Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 157
  • 650
  •   1
Отговори
# 495
Или някой парк да му сложат знак "Забранено за игри" - за да може и там да релаксират обременените и нуждаещи се от душевен конфорт възрастни  Praynig

Повечето хора сами  се сещат. Където са събрани баби и дядовци, не е подходящо да си пуснеш детето  да вилнее.

# 496
  • София
Има специални паркове, които са забранени за деца или децата се пускат при определени условия. Примерно - http://www.wagspark.com/wp-content/uploads/2011/10/WagsParkRules.pdf  В него малките деца не се допускат въобще, а по-големите - при определени условия.

# 497
  • София
Нещо позитивно например  Simple Smile
Никога няма да има едно мнение за всичко - стига да не се излиза от добрия тон. На никому не е приятно обратното на това, което смята самия той,но има много културни начини, да покажеш на някой, че нещо ти е неприятно. Защото както за теб аз и моето дете не сме единствени на света, така и за мен другите не са единствени на света, но се обръщам към тях с уважение.
Крайностите винаги са неприятни !

# 498
О, Линдичка, сега видях, че си "BG-Mamma Team Member". Благодаря за препоръките за СПА и загрижеността за душевното ми спокойствие.

# 499
  • София
О, Линдичка, сега видях, че си "BG-Mamma Team Member". Благодаря за препоръките за СПА и загрижеността за душевното ми спокойствие.

И като съм Team member какво точно те накара да ми благодариш за СПА-то, което бе между другото чиста ирония !

# 500
  • Beyond the stars
Нещо позитивно например  Simple Smile
Никога няма да има едно мнение за всичко - стига да не се излиза от добрия тон. На никому не е приятно обратното на това, което смята самия той,но има много културни начини, да покажеш на някой, че нещо ти е неприятно. Защото както за теб аз и моето дете не сме единствени на света, така и за мен другите не са единствени на света, но се обръщам към тях с уважение.
Крайностите винаги са неприятни !

Има културни обществени норми, които не би трябвало някой да напомня, че неспазването им не е приятно. Ако не ти е ок да се съобразяваш с тях, поляни много - излизате там -пък да тича, да вика с цяло гърло  Wink
Спа центъровете са място за релакс и да, не са място за детски игри и скачане със засилка в джакузито  ooooh!
Пак ми пропусна въпроса - какво прави ваша милост докато мамин златен тича из ресторанта ?  Whistling

# 501
Какво пък общо има сближаването между хората с това дали водят децата си с тях? Това по никакъв начин не може да ме откаже от приятелство. При нас често се случва хората да отиват в малки населени места, защото искат да живеят в къща. Пътувам понякога по час и половина в едната посока, за да ги видя и абсолютно никога не ми е минавало през ума да гледам, дали детето е покрай нас или не. Липсват ми, искаме да се видим, отивам.

За вечерните събирания съм съгласна. Но вместо да лицемеря и седя с тях на масата, а после "аууу, тази пък...", бих им казала какво мисля и повече не бих излизала с тях. Събирам се само с хора, с които ми е приятно да бъда. В професионалната сфера е друго, естествено.

# 502
  • София
Наблюдавам много внимателно траекторията му !
Не е никак лесно да обясниш  на някой, че дали ще ходя по полянки, детски кътове, оперети или концерти с детето си и в случай , че нарушавам обществения ред и спокойствието на околните с държание или поведение - несъмнено трябва да си понеса глоби, наказания, порицания или друго - не от някой, друг, а от предназначение за това органи на реда !
Иначе по полянки и паланки е много подходящо за напълно спокоен пикник също - който иска пълно осамотение може да избере например да си стои заключен в къщи !

# 503
Да, особено ако има някоя Линдичка отгоре.

# 504

И като съм Team member какво точно те накара да ми благодариш за СПА-то, което бе между другото чиста ирония !
Надявам и "коНфорта" да е бил чиста ирония Whistling

# 505
и "осамотението" също Party

# 506
  • София
Правописните ми грешки какво общо имат с темата ? Безгрешни сте всички, най-добри родители, или изрядни мирни граждани Simple Smile хайде със здраве. Форум - казваш мнение ! Казах моето и държа на него ! Признавам чуждите мнения и хубав ден !

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:37 от Линдичка

# 507
  • София
Искате ли малко да поуспокоите духовете и да пропуснете личните нападки?

И аз не обичам викащи и крещящи деца по заведенията, но това само зависи от възпитанието на родителите им, а не от забрани на заведенията.
И не, нямам против да има деца в заведенията, имам против придружителите им да ги оставят да правят каквото си поискат.
 Честно казано, на просташки и крещящи компании от възрастни хора попадам по заведения много по-често, отколкото на шумни деца.

# 508
И аз не обичам викащи и крещящи деца по заведенията, но това само зависи от възпитанието на родителите им, а не от забрани на заведенията.

Забраните са тези, които нямат възпитание.

# 509
  • София
Забраните са тези, които нямат възпитание.

Така е, разбира се, но заради тях се ограничават и останалите. За мен лично не би било проблем, защото така или иначе много мразя да водя детето си по ресторанти, колкото и кротко да е то, но влизам в положение на самотните родители, които нямат друг избор в повечето случаи.

Виж, заведение със забрана за крещящи пълнолетни простаци бих посещавала с удоволствие  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт