Отговори
# 480
Съдът няма право да се меси в хранителния режим и традиции на семейството! Кога съдът ще се намеси в хранителния режим свързан с консумация на McD, KFC,Чипсове и т.н?!
      В Италия очевидно има, когато поведението на родителя спрямо детето се счете застрашаващо.  Бащата не е по-малко "семейство" от майката. Когато традициите и разбиранията на родителите за отглеждането и възпитанието на детето се разминават, спорът се решава от съд. Дори и у нас, макар да не вярвам да се стигне до него заради хранителен режим.
      По втория въпрос - когато бъде сезиран от разтревожен родител, предполагам (и пак не вярвам да се случи у нас). 

# 481
Съдът няма право да се меси в хранителния режим и традиции на семейството! Кога съдът ще се намеси в хранителния режим свързан с консумация на McD, KFC,Чипсове и т.н?!
      В Италия очевидно има, когато поведението на родителя спрямо детето се счете застрашаващо.  Бащата не е по-малко "семейство" от майката. Когато традициите и разбиранията на родителите за отглеждането и възпитанието на детето се разминават, спорът се решава от съд. Дори и у нас, макар да не вярвам да се стигне до него заради хранителен режим.
      По втория въпрос - когато бъде сезиран от разтревожен родител, предполагам (и пак не вярвам да се случи у нас). 

Мога да ви покажа дело, в което се коментира в кое училище да учи детето!
Potter v. Dhieux, 2012 ONSC 4498
2012-08-02
CITATION: Potter v. Dhieux, 2012 ONSC 4498

COURT FILE NO.: FC-09-27511

DATE: 2012/08/02

ONTARIO

SUPERIOR COURT OF JUSTICE

BETWEEN:
 )

)

MICHAEL POTTER

Applicant

– and –

VÉRONIQUE DHIEUX

Respondent
 )

) )

) )

) )

) )
 Carol A. Crawford and Linsey Sherman, for the Applicant

Mary Jane Binks and Jonathan Richardson, for the Respondent

)

)

)
 HEARD: June 5, 6, 7, 8, 2012 (Ottawa)

REASONS FOR DECISION

KERSHMAN J.

Introduction
[1]               The Applicant, Michael Potter (the “Father”), seeks an order pursuant to s. 16 of the Divorce Act, (R.S.C., 1985, c. 3 (2nd Supp.)), that the child, Lilli Angelique Potter-Dhieux (“Lilli”), born March 10, 2003, be registered and attend Elmwood School (“Elmwood”) in the fall of 2012.  The Respondent, Véronique Dhieux (the “Mother”), is opposed to this and seeks to have Lilli continue at Lycée Claudel.

# 482
  • София - Рим и обратно
а майката, която иска да даде по-добро здраве на детето си е престъпник?!
Откъде следва, че иска да даде "по-добро здраве"?

# 483
  • Куциндрел
Във въпросният случай майката е вредила на детето си. Недохранвала го е.

# 484
  • Overijse, Belgie
И затова бащата го е тъпкал с junk food  ooooh!

Гледам много спорите за това колко важно е месото за децата. Е, една малко по-различна исттория от насилствено направените вегатарианчета ще ви разкажа.
Големият ми син (10 годишен) ходи на посещение в месарница (инициатива на общината да ги запознава с различните професии). Да уточня предварително - не сме вегетарианци, редовно се прави барбекю вкъщи. Върна се потресен. Втрещен разправяше "и знаеш ли, взеха на прасето крака и го направиха на наденица! Аз повече месо няма да ям! Това е все едно да изям кучето ни!".
Взе, че си изпълни заканата... Отгоре на това яйца и мляко не яде  ooooh! Обаче риба хапва. вече повече от година мина и затова време са е ял месо пет-шест пъти (пилешко предимно).
Та кажете ми какво правите в този случай? Не е придобил пилешки вид все още обаче Wink

Лично аз не го насилвам, но гледам да има леща или боб редовно Simple Smile

# 485
Е тия от общината са пълни идиоти, точно с месарите ли трябваше да ги запознаят, защо не направо с работата в моргата? Има някои неща, които потрисат децата и не трябва да им се показват, независимо че истината е такава.

# 486
Къде пише, че го храни с джънк? Може на стек Фиорентина да го е водил.

За твоя син - когато организмът му има нужда, ще прояде, нали не си му ограничила избора. За това говорим - да има истински избор.

А през първите си 10 години е хапвал месо, та не е като десетмесечните веганчета поради семейните разбирания.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 01:21 от Nickkie

# 487
  • София - Рим и обратно
Е тия от общината са пълни идиоти, точно с месарите ли трябваше да ги запознаят, защо не направо с работата в моргата? Има някои неща, които потрисат децата и не трябва да им се показват, независимо че истината е такава.
Да вярно, направо едно показно колене да им бяха организирали Twisted Evil. Имам чувството, че светът зорлем иска да побърка хората.

П.П. ама те живеят в Белгия... Е, това обяснява нещата Whistling.

# 488
  • София
затова децата трябва поне няколко пъти в живота си да отидат на село и да разберат какъв е жизнаният и стопански цикъл на домашните животни и птици. А някой вкъщи или на училище направил ли си е труда да обясни на детето как се правят надениците? Ако не друго, то поне гледайте НГ и Дискавъри, там има поредици Как се прави!

А аз на моите преди години, им донесох от месарницата свински сърца и им правихме дисекция. Изобщо, не зная защо днешните деца толкова се пазят от знанието и виждането на произвоството  и обработката на селскостопанска продукция. Те вече не знаят, че млякото идва от кравата, а си мислят, че по някакъв вълшебен път се озовава в кутията в хладилника.

В месарницата просто са взели един бут и са го нарязали. В месарницата е трябвало да го заведе майка му или баща му, за да види. Все пак говорим за 10-годишно дете, а не за 4-годишно! Срамота е да не се знаят такива елементарни неща! Голяма работа, ако са в Белгия! Там надениците по дърветата ли ги берат? Проблемът е, че дете на 10 години не прави разлика между селскостопанско животно, отглеждано за храна, и домашен любимец! Тези неща кой да ги обясни, ако не родителите?

# 489
  • Пловдив
Те вече не знаят, че млякото идва от кравата, а си мислят, че по някакъв вълшебен път се озовава в кутията в хладилника.
Всеки знае, че кравите снасят млякото в UHT опаковки Naughty Naughty Naughty

# 490
Съгласна съм с Andariel, навремето не съм чувала дете да се шокира от това, че се убиват животни за храна. Баба ми колеше кокошките пред нас, да мъчно ми беше за тях, но знаехме, че те се колят за храна, а не за удоволствие. Против съм убиването на животни за трофеи, кеф и с особена жестокост. Но когато става дума за жизнена необходимост, не виждам от какво трябва да се шокираме. Всъщност проблема на днешното общество е не че се яде месо, а че се прекалява с месото, и че в индустриалните ферми животните биват отглеждани неетично и са тъпкани с антибиотици и лекарства.

# 491
  • София - Рим и обратно
Това ми напомни за един случай с познато детенце.

Скрит текст:
То е малко злоядо и от месата признава само кайма. Обаче каква кайма - само тази в пакетче. Това е виждало вкъщи, смята, че е някакъв продукт наречен кайма. Понеже се наложи да го гледа за половин ден друга наша приятелка, питала майка й какво обича да яде, тя казала - принцеси с кайма й направи, няма да сбъркаш. Взима нашата детето, отиват тържествено в най-хубавата месарница в квартала, посочва тя едно свежо парче месо и заръчва да й го смелят. Детето стои и гледа втрещено, но нищо не казва. Прибират се, прави й жената принцеси като слънце, с истинско месо и тъй нататък. Момичето отхапало гнусливо веднъж и смрънкало, че не е гладно. На следващия ден майката през смях разказваше как детето се прибрало и се заоплаквало: "Мамо, пък да знаеш, тя не ми направи принцесата с кайма, а с месо!!! Такова червено и кърваво, купи го от месарницата!!! #Cussing out". Говорим за 8-9 годишно дете.

# 492
  • Ямбол
Те вече не знаят, че млякото идва от кравата, а си мислят, че по някакъв вълшебен път се озовава в кутията в хладилника.
Всеки знае, че кравите снасят млякото в UHT опаковки Naughty Naughty Naughty
А и са лилави.

Аз не съм ходила до село като малка, но незнайно как знам откъде идва млякото и месото в магазина.

# 493
Ав не държа да знам как се убиват кокошки и прасета. Не съм виждала как се случва, и не желая да виждам. Не разбрах защо всяко дете трябва да е наясно с процеса на убиване на животни за храна и може би даже да е виждало как се прави.

# 494
  • София
не е нужно да види как се коли кокошка, а да знае и види отглеждането на домашни животни и с каква цел се отглеждат. То е като да знаеш за какво е измислено правото и как се случват нещата в един процес. За европейската култура класификацията на животните на домашни, диви и любимци е основна, също и отглеждането на домашни птици и животни и за какво се използва месото, млякото, яйцата и т.н. е базово познание за деца в предучилищна възраст. Така децата не се шокират от вида на свински бут. Дори не на убито прасе, дори не на обработен торс на прасе, а на свински бут!
Не помня в тази тема или в друга се появи една потребителка, която твърдеше, че не можело кокошките да снасят яйца без да има петел в двора.

Общи условия

Активация на акаунт