Отговори
# 330
  • MI

И аз, и аз  Laughing Обаче изрично да пише "не яжте месо" както пише изрично за чипсове и т.н.

# 331
Чакайте си, чакайте  Party

# 332
Подобни официални препоръки, като тези, които се цитираха в темата - на WHO, UN, NHS, Американските лекари - се основават на доказани факти и на наука, а не на диви предразсъдъци от времето на Османската империя.  Laughing

Ако ми покажеш линк, в който тези източници препоръчват ВЕГАНСКА диета, ще ти бъда благодарна.

Наистина четеш като дявола евангелието.

...

Чакам информацията...

Чукча писатель, чукча не читатель.  Laughing

Когато хората 'чакат информация', те най-малкото я искат учтиво един от друг, защото никой на никого тук не е длъжен да му повтаря, потретва и изяснява до безкрайност. Naughty

Има достатъчно мои постове в темата, в които казано за какви точно становища става въпрос.  Месоядците първи нападнаха веганизма, че бил вреден и опасен за здравето (а и по-лоши неща, но това вече си е до култура на потребителя) и аз само показах, че становището на лекарите и на големите  организации не подкрепя това мнение.  

Дори  съм си дала труд да обърна внимание, че има разлика между това нещо да не е посочено като необходима, задължителна част от здравословната диета и изрично да е посочено като вредно, за тези, които мислят, че това е едно и също или просто се опитват да извъртят въпроса натам.

Пуснала съм и доста линкове, и то именно с позицията на горните организации (NHS, UN, WHO), които са тук в темата.  Ако някой нещо още не е разбрал, повредата не е в моя телевизор.   bouquet

# 333
  • София
 Joy Има ли някой изненадан от отговора на трола?

# 334
  • София
Даже няма да правя усилие да противореча, камо ли пак да ровя за статии и пр.

# 335
  • Ямбол
Най-интересното е, че точно тя е пуснала темата за тролирането: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=823398.0

# 336
  • София
Най-интересното е, че точно тя е пуснала темата за тролирането: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=823398.0

Аха, видях. Отговаря на доста голяма част от характеристиките, писани от самата нея.

# 337
Лелеее докъде я докарахме  Joy щом ям месо не съм християнка?

Интересно. Наскоро един дядо поп ми каза, че Господ е създал животните за да бъдат храна на човек.

# 338
  • по пътя
Лелеее докъде я докарахме  Joy щом ям месо не съм християнка?
Ами такова нещо никъде не съм казала, само, че постите са около 200 дни в годинита, т.е. яде се месо, който обича и иска, но има периоди без. Защо не мислите преди да изпишете сто страници бе хора, нали месоядните сте по-умни. ooooh! Grinning Просто отговарям на това, че били по-глупави тези хора, които не ядат постоянно месо.
Никъде не се отрича месото разбира се, кога е ставало дума изобощо за това.Струва ми се, че тук рядко някой изчита и вниква наистина, важното е спор да има.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 19:16 от Lunno momi4e

# 339
  • MI
Ох кaк обичaм тaковa зaобикaляне нa неудобните въпроси... Aз лично ти изчетох постa,но не видях докaзaтелствa. Сaмо съмнителни тълкувaния и избирaтелно цитирaне. Повтaрям - не се препоръчвa тлъсто месо. Остaнaлото е ОК. Средиземноморскaтa диетa си чувaлa че според повечето лекaри и СЗО е от нaй-здрaвословните,предполaгaм?! Е дa не те рaзочaровaм,но тя включвa месо, рибa, млечни продукти. Товa кaк се връзвa с твоите твърдения?
Между другото конкретния кaзус е в стрaнa,в която тaзи диетa е нa особенa почит. Тa зaтовa и не сa прецедент подобни решения нa съдA.
и още нещо - препоръчвaт изрично товa,което липсвa нa повечето хорa. Зеленчуците. Месо повечето ядaт прекaлено. Но товa не знaчи че не трябвa дa се яде. Ти до 30те% нaситени мaзнини от пaлмовото мaсло ли си нaбaвяш? Сaмо товa от изброените бе рaстително. Брaвa,aко е тaкa, осъзнaн,екологичен и здрaвословен избор!

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 19:18 от nelig

# 340
  • София
Лелеее докъде я докарахме  Joy щом ям месо не съм християнка?
Ами такова нещо никъде не съм казал, само, че постите са около 200 дни в годинита, т.е. яде се месо, който обича и иска, но има периоди без. Защо не мислите преди да изпишете сто страници бе хора, нали месоядните сте по-умни. ooooh! Grinning Просто отговарям на това, че били по-глупави тези хора, които не ядат постоянно месо.
Никъде не се отрича месото разбира се, кога е ставало дума изобощо за това.Струва ми се, че тук рядко някой изчита и вниква наистина, важното е спор да има.

Не си го отрекла. Само заяви, че:

Скрит текст:
Да уточня, не съм веган, християнка съм и поради тази причина спазвам подобен режим на хранене. Излиза, че и християните сме някакви много глупави същества
.Един от ефектите на месото  е именно засилената агресивност и липсата на смирение,
Скрит текст:
мисля че ако си прочетете постовете сами ще разберете, кой какво яде. Пък кой знае, някой може и да се позамисли.
Мисля, че скоро време доста хора ще спрат месото, защото това, което ви продават масово по магазините е пълен боклук, никакви аминокиселини или полезни неща няма в него. От индустриално произведеното месо най-много децата да започват с мензиса още по-рано, както не малко случаи имаше.
Така,че тенденцията на по-интелигентните хора е да консумират възможно най-малко месо
Скрит текст:
и то само от семейно прозводство, който има достъп до такова, всичко друго е химия, червена боя и много сол. Яжте си го като ви е вкусно.
Което означава, че според теб хората, в т.ч и християните, които ядат месо, са "засилено агресивни, несмирени и по-малко интелигентни". Проявяваш изключително добронамерено, смирено и интелигентно отношение към хората, и към християните в частност, към които твърдиш, че принадлежиш.

# 341
Ох кaк обичaм тaковa зaобикaляне нa неудобните въпроси... Aз лично ти изчетох постa,но не видях докaзaтелствa. Сaмо съмнителни тълкувaния и избирaтелно цитирaне. Повтaрям - не се препоръчвa тлъсто месо. Остaнaлото е ОК. Средиземноморскaтa диетa си чувaлa че според повечето лекaри и СЗО е от нaй-здрaвословните,предполaгaм?! Е дa не те рaзочaровaм,но тя включвa месо, рибa, млечни продукти. Товa кaк се връзвa с твоите твърдения?
Между другото конкретния кaзус е в стрaнa,в която тaзи диетa е нa особенa почит. Тa зaтовa и не сa прецедент подобни решения нa съдA.
и още нещо - препоръчвaт изрично товa,което липсвa нa повечето хорa. Зеленчуците. Месо повечето ядaт прекaлено. Но товa не знaчи че не трябвa дa се яде. Ти до 30те% нaситени мaзнини от пaлмовото мaсло ли си нaбaвяш? Сaмо товa от изброените бе рaстително. Брaвa,aко е тaкa, осъзнaн,екологичен и здрaвословен избор!

Какви 30% наситени мазнини, бе момиче...  Laughing

Вижда се колко си разбрала.   Hug

# 342
Цитат
Наскоро един дядо поп ми каза, че Господ е създал животните за да бъдат храна на човек.

Shocked  Ами добре че се е появил човекът да ги изяде, иначе така и щяха да си ходят по Земята горките с неосъществена цел на живота.   Laughing

Темата е пълна с редица всякакви глупости и говори сама за себе си.

Но пък не може да се отрече, че е забавна.  Laughing

Дори си позволих да цитирам някои по-ярки бисери на околните.   bouquet

(Онова за веганството като път към хазарта и алкохола имаше особен успех...  Laughing  Heart Eyes)

# 343
  • София
аз изобщо не ги чета.

# 344
Средиземноморскaтa диетa си чувaлa че според повечето лекaри и СЗО е от нaй-здрaвословните,предполaгaм?! Е дa не те рaзочaровaм,но тя включвa месо, рибa, млечни продукти. Товa кaк се връзвa с твоите твърдения?

Аз така и не разбрах какво й е специалното на тази диета. Същото, което си ядем и в България - много зеленчуци, постояно месо, риба и сирена. И картофи ядат често, но не и ориз. За сметка на него хапват доста паста. А, и хряб се яде много. Въобще, стигнах до заключението, че Средиземноморската диета е да се яде много. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт