Отношение или условия- моля за съвет

• 7 195
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Brainbug не става въпрос за голям ремонт да подменяте дограми , настилки и т.н Simple Smile
Нещо малко и свежо.Примерно нови столчета , ново килимче , нови перденца.
Латекс нов и цветен за весела стая и т.н
Голямата ми дъщеря когато беше на градина сменихме сложихме нов килим , нови перденца , столчета и масички и стана като друга стая Simple Smile .
Ако е много тъмна самата стая може да съберете да я пребоядисате  в по светли и слънчеви цветове за настроение.Все пак децата ви ще ходят там и не виждам защо трябва един родител трябва да откаже да се събере малка сума пари.Примерно 20 лева или 40 лева.
Както описваш ситуацията не мисля ,че средата е толкова лоша.Виждала съм къде къде по трагични помещения .

И само да отбележа каката я прехвърлих предучилищната група да я кара в училище.В училището няма удобствата в детската градина и не е толкова хубаво изглеждаща .Една дъска , чинове , столчета и едни пейки .Мога да ви кажа ,че дъщеря ми сподели ,че много повече и харесало в училището от колкото в градината.Защото на първо място е доброто отношение Simple Smile

# 31
Никой не говори за фърбита, а до най-елементарното- приветливата битова среда, в която хайванчето прекарва по поне 8 часа на ден 5 дни в седмицата.

# 32
Ако не ми харесва балатума в детската градина и  съм с претенция, им купувам нов, защото имам възможност да имам претеници. Като нямам възможности, които да покриват претенциите ми, ще си мълча.
 Heart Eyes

Ако не ми харесват учителките, които не дават ръка на детето ми, ще си наема гувернантка от някоя чужда земя и само за ръка ще  държи детето ми.  Laughing

# 33
Ако не ми харесва балатума в детската градина и  съм с претенция, им купувам нов, защото имам възможност да имам претеници. Като нямам възможност ще си мълча.
 Heart Eyes

Една часто от директорките разчитат на това, че в групата има поне две финансово обезпечени и естетически издържани майки. Другите- за основен ремонт разчитат на Фонд "Козлодуй".
На мен като не ми хареса, наместо да плащам за нормални условия, които се полагат по подразбиране, просто смених средата.

# 34
Това, което е нормални условия за някои, може за мен да не е, защото аз у дома си имам басейн, а как така забавачката на детето ми няма да има басейн.
 Аз си имам ракетна установка в двора, как така в детската градина няма да имат.
 И как така детето ми ще ходи на детска градина с простолюдието. Heart Eyes  Wink

Някакъв с претенции коментираше по телевизията, че не му харесвала детската градина в Лозенец, щото отпред само мерцедеси и аудита спирали, за това предпочел детето му да ходи на австрийска детска градина, дето отпред спирали само фордове и опели.

# 35
Ако не ми харесват учителките, които не дават ръка на детето ми, ще си наема гувернантка от някоя чужда земя и само за ръка ще  държи детето ми.  Laughing

Щом родители така разсъждават, не ме учудва защо често на учителките в ДГ не им се отдава човешкото отношение с децата. Затова има тема за дете със счупена ръка, оставено да реве на пейката, докато учителките си хортуват на съседната. Да са му наели гувернантка да го пита какво му е. Crossing Arms

# 36

Щом родители така разсъждават, не ме учудва защо често на учителките в ДГ не им се отдава човешкото отношение с децата. Затова има тема за дете със счупена ръка, оставено да реве на пейката, докато учителките си хортуват на съседната. Да са му наели гувернантка да го пита какво му е. Crossing Arms

Изречението е извадено от контекста на разговора и се интерпретира некоректно.

А ако аз не искам детето ми да си чупи ръката в детската градина - ще му скова в къщи една дървена къщичка и ще го държа с връзка за колче и по команда ще прави всичко, така рискът да си счупи ръката и гадната учителка да си приказва, ще бъде елиминиран.

# 37
Виждам че се коментира моя публикация. Мда, права си gerda1, от какъв зор учителката ще се занимава с някаква лигава бъзла. Като е тръгнала на училище да си е правила сметката, че в междучасието ще се озове в двор с около стотина деца на възраст между 3 и 12 години. Учителката е надзирател, не възпитател нито пък гувернатка. Пък майката да не коментира много какво се случва в училище ами да отрака дъщеря си, на три години трябва да знае какво се прави в училище и как да се държи там, нищо че за първи път в живота си попада в институция.
Който има претенции за отношение да си държи отрочето в къщи.

# 38
Герда , не става въпрос въобще за Фърбита ,Айфон и Адидас маратонки.
В предучилищната подготовка на учителите има часове и модули (поне в чужбина) за презентация на средата ,организация на средата и дизайн на помещенията извън и във сградата.
 Държи се на определени правила и естетиката е много важна ,наред с функционалността,методът на преподаване , които неусетно водят до моделирането на възприятия.

Всеки един учител от яслена до предучилищна възраст трябва да подготвя т.нар. 'покана' всеки ден ,която е обособен тематичен кът ,който включва сензорна, арт или природонаучна игрова ситуация .

" We now know that the environment is a valuable teacher if it is
amiable, comfortable, pleasing, organized, clean, inviting and
engaging. This is true of all space, whether big or small, open
or furnished, public or private. This is true of floor space,
ceiling space and wall space. (Rinaldi)

Именно в градината някои деца за първи път се озовават в среда ,която е естетически издържана , има правила и режим .Точно това формиране на мироглед и стремеж към красивото и занимателното ,а не марковото е в основата на препоръките към учителите как да си организират пространството .

Отношението по принцип трябва да го има ,независимо от средата .Но средата и правилното разпределение на пространствата спрямо броката на децата позволява процесът на работа да е по-ефективен и образователната цел да достигне до оптималната си насоченост.

# 39
Gerda, много добре те разбрах. Ти обаче не разбираш или се правиш, че не разбираш. Между другото, при детето със счупената ръка, скандалът не стана толкова заради инцидента, а заради неадекватната реакция на персонала. Ако за теб е превземка да се окаже първа помощ на дете в детска градина, ти да видиш - задължение на персонала е.

# 40
Някой сравнява чуждоземските забавачи и нашите забавачи, а моята реакция е  Joy.
Изобщо не ми говорете за персонала, който се занимава с децата в България.
Поговорете ми за това чудо на чудесата български родител. (Най-големият проблем на българската образователна система е опростачения и духовно оскотял родител, независимо от материалните му възможности)
Не мога да понасям превземките на някои родители, че детето им е с нещо по-специално от останалите и че еденствено то трябва да държи за ръката учителя си. Извинете ме, ако засягам нечия чувствителност.
Единствените специални деца са децата със СОП, но там рядко се афишира тази специалност.

Стнах сведел, как едни вЪзпитани деца влязоха в шадраван на красива и скъпо поддържана градина на учреждение - 4-6 годишни, около 5-6 на брой.
Родителите им се дивяха, едва не им ръкопляскаха.
 Излезе служителка и помоли - Бихте ли изкарали децата си от градината и шадравана!
Една тъпа родителка с големи претенции рече - Деца, ще излезете ли, че онази гледа лошо.
Децата без никакъв респект отговориха - Не, няма, много важно, гледайте си работата и куп подобни идиотщити.
Служителката още веднъж попита строго - Ще си изведете ли децата от градината и от шадравана?
Една от тъпите родителки се скара на служителката, че много грубо и невъзпитано се държала.   #Crazy #Crazy#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Ето това е представителна извадка за БГ родители!

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 22:48 от Анонимен

# 41
Герда ,не ти прави чест да обобщаваш така за българите и родителите ей така на едро и от единичен случай.

Нима в Лондон не се къпят или не се пръскат из шадраваните на Trafalgar Square или в шадраваните на кончетата на Piccadilly Circus през ден?
Нима парковите площи не се тъпчат всеки ден от хората и децата не се плискат в езерцата с патиците през лятото?

Нека не обобщаваме ,моля те !

# 42
Нека не се превземаме излишно.
Това е мое мнение. Аз най-много ще се радвам преценката да ми е грешна и да бъде оборена от действителността.
Масово духовно оскотяване на що-годе имотни хорица-родители.

# 43
Моят съвет е да запишеш детето във филиала и то от личен опит. Записах сина си миналата пролет в дестка градина с чисто нова сграда с идеални условия. Детето така и не се адаптира там за повече от половин година. Всяка сутрин плачеше, дори и въпреки че е много малък, не спеше на чисто новото си креватче и затова вечер беше нервен и изморен. Успях да го преместя в градината до нас (и преди щях да го запиша там, но тази градина е единствена в нашия район и не ни класираха). Условията в тази градина са лоши, никакви ремонти, леглата са от моето детство, има мухъл в спалните. Разбрах обаче,  че тези неща са важни само за мен, но не и за детето. То не разбира от лукс и ремонти. В новата градина плака само първия ден, когато го оставих (ако искате вярвайте). Спи си много  добре на мизерните легла и е много весел вечер. Обожава и двете си учителки и само за тях говори в къщи. Дори вчера се разплака като му казах, че е болен и няма да ходи на градина.

# 44
Някой сравнява чуждоземските забавачи и нашите забавачи, а моята реакция е  Joy.
Изобщо не ми говорете за персонала, който се занимава с децата в България.
Поговорете ми за това чудо на чудесата български родител.
Мне, пак не позна. Случката с ръчичката не се развива в България и действащите лица не са българи. Обаче ...  Joy типично - какви превзети скотове сме българите, нищо че пишещите сме с български произход. Има една известна мисъл на един известен български писател, но ще се въздържа да я цитирам.

Общи условия

Активация на акаунт