба ! Няма и няма

Тъй де, аз още не схващам логиката - това заведение подчертано НЕ иска деца и ти въпреки това трябва да заведеш поколението там.  newsm78
 За вас остават всички останали заведения, в които подобна забрана няма.  Peace

# 381
Ако за теб, просто "да си потича на воля" е допустимо в заведение, за мен не е. Ако ти не искаш да го водиш там където има детски кът и се тръшкаш, аз пък ще се тръшкам, че детето ти ми пречи като търчи наляво надясно.

Глобата вече споменахме, че е незаконна и е по-скоро цел сплашване. 

# 382
  • София
Което дете както вилнее ! За мен вилнеене (вече споменах в предишни мои постове) означава може би нещо различно от това вилнеене, което разбирате вие.
Но странното е, че това, което прави впечатление е свободата да си играе, която ще дам на моето дете, а не, че някой си е написал, че може да глоби в случай, че прецени, че някое си дете играе неправомерно  Laughing
Това е странното !
И после е странно как изобщо може да му мине на някой през акъла да спъне дете за да падне то по лице... newsm78 newsm78 newsm78 (със задоволство)
А може тука да си разправяме каквото щем - докато има такива забрани, ще има и хора, които ги възприемат за нормални, ще има обаче и такива, които не ги приемат за нормални.

# 383
Ама те са си абсолютно нормални тези забрани. В моето заведение не се толерира детска игра. Ако има такава следва санкция. Така е решил собственика, на който не му харесва търси друго заведение и ни оставя на спокойствие да си хапнем.

# 384
Което дете както вилнее ! За мен вилнеене (вече споменах в предишни мои постове) означава може би нещо различно от това вилнеене, което разбирате вие.
Скрит текст:
Но странното е, че това, което прави впечатление е свободата да си играе, която ще дам на моето дете, а не, че някой си е написал, че може да глоби в случай, че прецени, че някое си дете играе неправомерно  Laughing
Това е странното !
И после е странно как изобщо може да му мине на някой през акъла да спъне дете за да падне то по лице... newsm78 newsm78 newsm78 (със задоволство)
А може тука да си разправяме каквото щем - докато има такива забрани, ще има и хора, които ги възприемат за нормални, ще има обаче и такива, които не ги приемат за нормални.

Хм, интересни разсъждения за значението на думата "вилнеене".
Може и собствениците да тълкуват думата "глоба" по техен си начин.

# 385
А защо пък да не може и на друго място в рамките на допустимото пак повтарям?
Именно тук идва голямото разминаване. Кои са рамките на допустимото? Има огромни различия в разбиранията на различните хора до къде се простират тези рамки. Много е вероятно моите рамки да не са твои рамки. Какво правим тогава според теб?

# 386
  • София
Още повече , че съм сигурна , че глоба за играещо детет - НЯМА как да я оправдаят ! Няма и няма как да ме убеди някой , че има такава законна глоба ! Няма и няма
В моето заведение все пак аз решавам и определям правилата. Ако не ти изнасят можеш да отидеш другаде.

Да и ще трябва обаче на касовата бележка да е написано "услугата" или "глоба" за играещо дете , нали така? Иначе как ще осчетоводят теи пари? Данък ще се плати ли за тях? Не? А защо да ме глобяват, като не могат да ми издадат официален документ за глобата?
Глоби и санкции, за нарушаване на обществения ред се правят от органите на реда, май  newsm78 newsm78 newsm78

# 387

Много шантав народ се навъди напоследък.

Включително и авторите на това меню.

# 388
Нищо не им пречи да го вкарат като опция. В някои дискотеки се таксува счупена чаша примерно.

# 389
Линдичка, признай си, че сгафи със заканата си да накараш детето си да вилнее. Не се прави така.

Общи условия

Активация на акаунт