Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 181
  • 650
  •   1
Отговори
# 390
  • Beyond the stars
Нищо не им пречи да го вкарат като опция. В някои дискотеки се таксува счупена чаша примерно.

Могат да го вкарат като цена в менюото - Оплакване (от клиент или персонал) от детска игра/шум  Mr. Green
Както на много места има специален ценоразпис за повреден инветнар (боулинг зали и т.н.) и така  го отчитат и на касовия бон  Peace

Очевадното е, че заведението не желае посетители деца, не разбирам упорството да се ходи там, където деца не са желани  Peace

# 391
  • София
Преди доста години една групичка играещи дечица в пицария на "Черковна", които "само" си тичаха между масите, успяха да подлудят цялото заведение с писъци, съборени столове, блъснати хора, озовали се на пътя им на импровизираната детска площадка. При опит на един сервитьор да помоли родителите им да ги укротят последва скандал. Дечурлигата възприеха това като насърчаване и започнаха играта "Спъни келнера" - изскачаха иззад някоя маса и се хвърляха в краката на сервитьорите, които разнасяха табли с чинии и чаши. Дойде и управителя, но и неговите призиви към развеселената компания на родителите не срещна разбиране. Накрая се появи главният готвач, водеше едно от децата - завряло се в кухнята и се въртяло там около скарите, котлоните, тавите и тенджерите с гореща храна... Shocked
Не искам да си представям какво можеше да стане и кой, в крайна сметка, щеше да е виновен за инцидента, ако детето беше пострадало.
Не знам какво стана накрая, защото ние си тръгнахме, като си оставихме порциите недоядени и питиетата недопити - все пак бяхме отишли там за приятно прекарване, а не да слушаме писъци, крясъци и скандали.
Предполагам, някоя подобна история е "вдъхновила" управата на заведението, за което е темата, да съчини този "бисер" с глобите. Особено ако при учтива молба да си укротят потомството  отговорът на родителите е бил "Вилней, маминото, на воля!"  Grinning

# 392
Щом не искаш да се държат така с детето ти, не му позволявай да се държи така и то. Ако е кротко не вярвам някой нещо да му каже, но ако вилнее на воля, нали не очакваш да го гледаме с умиление?

Аз къде споделих, че детето ми вилнее из заведенията за ужас на мирно ядящите?
Ако му е скучно може да стане и да си бута играчката около моята маса или да потича, но не и да пълзи под масите и да гледа под полите на жените  newsm78
Защо трябва да се съгласявам с нещо което не е редно за мен ? Не защото моето дете го прави или не, а защото не смятам, че е редно да бъда ограничавана аз самата?
Аз водя например винаги детето с мен - не само защото няма на кой да го оставя, но и защото ми е приятно да бъда с него и да си хапваме заедно - това, че някои родители се чудят как да се отърват от децата си за да си починат и да им е спокойно без глъч от деца около тях, не е мой проблем.
Не винаги в това е проблема, но често е така - по-специално за родителите.

За мен написано така това със забрана за детска игра каквато и да е тя (разбира се в рамките на допустимото) е ужасно тъжно преди всичко и после пак повтарям за таксуването според мен абсолютно незаконно.
Нещо такова за мен написано или казано говори много за ценностната система на този, който е решил да го напише - за пияни, алкохолици (но консумиращи яко) забрана няма, но за детска игра не може!
Но това, че не ми харесва не означава, че детето ми е тазманийски дявол, унищожвач на заведения !
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Това е неприемливо в заведение. То не е детска площюадка, за да оставиш детето си "да потича", ако му е скучно. Като му стане скучно ставаш и си тръгваш с безценното си дете. Ресорантите са за хранене. Ако имат детски кът - чудесно! Отиваш там и детето ти може да си тича колкото си иска! Ако си отишла в заведение без детски кът, тогава е непримливо да си оставяш детето да играе, дори около собствената си маса. Много е просто! И е въпрос на възпитание и култура.

# 393

Очевадното е, че заведението не желае посетители деца, не разбирам упорството да се ходи там, където деца не са желани  Peace
Пише, че не е позволена/желателна детска игра, не че не желаят деца в заведението.

# 394
  • София
Линдичка, признай си, че сгафи със заканата си да накараш детето си да вилнее. Не се прави така.

Кое да признавам? Аз вече много пъти обясних, че за мен вилней е едно, за други е друго ! Не мога да си призная, че съм сгафила изобщо защото и в най голямото си "вилнеене" моя син е разлял сокчето си върху блузката си или върху мен, откъснал е някое цветенце или е говорил на някоя непозната красива какичка от съседната маса.... Simple Smile а да и ако си намери другарче може и да потича из заведението. Ето това е вилнееене ! Да го вържа ли трябва?
Правя му забележка винаги, когато престъпва границите - естееествено !
Ама няма значение - диво, недиво - не са редни 2 неща : да ти напишат, че ще ти вземат пари "евентуално" за глоба ако не им хареса "евентуално" как играе детето ти, и не ми харесва също факта, че детската игра е обект на такава закана в заведение, което си изкарва парите от клиенти, които също може да са и родители...последвно от "Добре дошли" !
Безумно е ! Напълно безумно и извън всякаква логика - може да им е писнало от деца, може всичко ама да го напишеш на първа страница.....  bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu гостоприемство от класа  - елате, платете, ама кажете на децата си да не играят бурно  Joy Joy Joy Joy
На всички са ви образцови децата така ли? Няма спор, че собствените деца са винаги най-добричките !

# 395

Мое е правото на избор - аз не обичам заведения с детски кътове, детето ми също не им е фен, защо да съм длъжна пък да ходя там?
Защото там може?

Линдичка, не би трябвало да ти се вижда нормално детето ти да "потича" из ресторанта. Най-малкото заради собствената му безопасност - например сервитьори с табли с чаши и чинии - и тях ли ще обвиниш, че нарочно са ти спънали детето или нарочно са изпуснали 10 стъкла отгоре му. Детето ти явно обича детски кътове, защото те са единственото място, подходящо за тичане в заведение. Но на теб не ти се ходи в такива и то няма как да знае. А да позная ли, че не харесваш такива заведения заради врявата от детския кът? В ресторантите без детски кътове все пак е много по-малко.

# 396
  • Beyond the stars
Линдичка, признай си, че сгафи със заканата си да накараш детето си да вилнее. Не се прави така.

Кое да признавам? Аз вече много пъти обясних, че за мен вилней е едно, за други е друго ! Не мога да си призная, че съм сгафила изобщо защото и в най голямото си "вилнеене" моя син е разлял сокчето си върху блузката си или върху мен, откъснал е някое цветенце или е говорил на някоя непозната красива какичка от съседната маса.... Simple Smile а да и ако си намери другарче може и да потича из заведението. Ето това е вилнееене ! Да го вържа ли трябва?

За това говорим цяла тема - позволеното от теб тичане е равносилно на бутнат стол и разлята чаша вино на делова среща на друга маса.  Peace
"Говоренето на непозната какичка" е равносилно на разваляне на романтичната среща на въпросната какичка... например. Или просто прекъсване на приятна вечеря, в която "какичката" оставила децата си вкъщи, не желае да се занимава с чужди.
И естественият отговор - Да го вържа ли - то е дете  ooooh! ooooh!

# 397
Няма спор, че собствените деца са винаги най-добричките !

Ти го твърдиш за твоето. Досега не видях друг такъв потребител.
Тичане на деца не се толерира от клиентите не само от собствениците. Самия факт, че детето ти ходи да заговаря хората по масите е показателен, че не знае кое редно и ное не.

# 398
на теб не ти се ходи в такива и то няма как да знае. А да позная ли, че не харесваш такива заведения заради врявата от детския кът? В ресторантите без детски кътове все пак е много по-малко.
Е, тя ще се погрижи да оправи това, да я увеличи (врявата)  tooth

# 399
Ох, Линдичка, нормално е едно дете и да тича, и да скача, и да вика. Но това се прави в детския кът, на площадката, в парка, в гората и т.н. Не, не е нормално да тича в ресторанта. Най-малкото заради неговата собствена безопасност, както вече са ти обяснили по-горе. И не, не е нормално "да къса цветенца" от украсата в ресторанта. И колкото и невероятно да ти се струва, някоя красива какичка може да няма желание да я заговярят дечица. Да му се не види, възрастна жена си- би трябвало да знаеш, че добрите обноски вече са открити и са в употреба.

# 400
  • София
Скрит текст:
Няма спор, че собствените деца са винаги най-добричките !

Ти го твърдиш за твоето. Досега не видях друг такъв потребител.
Тичане на деца не се толерира от клиентите не само от собствениците. Самия факт, че детето ти ходи да заговаря хората по масите е показателен, че не знае кое редно и ное не.

Абсолютно съгласна и с двете изречения. Когато съм избрала заведение без детска площадка, очаквам около мен да не става детска площадка.

# 401
  • София
Не е нормално детето да тича? Не е нормално детето да заговаря непознати?
Да разваля романтичната вечеря на какичката?
Аз съм възпитала моето си дете да поздравява дори и непознати, когато се разминава с тях или когато реши, че така иска не го спирам ! Не знам на коя какичка ще стане неприятно ако детенце и каже , че е красива   bouquet Защо гледате тоооолкова негативно на тези деца все едно всичко , което правят е с цел да нарушат нечие спокойствие? Някой каза - "то е дете" и да на децата не са чужди белите, тичането, игрите, смеха, капризите.
Аз не знам кой как възприема чуждите деца, но никога не ми е досадно ако детенце дойде на моята маса - дали да поговори с моето или ако съм сама да се закачи с мен - колкото и да съм ангажирана винаги с моето дете , никога не съм си казала : "уууффф това дете какво е дошло тука да ми говори" - радвам се, че си контактуват с мен, радвам се ако виждам деца изобщо около себе си от колкото и да съм изморена и да не искам да контактувам.
Детето ми е това, което не обича детските кътове , не защото не е контактен, напротив , а по някаква негова си причина. Предпочита да поиграе с някое приятелче, което познава или на някоя детска площадка на топка, на нещо.
Аз по тези всичките удивления си извадих извода, че явно разговарям с хора, чиито деца седнат ли в заведения млъкват веднага, не мърдат, нямат претенции за храната, не проявяват капризи и изобщо образцови деца !
Радвам се ако е така и по този начин го разбирате възпитанието вие  Simple Smile
За мен моето дете е добро, но не най-доброто - радвам се, че е дете, което се чувства сбободно да казва това, което мисли и да не се чувства ограничено - но е едно от малкото деца, които съм виждала да поздравява за добър ден с усмивка непознати и да се извинява, когато сбърка или причини неудобство на някои.
Всяко дете за родителя си е най-прекрасното, но не мога да се съглася с това, че тичането , глъчта , играта и закачките не са нещо нормално за децата....в каквато и да е среда !

# 402
По принцип не скърцам със зъби на детето на никой, не мисля, че ще дам възможност някой да скръцне със зъби на моето ! Децата тичат, играят, гонят се - не им е основна цел в живота да стоят като наказани на масата и да се държат като възрастни. Или не?
ще му скръцна и още как  Laughing  и с теб може да проведем няколко часов словесен разговор (на високо , разбира се).
все пак не се намирам на някаква писта , където всеки може да си търчи на воля или пък на стадион , където всеки вика.

# 403
Аз съм възпитала моето си дете да поздравява дори и непознати, когато се разминава с тях или когато реши, че така иска не го спирам ! Не знам на коя какичка ще стане неприятно ако детенце и каже , че е красива   bouquet Защо гледате тоооолкова негативно на тези деца все едно всичко , което правят е с цел да нарушат нечие спокойствие? Някой каза - "то е дете" и да на децата не са чужди белите, тичането, игрите, смеха, капризите.
Аз не знам кой как възприема чуждите деца, но никога не ми е досадно ако детенце дойде на моята маса - дали да поговори с моето или ако съм сама да се закачи с мен - колкото и да съм ангажирана винаги с моето дете , никога не съм си казала : "уууффф това дете какво е дошло тука да ми говори" - радвам се, че си контактуват с мен, радвам се ако виждам деца изобщо около себе си от колкото и да съм изморена и да не искам да контактувам.
Детето ми е това, което не обича детските кътове , не защото не е контактен, напротив , а по някаква негова си причина. Предпочита да поиграе с някое приятелче, което познава или на някоя детска площадка на топка, на нещо.
Аз по тези всичките удивления си извадих извода, че явно разговарям с хора, чиито деца седнат ли в заведения млъкват веднага, не мърдат, нямат претенции за храната, не проявяват капризи и изобщо образцови деца !
Радвам се ако е така и по този начин го разбирате възпитанието вие  Simple Smile
За мен моето дете е добро, но не най-доброто - радвам се, че е дете, което се чувства сбободно да казва това, което мисли и да не се чувства ограничено - но е едно от малкото деца, които съм виждала да поздравява за добър ден с усмивка непознати и да се извинява, когато сбърка или причини неудобство на някои.
Всяко дете за родителя си е най-прекрасното, но не мога да се съглася с това, че тичането , глъчта , играта и закачките не са нещо нормално за децата....в каквато и да е среда !

Глупости си написла. Разбира се, че не са нормални в "каквато и да е среда"! Заведи си детето на симфоничен концерт или класически балет или на опера в Миланската скала и го остави да вика и бяга из залата. Мислиш ли, че е приемливо конкретно за тази среда? Същото е в някои ресторанти. Те не са подходящи за деца. А тези, които се водят "семейни" или имат подходящи места за децата или им предлагат възможност за тихи занимания, докато чакат храната си. Но бягане и закачане на хората по другите маси е проява на изключителна липса на култура и адекватност в поведението на родителите. Та няма да е лошо да се позамислиш след тази тема, където май никой не подкрепи начина ти на мислене.

Няма да е лошо да покажеш на детето си, че светът не се върти около него, за негово добро ще е. 

# 404

Не е нормално да тича там, където не е препоръчително от гледна точка на неговата (за другите хора стана ясно, че не ти пука особено) безопасност. Не знам защо се правиш на неразбрала, започвам да си мисля, че си трол.

А по-добре не го учи да заговаря непознати, дори ако живеете в малко населено място. Повечето хора се чудят как да втълпят на децата си, че не трябва да тръгват с всяка мила какичка, която им казва "Майка ти ме изпрати да те заведа при нея.", а ти го насърчаваш само да инициира контакт с непознати възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт